Riski, että amerikkalainen alentaa luokitusta kilpailussa tekoälyn hallinnasta

Tällä hetkellä Yhdysvallat on digitaalisen hegemoniansa ansiosta johtava voima kilpailijana tekoälyn hallitsemiseksi. Mutta monet sisäiset huolet Kiinan edistymisestä tekoälyteknologiassa paljastavat monia amerikkalaisia ​​heikkouksia tällä alueella.

I- Amerikan hegemonia kyberavaruuden fyysisessä kerroksessa

Yhdysvallat on historiallisesti luonut digitaalisen kuilun muiden voimien kanssa sen perustamisesta lähtien leviävän vaikutuksensa kautta kyberavaruudessa. On muistettava, että Yhdysvaltoja voidaan pitää ydinalue kyberavaruuden fyysisen ympäristön historiallisen roolin kautta tämän ympäristön, erityisesti ARPANET-ohjelman, kehityksessä. Tällä hetkellä noin 99 % kyberavaruuden dataliikenteestä kulkee vedenalaisten valokuitukaapeleiden kautta. Niitä voidaan pitää maailmanlaajuisesti elintärkeinä rakenteina. Niiden puuttumisella olisikin huomattavia kielteisiä vaikutuksia kaikilla aloilla, mikä vaikuttaisi kansalliseen turvallisuuteen ja kaikkien valtioiden talouselämään. Niillä, joilla on kaapeleita alueellaan, on huomattava etu vakoilutarkoituksiin. Suurimmalla osalla näistä kaapeleista on kuitenkin kiinnityspiste Amerikan alueella. Siksi tämä tarkoittaa, että Yhdysvallat muodostaa kyberavaruuden hotspotin. Lisäksi Yhdysvaltain poliittinen valta on täysin ymmärtänyt täyden laajuutensa. Itse asiassa se on ainoa valtio, joka on perustanut kansallisen elimen Liittovaltion viestintäkomissio, jotta voidaan varmistaa kaapeleiden (amerikkalaiset kaapelit tai ulkomaiset kaapelit), joiden liitoskohta on sen alueella, eheys. Siksi niitä on useita datakeskukset sisältää paljon dataa. Koska jälkimmäinen on elintärkeää tekoälyn kasvulle, Yhdysvallat hyötyy niistä.

Amerikan alueella asuu siis lukuisia datakeskukset palvelevat globaalia pilvipalvelua. Tällä tavalla Yhdysvallat on kehittänyt lainsäädäntöarsenaalin, jonka avulla se voi kaapata näiden palvelimien kautta kulkevat tiedot. Vuonna 2013 amerikkalaiset viranomaiset pyysivät Microsoftilta amerikkalaisen käyttäjän tietoja, jotka on tallennettu Irlantiin Yhdysvaltain lain mukaisesti Tallennetun viestinnän laki. Säilyttääkseen maineensa asiakkaiden keskuudessa amerikkalainen yritys kiisti Yhdysvaltojen viranomaisten pyynnön. .

Yhdysvaltain presidentti Trump julisti kongressin tuella Selvennetään laillista tietojen käyttöä ulkomailla (pilvilaki) 23 ennen korkeimman oikeuden päätöstä ja muiden valtioiden yleiseksi yllätykseksi. Tällä tekstillä on nimenomaan kansainvälinen sovellus. Jokainen amerikkalainen yhtiö ja niiden tytäryhtiöt, joilla on osuus toiminnasta pilvi on lähetettävä Yhdysvaltain viranomaisten pyytämät tiedot, jos " vakava rikos", kansallisuudesta tai sijainnista riippumatta datakeskusten amerikkalaisesta yhteiskunnasta. Näin jokainen henkilö liittyi, jokainen palveluja käyttävä yritys pilvi amerikkalaisilta palveluntarjoajilta, amerikkalaiset laitokset tutkivat todennäköisesti tiedot.

Näin ollen Yhdysvallat on todellinen kybervalta sen alueelle asennettujen suurten kyberavaruusinfrastruktuurien lukumäärän ja lakia harjoiteltu digitaalisesti. Tämä GAFAMin tukema hegemonia tarjoaa huomattavia etuja tekoälyn kehityksessä.

II- GAFAM: Amerikan AI-kehityksen pilarit

Suurin voimavara, jolla Amerikan valta perustuu tekoälyyn, on GAFAM:n huomattava painoarvo tällä alueella. GAFAMilla on kaikki infrastruktuuri ja teknologiat, joita tarvitaan tämän tulevaisuuden teknologian tutkimustyöhön. Lisäksi Amerikan alueella asuu yli 1 400 tekoälyyn erikoistunutta start-upia. Tämä kasvualusta selittää sen huomattavan vetovoiman, jota tämä paikka edustaa kaikille alan tutkijoille ja innovoijille. Euroopan unionille tämä merkitsee 240 000 eurooppalaisen menetystä, jotka haluavat mieluummin työskennellä siellä vuonna 2017. Vielä pahempaa on, että nämä monikansalliset yritykset vangitsevat ulkomaalaisia ​​ajatuksia sijoittautumalla kolmansien osapuolten alueelle. Tarjoamalla korkeita palkkoja ja ihanteellisia työoloja amerikkalaiset digitaaliset alustat onnistuvat houkuttelemaan lupaavimpia ammattilaisia ​​riveihinsä. GAFAM menee niin pitkälle, että se rahoittaa korkean teknologian koulutusta ulkomailla, kuten Google rahoittaa tekoälytuolia Ecole Polytechniquessa Ranskassa. Yrityksen halu rekrytoida tulevaisuuden kykyjään tässä laitoksessa on selvä. Lahjakkaimmat opiskelijat jäävät siten jälkimmäisten vangiksi. Näin ollen valtiot antavat näille henkilöille tärkeitä taitoja julkisen koulutuksen avulla, mutta eivät pysty säilyttämään näitä aivoja.

lopulta, GAFAM haluavat säilyttää digitaalisen voimansa pitkällä aikavälillä investoimalla massiivisesti tekoälyyn. Näistä yrityksistä on vähitellen tulossa todellinen AI-oligarkia. Esimerkkinä voidaan mainita, että Amazonin tutkimus- ja kehitysbudjetin arvioidaan olevan yli 22 miljardia dollaria vuodelle 2018. Tämä budjetti ei tietenkään ole yksinomaan tekoälyn kehittäminen, vaan se on edelleen edustava keino, joka voidaan asettaa tällaisen tahon käyttöön vuonna 1. jatkaakseen teknologista kilpavarustelua. Microsoft puolestaan ​​ilmoitti investoivansa miljardi dollaria OpenAI-yritykseen vahvan tekoälyn luomiseksi. Tämä on vain pieni osa tämän alueen investoinneista. Merkittävin esimerkki oli start-upin haltuunotto Deepmind, josta AlphaGo tulee, Googlelta. Tämä tekoäly on edistynyt huomattavasti saavuttamalla voittonsa ihmisistä Go-pelissä tai moninpelivideopeleissä. Nämä onnistumiset vaikuttavat vähäpätöisiltä, ​​mutta osoittavat tämän tekoälyn kyvyn mukautua ja ottaa riskejä ihmisten reaktioiden edessä.

alphago Sotilasliitot | Puolustusanalyysi | Suuri data
AlphaGo-ohjelma osoitti Start Up Deep Mindin kehittämän tekoälyn suorituskyvyn

Vielä pahempaa on, että monien ulkomaisten valtioiden suvereenit palvelut ovat riippuvaisia ​​amerikkalaisista työkaluista, kuten Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmästä, mikä tekee niistä haavoittuvia.

Huolimatta kitkasta GAFAMin kanssa, Yhdysvaltain hallitus luottaa näihin yrityksiin hallitsemaan tekoälykilpailua. Näin ollen Microsoft valittiin Pentagonilta JEDI-sopimukseen (Joint Enterprise Defense Infrastructure), jonka arvo on 10 miljardia dollaria. Sen tarkoituksena on modernisoida Yhdysvaltain armeijan IT-järjestelmät Azure Cloudin avulla. Toinen kilpailija oli Amazon. Samoin Microsoft tarjoaa myös tulevia Hololens-kuulokkeita, joiden avulla amerikkalaiset sotilaat voivat hyötyä paremmasta yönäkyvystä ja tarjota heille erilaisia ​​tietoja, kuten elintoimintojen mittaus ja IVAS (visuaalinen lisätty avustusjärjestelmä). GAFAMin työntekijät eivät kuitenkaan ole virkamiehiä. Yhtiön ja liittovaltion edut voivat olla ristiriidassa. Googlen työntekijät ovat jo kapinoineet johtajiensa päätöksiä vastaan ​​julistamalla itsensä MAVEN-projektia vastaan ​​ja sen perumisen puolesta. He voittivat asiansa. Tämän ohjelman tarkoituksena oli syventää Yhdysvaltain armeijan drone-tiedustelutekniikoita.

III – Amerikkalainen tekoälyn hallinta on vahvistettava

Tekoälyn hallitseminen on Valkoisen talon prioriteetti. Kuva uudesta kilpailusta avaruuden valloittamiseksi. Tätä varten Obaman presidenttikauden jälkeen on julkistettu useita suunnitelmia Kiinan valtaannousun edessä.

Ensin vuonna 2016 oli Kansallinen tekoälyn tutkimus- ja kehitysstrategiasuunnitelma. Jälkimmäinen ilmoitti selvästi amerikkalaisten halusta olla ykkönen tällä alueella. Tämä selittää hallituksen halun investoida tähän teknologiaan. Tämä suunnitelma oli joukko tavoitteita liittovaltion tutkimuskeskuksille ja akateemisille piireille. Toiseksi presidentti Trump ilmoitti 11. helmikuuta 2019 aloitteesta Tekoäly amerikkalaisille tekoälyn kehittämiseksi Yhdysvalloissa. Jälkimmäinen pitää välttämättömänä, että Yhdysvallat säilyttää johtavan asemansa tekoälyn alalla talouden ja kansallisen turvallisuuden takaamiseksi. Aikaisemmin oli julkaistu kaksi suunnitelmaa. Ensimmäinen, Yhteenveto 2018 Valkoisen talon huippukokouksesta, joka käsittelee tekoälyä amerikkalaiselle teollisuudelle täsmensi, että säilyttääkseen Yhdysvaltojen johtavan aseman tällä alalla edistämällä julkista tutkimusta ja kehitystä ja rajoittamalla samalla innovaation esteitä. Ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain presidentti on nimenomaisesti julistanut, että tekoäly on tutkimuksen painopistealue T&K-toimintaan liittyville hallintoviranomaisille. Samoin tekoäly tunnustetaan tärkeäksi strategiseksi intressiksi. Siten, Yhteenveto puolustusministeriön 2018 tekoälystrategiasta osoittaa selvästi sotilaallista kiinnostusta tekoälyä kohtaan. Tämä oikeuttaa DARPAn ilmoituksen investoida 2 miljardia dollaria tekoälyyn käynnistääkseen seuraavan tekoälyn aallon, jonka oletetaan reagoivan paremmin muutoksiin.

Yhdysvaltain armeija näkee menestystä tekoälyssä. AI Alphan menestys ilmataisteluissa on osoittanut tämän. Eversti Gene Lee oli selvästi ilmaissut vaikutelmansa siitä pitäen sitä " aggressiivisin, reaktiivisin, dynaamisin ja uskottavin tekoäly » jonka hän pystyi näkemään. Amerikan armeijan oppi tällä alueella perustuu viiteen pilariin:

  • Kehitä relevantteja ja realistisia järjestelmiä käyttämällä tekoälyä tutkimuslaboratorioiden ja valmistajien välisen synergian avulla.
  • Levitä tekoälyä Yhdysvaltain asevoimien eri osissa.
  • Kehitä käyttäjien käsitystä tekoälystä samalla kun sitoudut lisäämään tämän teknologian kehittämiseen kykenevien henkilöiden määrää. Kilpailu GAFAMin kanssa rekrytoinnin suhteen on täysin tunnustettu tällä alalla.
  • Lisää kumppanuuksia teollisen maailman, tutkimuksen ja liittolaisten välillä.
  • Määrää eettisiä standardeja tällä alueella, erityisesti tekoälyn vaikutuksesta aseistetuihin droneihin.

Perinteisesti alueita, joihin tekoäly vaikuttaa ensisijaisesti, ovat ennakoiva ylläpito ja kyberympäristö. Ensimmäinen mahdollistaa laitteiden paremman saatavuuden, kun taas toinen on välttämättömyys tiedon räjähdysmäisen määrän ja yhä nopeampien kyberhyökkäysten vuoksi. Tekoäly palvelee lopulta myös ballistiikan alaa, kuten NGSW-ohjelma osoittaa (Seuraavan sukupolven joukko-aseet). Tekoäly antaa ampujalle mahdollisuuden hyötyä palonhallintajärjestelmästä, joka sisältää tietoa kuvausolosuhteista, kuten ilmakehän olosuhteista tai jopa ampumaetäisyydestä.

NGSW Sig Sauer Military Alliances | Puolustusanalyysi | Suuri data
Sig Hauerin näkemä NGSW-ohjelma

Samoin Yhdysvallat on edelleen johtavassa asemassa tekoälyn kehittämiseen tarvittavien materiaalien hallitsemisessa. Esimerkiksi Amerikan alueella on edelleen tehokkaimmat supertietokoneet, kuten Huippukokous ja ja Sierra, mikä mahdollistaa tulevaisuuden tekoälyn käsittelynopeuden optimoinnin. Kiinalla on kuitenkin paljon muutakin. Uusimmassa supertietokoneiden top 500 -listauksessa lähes puolet niistä on kiinalaisia. Yhdysvalloissa on 117 luokiteltua.

Keskipitkällä aikavälillä amerikkalaiset keinot tekoälyn suhteen ovat edelleen liian heikkoja säilyttääkseen asemansa johto ja varmistaa Yhdysvaltain turvallisuuden. Tämä havainto on seurausta kongressin laatimasta kansallisen turvallisuuskomission tekoälyä koskevasta alustavasta raportista. Hän pelkää Kiinan nousua tällä alueella, jolloin Yhdysvallat menettää ensimmäisen sijan. Viimeaikaisten arvioiden mukaan Kiina ohittaa Yhdysvallat keskeisissä tutkimusjulkaisuissa. On syytä muistaa, että Kiina on hallinnut kasvojentunnistuksen tekoälyn ansiosta. Tämän mietinnön etu on, että se vastustaa Kiinaa koskevia täydellisiä rajoituksia sen teknologisista elvytysmenetelmistä huolimatta, mutta komissio ei ehdota todellista ratkaisua.

Kiinalaisen kilpailijansa edessä Yhdysvallat haluaa voivansa luottaa liittolaisiinsa huolimatta presidentti Trumpin julistamasta isolaationistisesta kannasta kansainvälisellä näyttämöllä. Yhdysvaltain puolustusministeriö on perustanut Joint Center for AI:n kesäkuusta 2018 lähtien. Kuten monet osavaltiot, Yhdysvaltoihin on vaikuttanut lisääntyvä käyttö syvät väärennökset vihamielisten vaikutusoperaatioiden aikana.

Yhteistyö yhteisen tekoälyn luomiseksi näyttää kuitenkin epätodennäköiseltä. Luotettavan tekoälyn edellyttämät tiedot ovat väistämättä lukuisia ja usein arkaluonteisia. Samanlainen yhteinen kehittäminen edellyttäisi siksi asiaankuuluvien tietojen avaamista kaikille hankkeeseen osallistuville valtioille, mikä ei näytä olevan mahdollista. Tekoälyn yhteentoimivuus eri liittoutuneiden joukkojen välillä on kuitenkin ratkaisevaa monenvälisten operaatioiden toteuttamisessa erityisesti Naton puitteissa.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit