Nexterin VBCI-sopimus Qatarissa 2 miljardista eurosta uhkaisi vakavasti

VBCI:n sopimus 490 panssaroidun jalkaväen taisteluajoneuvon hankinnasta Qatarin toimesta julkistettiin lähes kaksi vuotta sitten, olisi erittäin huonossa kunnossaMichel Cabirolin mukaan taloussivustolta La Tribune.

Kyseessä on pariisilaisen jalkapalloseuran PSG:n toimitusjohtajan Nasser Al-Khelaïfin, joka on myös hyvin lähellä Qatarin emiiriä, sheikki Tamim Bin Hamad Al Thania, syytteet Ranskan oikeusviranomaisten tuomareiden korruptiosta.

Kostoksi Qatarin emiiri kerrotaan käskeneen puolustusministeriön käynnistämään uuden ohjelman Nexterin VBCI:n korvaamiseksi, johon suomalainen Patria, amerikkalainen General Dynamics ja italialainen OTO Melara ovat jo vastanneet.

Huolimatta Ranskan asevoimien ministerin Florence Parlyn matkasta maanantaina 25. marraskuuta Qatariin, viimeiseen yritykseen pelastaa tämä strateginen 2 miljardin euron sopimus, jonka tuloksia ei tiedetä, optimismi ei ollut Nexterissä paikallaan. eikä Hôtel de Briennessa.

Ranskan viranomaiset ovat erittäin arkaluonteisessa hallittavissa olevassa tilanteessa, jossa toisaalta aiheutuu erittäin merkittäviä teollisuuskustannuksia, jos sopimus perutaan ja joka merkitsee Ranskan taloudelle yli 25.000 XNUMX työpaikkaa vuodessa. tasavaltalaisen vallanjaon periaatteen mukaan ei ole ajateltavissa perua oikeusviranomaisten käynnistämää menettelyä Qatarin emiirille periksi antamiseksi.

VBCI 2 sopimus
VBCI 2 varustettuna T40-tornilla, joka käyttää 40 CTAS-tykkiä ja MMP-ohjuksia

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Puolustusteollisuuden alihankintaketju | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit