Japanin merenkulun itsepuolustusjoukot: teollinen ehdotus 19 000 tonnin LHD: lle

Laivanrakennusyhtiö Japan Marine United Corporation (Yokohama) esitteli näyttelyssä Defence and Security Equipment International (DSEI) Japani 2019 amfibiohyökkäyshelikopteritukialuksen alustavan projektin malli (tai Laskuhelikopteritelakka (LHD), kun taas puolustusministeriö (防衛省, Bōei-shō) ei ollut pyytänyt ehdotuksia sen jälkeen, kun se ei käynnistänyt yhtään ohjelmaa. Tämä japanilainen laivaston suunnitteluyritys pyrkii korvaamaan kolme panssarilaskualusta (Laskeutumisaluksen säiliö (LST) tyylistä Osumi. Ehdotus sijoitettavaksi Japanin laivaston ja amfibisten voimavarojen jälleenrakentamiseen toisesta maailmansodasta perittyjen tabujen ja poliittisen ja diplomaattisen vastustuksen suhteen.

Japanin ja Yhdysvaltojen välisen keskinäisen puolustusavun sopimuksen (MDA) mukaisesti (8. maaliskuuta 1954) Japanin merenkulun itsepuolustusvoimat (海上自衛隊, Kaijō Jieitai) hyötyi useiden tyyppisten rakennusten siirrosta LST 1 et 2 1960-luvulla. Ne korvattiin vähitellen samantyyppisillä Miura-luokkien rakennuksilla, joita kutsutaan myös nimellä 45 LST (Miura (1975 - 2000), Ojika (1976 - 2001), Satsuma (1977 – 2002) 3200 tonnin täyteen lastattuna ja Satsuma, jota kutsutaan myös nimellä 47 LST (1977 – 2002) ja Atsumi (Atsumi (1972 - 1998), Motobu (1973-1999) ja Nemuro (1977–2005) 2400 tonnia täyteen lastattuna.

Jatkona 29 laadituille maanpuolustusohjelman suuntaviivoille 1976 julkistettu viisivuotispuolustusohjelma (1986-1990) sisälsi pohdintoja näiden kuuden 18 tonnin rakennuksen uusimisesta (1985) ja 1500 tonnia (3) kevyt paino alkoi 2000-luvulla kahdella alustavalla hankkeella, 3 tonnin ja 1980 tonnin kevyt. Kaikkien näiden alustavien hankkeiden yhteinen pointti on siirtyä kohti amfibioaluksia, jotka pystyvät laskemaan miehiä, panssaroituja ajoneuvoja, ajoneuvoja ja varusteita suoraan rannalle.

Aineellinen läpimurto tapahtui esiprojektissa 5500 tonnin rakennuksesta (1987-1989), jossa on ilmailulaitteistot pyörivien siipien toteuttamista varten. Käsitteellinen murros tapahtui, kun rantautumiskyky korvattiin kyvyllä käyttää kahta pintavaikutteista proomua tai LCAC (Laskeutumisvene ilmapehmustettu) 25 tonnia.

Nopeuden lisäys 16 solmusta 22 solmuun sekä tavoite amfibiolaitosten vastaanottamisesta LCAC 50 tonnia nostaa alustavan hankkeen siirtymän 5700 tonniin (1992). Ei pidetty mahdollisena tyytyä vain yhteen LCAC johtuen erittäin heikentyneestä toiminnallisesta joustavuudesta, mutta kaksi 25 tonnin panssarivaunua eivät pystyneet kantamaan tulevaa panssarivaunua Tyyppi 90 Kyū-maru (90式戦車 Kyū-maru-shiki-sensha) suunniteltu vuosina 1976-1982. Tästä syystä 8900 1993 kevyttonnnin alustava projekti ilmestyi (XNUMX), johon mahtuu kaksi LCAC 50 tonnia: tulevaisuuden luokka Osumi jonka täyskuorman uppouma on 14 000 tonnia.

8900 1993 kevyen tonnin esiprojektin (8) siluetin ulkoasu sekä sen tärkeimpien ominaisuuksien julkaiseminen, mukaan lukien kyky käyttää jopa kahdeksaa pyörivää siipeä (XNUMX x AH-1 kobra) tai kaksi raskasta ohjailuhelikopteria (2 x CH-47 Chinook) aiheuttavat huolta Japanin naapureiden keskuudessa. Tulevaisuus Osumi siinä on koko rungon pituinen tasainen kansi, jossa on saari, joka kuljettaa käytävän siirrettynä oikealle, mikä antaa sille lentotukialuksen siluetin.

Osumi-luokan puolustusanalyysi | Amfibiohyökkäys | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
Les Osumi (1998) Shimokita (2002) ja Kunisaki (2003) purjehti rinnakkain vuonna 2008. 178 metriä pitkiä, kaukokeilan (suurin leveys) 25,8 metriä, syväys 6 metriä, matka 22 solmun nopeudella, 138 merimiestä aseistaa. Niissä on 330 sotilasta pitkän ajan, jopa 1000 lyhyen ajan, kaksi LCAC:ta ja jopa 10 tyypin 90 panssarivaunua.

Ōsumi-luokka jatkoi sitten Shirane-luokan rakennuksilla aloitettua Japanin laivaston ilmailukyvyn menetelmällistä uudelleenrakentamista (Shirane (1980-2015) ja Kurama (1981 – 2017) ja Haruna (Haruna (1973-2009) ja Hei (1974-2011). Ne olivat ensimmäiset "helikoptereita kuljettavat hävittäjät" (kolme pyörivää siipeä rakennusta kohti), toisin sanoen ensimmäiset rakennukset Kaijō Jieitai lentokoneiden vastaanottamiseen, melkoinen symboli.

Les Osumi (1998) Shimokita (2002) ja Kunisaki (2003) määrättiin vuonna 1993, 1998 ja 1999 laskettavaksi kaksi vuotta myöhemmin johtavalle alukselle ja vain vuoden kuluttua kahdelle seuraavalle. Niiden piti olla amiraali Elmo Russell "Bud" Jr. Zumwaltin ehdottama japanilainen akkulturaatio merenvalvontaalukselle. THE Osumi Siksi niiden on oltava aluksia, jotka kuljettavat kiinteitä ja pyöriviä siipisiä lentokoneita suorittaakseen ilmapuolustus- ja miinasodankäyntitehtäviä. Lopulta ne luokiteltiin "merenkulun operatiivisiksi kuljetuksiksi", jotta vältettäisiin mahdollisimman paljon vihamielisiä poliittisia reaktioita ja yritettiin kumota amfibiodoktriinin kehitys retkikunnalla.

Neljä ylimääräistä tai ekstrapoloitua rakennusta luokasta Osumi olisi voitu rakentaa 2000-luvun alussa luokan tilalle Atsumi (3). Mutta helikoptereita kuljettavat hävittäjät olivat suositeltavia. 16DDH, eli JS Hyuga (2009) ja J.S. ise (2011) suunniteltu sukellusvenehelikoptereita kuljettaviksi hävittäjiksi (19 000 tonnia täyteen lastattuina, 18 pyörivää siipeä). JS Izumo (2015) ja J.S. Kaga (2017) ohjelma 22DDH ovat jollain tapaa suurennettu versio, jonka vetoisuus on 27 000 tonnia. Heidän päätehtävänsä on myös sukellusveneiden vastainen sodankäynti. Ilmailulaitokset on mitoitettu tukemaan ja käyttämään jopa 28 helikopteria.

JS suunnittelee uudelleen Izumo (2020 – 2022) ja JS Kaga (2022 – 2024) koostuu sillan vahvistamisesta niin, että se kestää sillan massan. F-35B (31 tonnia) laskujen aikana ja kiinnittää ohjaamoon uusi pinnoite, joka kestää lentokoneen F135-reaktorin kaasujen lämmön. F-35B, huomattavasti suurempi kuin McDonnell Douglasin AV-8B Harrier II. Näyttää siltä että Tokio tavoitteena on muuttaa ne kevyiksi lentotukialuksiksi ja optimoida siten rakennukset tässä ainoassa tehtävässä amfibiokapasiteetin kustannuksella.

IMG 7245 -puolustusanalyysit | Amfibiohyökkäys | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
Japanin merenkulun itsepuolustusvoimille oli ehdotettu kahta alustavaa helikopteritukialusta: CVH-A, jonka paino on 23 000 kevyttä tonnia (18 x SH-3). Merikuningas + 6 x S-2 Tracker) ja CVH-B 8000 kevyttä tonnia (18 x HSS-2). 1970-luvulla ehdotettiin tutkimusta lentotukialuksesta, joka pystyy käyttämään Harriereja.

Japanin laivastolla olisi silloin vain JS Osumi (1998), J.S. Shimokita (2002) ja J.S. Kunisaki (2003) sekä JS Hyuga (2009) ja J.S. ise (2011), jos sitä käytetään amfibiolennolle unohtamatta laskeutumisalusta LCU-2001 (2) 540 tonnia täyteen lastattuina ja YL-09 (7) vain 50 tonnia täyteen lastattuna.

Tammikuussa 2014 ilmoitettiin, että Osumi piti muotoilla uudelleen, jotta sitä voitaisiin käyttää V-22 Osprey ohjaamon vahvistamisen sekä ilmailulaitteistojen ja Assault Amphibious Vehicles -ajoneuvojen mukauttamisen ansiosta (AAV-7). Tästä aiheesta piti tehdä tekninen tutkimus vuoden 2014 talousarvion budjettikohdan ansiosta (Japanissa tilikausi päättyy seuraavan vuoden maaliskuussa, joten tässä tapauksessa maaliskuu 2015). Tämän tutkimuksen johtopäätöksiä ei ilmeisesti ole julkistettu.

Samanaikaisesti edellisen ilmoituksen kanssa ja vielä vuonna 2014 puolustusministeri Onodera Itsunori (26 – 2012 ja 3 – 2014) ilmoitti, että Japani haluaa hankkia amfibiohyökkäysaluksen. "Aiomme hankkia kuljetusaluksen, joka pystyy lähettämään nopeasti itsepuolustusjoukkoja puolustamaan Japanin syrjäisiä saaria", hän julisti USS:llä. Makinin saari sitten San Diegon laivastotukikohdassa 7. heinäkuuta 2014.

Japanin hallituksen ilmaisema poliittinen tarve, joka näkyy keskipitkän aikavälin puolustusohjelmassa (tilivuosi 2014 – 2018), on kyetä valloittamaan väkisin Japanin saari, joka on kärsinyt vastakkaisesta maihinnoususta. Kiistanalaiset saaret (Senkaku (Kiina / Taiwan / Japani), Kouriles (Venäjä / Japani) ovat erityisen kohteena. Kysymys ei ole enää vain Japanin alueen nopeasta vahvistamisesta lisäjoukkojen avulla.

Japanin puolustussuunnittelun tavoitteena on siksi säilyttää olemassa olevat voimavarat näiden kolmen tulevan uudistuksen yhteydessä Osumi. Keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä tavoitteena on vahvistaa Japanin meriitsepuolustusvoimien amfibiovalmiuksia, jotta sen alukset voivat kuljettaa 27 muodostetun Amphibious Rapid Deployment Prikaatin (水陸機動団 Suirikukidōdan) kokonaan tai osan siitä. ja sijaitsee Camp Asakassa. Se on 2018 vahvaa, josta lähes puolet kantaa 2100 AAV-7. Prikaatirakenteeseen kuuluu kolme ohjausrykmenttiä sekä viisi erityistukipataljoonaa. Lopullinen vahvuus voi olla 3000 miestä.

Les Osumi voi teoriassa siirtää prikaatia, koska rakennusten arkkitehtuuri mahdollistaa pysyvästi 330 miehen tai jopa 1000 miehen majoittuvuuden lyhyiksi ajoiksi, mikä tässä hypoteesissa olettaa, että ajoneuvoihin nouseminen on käytännössä mahdotonta, paitsi ehkä pyörivien siipien poistuminen. Yksi kuin toinen, kaikki kolme Osumi ei voi väittää siirtävänsä koko prikaatia, vaan vain 1320 miestä ja lähes kaikki heidän varusteensa sekä tyypillinen lentokoneryhmä (esim. kuusi hyökkäyshelikopteria ja neljä raskasta ohjaushelikopteria).

Tässä valossa vuonna 2014 esitelty hanke näiden kolmen uudelleenlaadimiseksi Osumi liittyy suuren amfibioyksikön hankintaan. Jälkimmäinen ei korvaisi, vaan täydentäisi amfibiojoukkojen rakennetta, jotta koko prikaati voitaisiin kuljettaa yhdellä kierroksella.

Japan Marine United LHD 19 000 tonnin leikkausnäkymä Puolustusanalyysit | Amfibiohyökkäys | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
Japan Marine United Corporationin LHD käyttää tämäntyyppisten alusten klassista arkkitehtuuria siitä lähtien, kun ne otettiin Yhdysvaltain laivastolle uusilla yksiköillä 1970-luvulla. Ne vastaavat Japanin sotilaalliseen tarpeeseen eivätkä pyri vastaamaan aluksen arvovaltaiseen suunnitelmaan. Kiinan laivaston suuremmat Type 075 amfibiset hyökkäyshelikopteritukialus.

Laivanrakennusyhtiö Japan Marine United Corporation (Yokohama) esiteltiin Defence and Security Equipment International -näyttelyssä (DSEI) Japani 2019 amfibiohyökkäyshelikopteritukialuksen alustavan projektin malli. Yhtiön Janelle antaman lausunnon mukaan (20) tällä ennakoidaan puolustusministeriön ohjelman käynnistämistä lähivuosina. Korvaaminen Osumi esittelee itsensä seuraavan vuosikymmenen lopulla kolmenkymmenen palveluvuoden (2028 – 2033) jälkeen. Kohdennettujen yksiköiden määrä voisi olla kahdesta kolmeen.

Siksi Japan Marine United Corporation esitteli amfibiorynnäkköhelikopteritukialustan, jonka pituus on 220 metriä, kaukokeila (suurin leveys) 38 metriä, syväys 7 metriä, joka pystyy toimimaan 24 solmun nopeudella ja vahvan, jonka normaali uppouma on 19 000 tonnia. Rakennuksessa on 500 hengen miehistö.

Sen amfibio-ominaisuudet pyörivät tukikohdan ympärillä, johon mahtuu kaksi LCAC. Jatkuva ohjaamo, jota palvelee kaksi hissiä (aksiaalinen (saaren edessä) ja sivuttaissuuntainen (tyyrpuuri),) on rakennettu viiden laskeutumispaikan ympärille. V-22 Osprey. Alla olevaan halliin mahtuu viisi V-22 lisäksi valmistaa näitä koneita yhteensä kymmenen. Panssaroitujen ajoneuvojen ja ajoneuvojen halleihin mahtuu vähintään 20 henkilöä AAV-7 sekä 25 ajoneuvoa (traktoriperävaunut). Lääketieteelliset tilat integroivat reunan. Alukselle otettujen merijalkaväen lukumäärää ei ole määritelty.

Keulan ja saaren välissä on vielä tilaa kuudennelle paikalle, mutta mikään ei voi selittää sen puuttumista: tämä tila toimii kenties parkkipaikkana tehtävistä palaavien koneiden vapauttamiseksi ennen kuin ne tuodaan takaisin lentokonehalliin kunnostusta varten tai kannella pitämiseen. valmistaa niitä tulevaa kiertoa varten.

Verrattuna vastaaviin amfibiorynnäkköhelikopteritukialusluokkiin aluksella olevien merijalkaväen määrä voisi olla 500–900 näissä aluksissa, joiden normaali uppouma on 19 000 tonnia, mutta joiden uppouma täydessä lastissa on luokkaa 25 000 tonnia. THE mistraali (21 300 tonnia) lähtee hyvissä olosuhteissa 450 sotilasta sinne Strategisen suunnittelun toimistot (26-27 000 tonnia) voi kuljettaa 900.

Mitä tulee keskusteluihin Osumi, Japan Marine United Corporationin ennakoiman amfibiorynnäkköhelikopteritukialusohjelman tavoitteena olisi loogisesti pystyä suorittamaan Amphibious Rapid Deployment Brigade (2100 tai jopa 3000 miestä) täydellinen kuljetus. Tämän yrityksen esiprojekti mahdollistaisi 1500-2700 miehen kuljettamisen kolmella rakennuksella, mikä saa meidät pohtimaan, että saattaa olla mahdollista, että projekti kehittyy kohti suurempaa vetoisuutta, jolloin voidaan tyytyä kahteen yksikköön. On huomattava, että kolmen näistä suurista amfibioyksiköistä kuljettamien merijalkaväen alaosassa oletetaan, että täydennystä tarjoavat muut alukset, kuten todennäköisimpänä esimerkkinä JS. Hyuga (2009) ja J.S. ise (2011).

Japanin puolustusministeriön on siksi valittava laivasto- ja amfibiojoukkojen rakenne, joka soveltuu parhaiten Japanin sotilaallisen strategian tavoitteiden saavuttamiseen. Tuleva Japanin merivoimien ilmavoimien rakenne on syntymässä vuoden 2023 alussa, joka tässä hypoteesissa yhdistäisi kaksi laivastoryhmää, jotka toimivat yhdessä ja joihin kuuluisi luokan helikopteria kuljettava hävittäjä. Hyuga, joka johtaa useita hävittäjiä ja sukellusveneiden vastaisia ​​fregatteja, sekä toista ryhmää, joka keskittyy monikäyttöiseen operaatiohävittäjäluokkaan Izumo mukana ilmapuolustuksen hävittäjät ja E-2D Advanced Hawkeye. Ratkaistava kysymys on valinta vahvistetaanko jompaakumpaa näistä kahdesta ryhmästä yhdellä tai kahdella amfibinen rynnäkköhelikopteritukialusta vai luodaanko autonominen amfibioryhmä, joka koostuu kahdesta kolmeen suuresta amfibioyksiköstä, joiden mukana saattohävittäjät.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit