Espanjalainen Indra haluaa johtaa FCAS-ohjelman Electronic Warfare -osaa

Tämä oli odotettavissa ja todellakin suunniteltu: espanjalainen sulautettu elektroniikkayhtiö Indra, jonka Madrid myös nimesi Espanjan pääyhteyshenkilö FCAS-ohjelmassa Airbusin suureksi tyrmistykseksi, pyysi elektronisen sodankäynnin komponentin hallintaa Ohjelmassa, joka kokoaa Ranskan, Saksan ja Espanjan suunnittelemaan tulevaisuuden ilmataistelujärjestelmää. Indra luottaa nimitykseensä pilotti AEA-ohjelmaa Airborn Electronic Attackille European Permanent Structured Cooperation Program eli PESCO, joka kokoaa yhteen myös Ranskan (Thales), Saksan (Hensoldt), Italian (Fincantieri) ja Ruotsin (Saab), eli viisi FCAS- ja Tempest-ohjelmien kuudesta kumppanista eurooppalaiset.

Madridin väite on kaukana merkityksettömästä tai merkityksettömästä. Espanja tietää, että se ei onnistu tunkeutumaan FCAS:n "suurimmille yhteistyöalueille", kuten NGF:n (Next-Generation Fighter) suunnittelu, järjestelmäjärjestelmä, uuden sukupolven propulsio tai tutka ja aseet. suurten ranskalais-saksalaisten ryhmien suojeluksessa. Mutta elektronisen sodankäynnin osalta Euroopassa ei ole kiistatonta johtajaa, vaikka alasta on tarkoitus tulla keskeinen aluksella olevissa järjestelmissä, olipa kyse sitten ilmasta tai ei. Asetumalla AEA- ja FCAS-ohjelmiin Indra varmistaa, että siitä tulee enemmän tai vähemmän lyhyellä aikavälillä tämä eurooppalainen referenssi, joka takaa kestävän kehityksen tulevaisuudessa.

typhoon ECR 1 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Awacs ja elektroninen sodankäynti
Airbus esitteli sen Typhoon ECR oli tarkoitettu korvaamaan Luftwaffen Tornado ECR

Tosiasia on, että muilla eurooppalaisilla toimijoilla on todistettu taito tällä alalla, kuten Thales ja MBDA, jotka suunnittelivat yhdessä SPECTRA (Järjestelmä paloturvallisuus- ja tulipalon estämiseksi). Rafale) tai Pretorian DASS:n (Defensive Aid Sub-System) toimijat. Typhoon, kun taas Indralla oli vain rajoitettu rooli tässä ohjelmassa. Näin ollen ei ole lainkaan varmaa, että Pariisi, kuten Berliini, tyydyttää tämä vaatimus, jos vain aiemman kokemuksen ja alan todistettujen taitojen perusteella. Tässä PESCOn AEA-ohjelman hallinnointi, jota myös Indra toteuttaa, voi olla ratkaisevassa roolissa, koska se toimii espanjalaisen yrityksen todellisten taitojen koealustana ennen niiden soveltamista FCAS:iin.

Siitä huolimatta se tosiasia, että yksi FCAS-ohjelman kolmesta suuresta referentistä nimeää Electronic Warfaren etuoikeutetuksi osaamisalueeksi, on erinomainen merkki, joka osoittaa, missä määrin tämä komponentti tähän asti suhteellisen eurooppalaiset teollisuusyritykset ovat jättäneet taustalle, on nykyään vanhan mantereen huolenaiheiden ytimessä. Ilmoituksia viime viikkoinaTekijä Airbus DS, Saab, Pescon ja nyt FCAS:n ympärillä, todistavat tämän.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit