ARCHANGE Electronic Warfare -ohjelman käynnistäminen ilmavoimille

Puolustusvoimien ministeri Florence Parly ilmoitti päätöksestään käynnistää New Generation Useful Charge Intelligence Aircraft -ohjelma.ARKKIENKELI) 18 ministeriön investointikomitean ehdoilla. Sen on sallittava kolmen toimittaminen Falcon 8X varustettu Universal Electronic Warfare Charge -latauksella (CUGE), joista ensimmäinen on toimitettava vuonna 2025 ilmavoimille.

Tehtävät SIGINT (SIGNAALIÄlykkyys) sisältävät toimintoja ELINT (Sähköinen älykkyys) vastakkaisten tutkien ja toimintojen havaitsemiseen ja kartoittamiseen YHDISTÄ (Viestintääly) tunnistaa päätöksentekokeskukset. Tämä edellyttää kykyä syöttää linkitettyihin tietokantoihin samalla, kun päämajalle, erityisesti suunnittelutoimistoille, tarjotaan ajan tasalla olevat kartat kiinteistä ja mobiililaitteista.

Ranskan ilmassa kulkevat sähkömagneettiset älykkyysominaisuudet perustuvat nykyään vain näihin kahteen C-160G Gabriel. Tämä on versio kuljetuskoneesta C-160G NG (Uusi sukupolvi – 1. lento 9. huhtikuuta 1981) Transal kehitettiin ja mukautettiin joukon anturien ja elektronisten sodankäyntijärjestelmien toteuttamiseen, jotta niitä voidaan käyttää sähkömagneettisen alkuperän tiedustelutietojen keräämiseen optisesti vastakkaisten laitteiden kartoittamiseksi. Molemmat C-160G Gabriel tuli palvelukseen vuonna 1989; he korvasivat kahdeksan Pohjoinen 2501 Gabriel Airborne Electronic Squadronissa (EEA) 11/54.

Niitä on aiemmin täydennetty strategisessa mittakaavassa kahdella DC-8 SARIGUE (Airborne Electronic Warfare Information Collection System) ja DC-8 SARIGUE-NG jotka seurasivat toisiaan vuosina 1977–2004 rekisteröinnillä F-RAFE (1. kesäkuuta 1977 – 22. elokuuta 2001) ja F-RAFD (12. huhtikuuta 2001 – 17. syyskuuta 2004) Electronic Squadron 51 Aubrac 1:ssä (huhtikuussa). 1976 – 1. syyskuuta 2004). Ja ASTAC- (TACctic Signal Analyzer) -nacelleissa, joita ovat kuljettaneet Mirage F1 CT:t ja sitten Mirage 2000D:t vuodesta 2016 lähtien.

Tuolloin ilmavoimat halusivat kolme lentokonetta, jotka olivat vertailukelpoisia DC-8 SARIGUE strategisessa mittakaavassa täydentämään Nord 2501 Gabrielia ja niiden seuraajia, joiden tarkoitus oli taktinen. Molemmat C-160G Gabriel He suorittavat sekä strategisia että taktisia tehtäviä.

C 160G Gabriel Defense News | Awacs ja elektroninen sodankäynti | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Ilmavoimilla on kaksi C-160G Gabrielia, jotka otettiin käyttöön vuodesta 1989. Ne korvasivat Nord 2501 Gabrielit ja itse korvataan kolmella ARCHANGElla (2025, 2026 ja 2027).

Nykyinen sotilasohjelmointilain 2019 – 2025 kantama ilmavoimien malli ottaa tietyllä tavalla ilmavoimien 1970-luvulla toivomaa joukkojen arkkitehtuuria kolmella ohjelmalla. Uuden sukupolven Hyödyllinen Charge Intelligence -lentokoneiden ohjelma (ARKKIENKELI) varustettu Universal Electronic Warfare Charge -latauksella (CUGE) korvaa edullisesti C-160G Gabriel strategisen mittakaavan tehtävien suorittamiseksi. ASTAC-nacellit voitaisiin mahdollisesti korvata pysyvän rakenteellisen yhteistyön puitteissa Ilmassa oleva elektroninen hyökkäys Espanjan johdolla, johon Ranska ja Ruotsi osallistuvat.

Light Surveillance and Reconnaissance Aircraft -ohjelma (ALSR) tavoitteena on toimittaa kahdeksan Beechcraft King Air 350 muokkaaneet Sabena Technics ja Thales Systèmes Aéroportés. Sopimus tehtiin 22 kolmen ensimmäisen lentokoneen osalta noin 2016 miljoonalla eurolla. Ohjelman lopullinen tavoite vastaa ministeriön tällä hetkellä armeijan, DRM:n (Directorate of Military Intelligence) ja DGSE:n hyödyksi vuokraamien lentokoneiden määrää Länsi-Afrikassa Libyasta Maliin. He suorittavat erityisesti sähkömagneettisia tiedustelutehtäviä. Yhdysvallat (RC-12 Guardail) ja Yhdistynyt kuningaskunta (kuusi Varjo R1) käyttävät hyvin samankaltaisia ​​lentokoneita.

Universal Electronic Warfare Charge (CUGE) on kehitetty useiden alkuvaiheen opinto-ohjelmien ansiosta, uskottiin Thalesiin. Ministeriön investointikomitea käynnisti tämän ohjelman 28. helmikuuta 2018. Tämä "maksu" mahdollistaa radio- ja tutkapäästöjen samanaikaisen sieppauksen.

Uuden sukupolven maksullinen tiedustelulentokone (ARKKIENKELI) käynnisti myös ministeriön investointikomitea 18. marraskuuta 2019. Sen kasteen nimi on nokkela suhteessa Gabrielin kahteen sukupolveen (Pohjoinen 2501 Gabriel et C-160G Gabriel). Lentokone, joka kuljettaa CUGE on jonkin aikaa nimeltään "Epicure", koska jos vahvistetaan, että se olisi Dassault Aviationin Falcon-sarjan laite, valinta Falcon 8X ilmoitettiin vasta 17. kesäkuuta 2019. Airbus tarjosi A320- tai A400M-koneen.

DC 8 SARIGUE Puolustusuutiset | Awacs ja elektroninen sodankäynti | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
DC-8 SARIGUE rekisteröity F-RAFE (1. kesäkuuta 1977 – 22. elokuuta 2001) korvattiin DC-8 SARIGUE-NG:llä rekisteröidyllä F-RAFD:llä (12. huhtikuuta 2001 – 17. syyskuuta 2004), jolla on pitkä operatiivinen ura. .

Kaksi asiaa ovat merkittäviä tulevaisuuden valinnassa ARKKIENKELI :

  • Numero, jonka avulla asentoa voidaan nostaa suhteessa näihin kahteen C-160G Gabriel ja palaa nykyiseen muotoon vuoteen 2004 asti.
  • Laitteen valinta – Falcon 8X – mahdollistaa erittäin suuren autonomian omaavan alustan (11 945 km ajettavissa (verrattuna 5500 XNUMX km:iin) C160G Gabriel), maksiminopeus 0,9 Machia (verrattuna 0,42 Machiin) ja käyttökatto jopa 15 545 metrin korkeudessa (verrattuna 8200 XNUMX metriin) ja se pystyy käyttämään useimpia lentokenttien laitureita ja kiitoratoja. THE Falcon 8X on tästä näkökulmasta vähemmän rajoittava kuin paljon suurempi lentokone DC-8 tai vastaava nykyinen.

Toisaalta tulevaisuuden laitteet eivät ole salaperäisiä ja vastakkaisilla laitteilla on runsaasti aikaa sopeutua läsnäoloonsa, jos sotilaalliset operaatiot eivät pakota niitä jatkamaan toimintaansa salakuuntelusta huolimatta. Tämä kuitenkin edellyttää, että vastustaja suorittaa tiukkaa valvontaa ja että hän pystyy tunnistamaan, että ARKKIENKELI, jotka näyttävät siviililentokoneelta, ovat todellisuudessa tiedustelualustoja. Nämä harkintakyvyn luontaiset ominaisuudet eivät sulje keskustelua tarpeesta yllättää vastustaja tässä älykkyyden segmentissä.

Lisäksi, Falcon 8X on varustettu lentoominaisuuksilla, joiden avulla se voi mennä nopeammin, pidemmälle ja siten kasvattaa saman retken aikana katettua tilaa tai saada käyttökelpoista lentoaikaa pidempään tarkastettavaan alueeseen nähden. Operatiivinen vaikutusvalta siis kehittyy suuresti ja uudet alueet ovat helpommin saavutettavissa Euroopasta, mainitsematta edes satunnaisia ​​sijoituksia ulkomaille.

Järjestelmä, jonka muodostaa ARKKIENKELI et CUGE sisältää koulutusalustan Evreux'n lentotukikohdassa. THE ARKKIENKELI, nykyisen ohjelmoinnin mukaan, on toimitettava vuosina 2025, 2026 ja 2027. Kahden ohjelman määrät (ARKKIENKELI et CUGE) ei ole ilmoitettu. Osa sopimuksista on loogisesti odotettavissa vuoden 2019 lopussa tai vuoden 2020 alussa.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit