Vietnamin kansan laivasto: 100 tonnin taskusukellusveneen kehittäminen?

Vietnamin laivasto (Hải quân nhân dân Việt Nam) hyötyi kahden Yugo-tyyppisen taskusukellusveneen hankinnasta vuonna 1997. Niitä käytettiin erikois- ja salaisiin operaatioihin. Kuvan jakelu (@IndoPac_Info)Vietnamissa asuva Espanjan kansalainen elvyttää spekulaatiot tästä hienovaraisesta Vietnamin sukellusveneiden tunkeutumiskyvystä: kansallinen suunnitteluprojekti niiden korvaamiseksi on käynnistetty.

Luokka Una olisi inspiroinut tyyppiä Yugo tämän vuonna 1965 toimitetun Jugoslavian taskusukellusveneen suunnitelmista Una sen pinta uppouma on 88 tonnia, joka on 98,5 tonnia veden alla. Ne ovat 20 metriä pitkiä ja halkaisijaltaan 2,7 metriä, ne pystyvät saavuttamaan 6 solmun, sukeltamaan jopa 120 metriin ja toteuttamaan joko neljä merimiinaa tai neljä vedenalaista potkuria uimareille. Se on miehitetty neljän merimiehen miehistöllä, ja siihen mahtuu jopa 6 sukeltajaa.

Tyyppi Yugo Korean demokraattisen kansantasavallan (Pjongjang) suunnittelema 90 tonnia syrjäyttää pinnalla ja 110 tonnia veden alla. Se on 20 metriä pitkä ja halkaisija 3,1 metriä. Se kulkee jopa 11 solmua pinnalla ja 8 solmua sukeltaessa. Kantama olisi 50 merimailia sukeltaessa 4 solmun nopeudella ja 550 merimailia 10 solmun nopeudella pinnalla. Kahden hengen miehistössä voi majoittua jopa seitsemän sukeltajaa. Sen aseistus koostuu kahdesta 533 mm:n torpedoputkesta.

Yugo-luokan pohjois-korean puolustusuutiset | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus
Valokuva Yugo-tyyppisestä taskusukellusveneestä, joka vangittiin vuonna 1998. Sen miehistö ilmeisesti tappoi itsensä välttääkseen vangitsemisen. Korean demokraattisen kansantasavallan (Pjongjangin) laivastolla on edelleen viisi esimerkkiä Yugo-tyypistä laivastossaan.

Les Yugo NATO on nimennyt ne, koska Jugoslavia (JUGOslavia) oletetaan välittäneen suunnitelmat. Yksi kopio – P-4 Yugo (24 metriä) – vangitsi Korean tasavalta (Soul) vuonna 1998. Tämä paljasti, että sen kaikuluotain oli japanilaista alkuperää.

Tämä kahden tyyppisen sukellusveneen hankinta Yugo Korean demokraattisen kansantasavallan (Pjongjang) vuonna 1997 suunnittelema ja rakentama Hanoi asetti tämän sukellusveneen erittäin harvinaisten pohjoiskorealaisten sotatarvikkeiden asiakkaiden joukkoon Iranin rannikolla. Kuuba olisi vastaanottanut tai valmistanut lisenssillä tämäntyyppisen johdannaisen Yugo. Hanojen ja Pyongyangin välinen sopimus sisälsi lisäksi 16 torpedoa, 8 miinaa ja 282 akkuelementtiä. Ei tarkennettu, olivatko nämä uusia taskusukellusveneitä vai Pohjois-Korean laivaston käytöstä poistamien yksiköiden siirtoa.

Kaksi tämän tyyppistä sukellusvenettä Yugo Vietnamin hankkima tuote olisi riisuttu aseista vuonna 2012. A Vietnamin televisioraportti marraskuulta 2019 voit nähdä toisen kahdesta esimerkistä rungon, joka on vedetty kuivana ja jota ei ole huollettu sen jälkeen. He palvelivat M96-yksikössä. Hanojen äärimmäisen harkinnan vuoksi on mahdotonta tietää peruuttamisen taustalla olevia syitä. Mutta Pjongjangin kanssa käytävään kauppaan liittyvät poliittiset vaikeudet saattavat riittää selittämään kahden kääpiön sukellusveneen tukemisen mahdottomuuden. Lisäksi yksikään ulkomainen teollisuusmies ei olisi ottanut riskiä tukea näitä kahta rakennusta, eikä Vietnamin teollisuus olisi voinut tehdä niin.

Sukellusvene Kilo Vietnamin puolustusuutiset | Sotilaallinen laivaston rakentaminen | Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus
Việt Nam tilasi kuusi Project 2009 Improved Kilo -sukellusvenettä vuonna 636.1, jotka kaikki otettiin käyttöön vuosina 2014-2017 (Cam Ranh). Se on alueen viides sukellusvenelaivasto Kiinan, Pohjois-Korean, Japanin ja Etelä-Korean jälkeen.

Toisesta näkökulmasta, hankinta Venäjältä vuonna 2009 kuusi sukellusvenettä 636.1-projekti (Hà Nội (2014) Hồ Chí Minh (2014) Hai Phong (2015) Khanh Hoà (2015) da Nang (2017) ja Bà Rịa-Vũng Tàu (2017) – he palvelevat 189. sukellusveneprikaatissa – olisivat saattaneet kuluttaa merkittävän osan Vietnamin sotilasbudjetista, joka on liian suuri näiden kahden ohjelman toteuttamiseen samanaikaisesti. Tämä merkitsee Venäjän federaation halukkuuden kyseenalaistamista varmistaa vastaavien laitteiden toimittaminen, jos Việt Nam olisi koskaan pyytänyt sitä.

On huomionarvoista, että Vietnam olisi onnistunut hankkimaan tietyn määränI-SILC (Parannettu sukellusvene) joista yksi näkyy samassa Vietnamin television marraskuun 2019 raportissa. Nämä ovat rakennuksia, joiden yleinen muoto on kevytlaukaisu ja jotka voidaan upottaa. Sopimuksen mahdollista virallistamisajankohtaa ei tiedetä.

Jos todistettaisiin, että Vietnam oli käynnistämässä 100 tonnin kääpiösukellusvenekehitysohjelmaa, se voisi tarkoittaa, että ei ole kysymys yhden kuudesta huomion häiritsemisestä. Kilo (636.1-projekti). Yugo mutta myös kuusi Kilo toimittanut Venäjä.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit