Venäläiset TOR- ja Pantsir-ilmatorjuntajärjestelmät pystyvät pian ampumaan liikkeellä

Toukokuussa 2018 sosiaalisessa mediassa julkaistu video osoitti syyrialaisen Pantsir S1 -ilmatorjuntajärjestelmän tuhoamisen israelilaisena IAI Harop -itsemurhalennolla. Pantsir, joka oli tuolloin liikkeellä, ei pystynyt havaitsemaan tai ottamaan vastaan ​​uhkaa, mikä johti sen tuhoutumiseen. Tämä ei ollut ainoa esimerkki tästä tyypistä, sillä useiden syyrialaisten ja venäläisten panssaroitujen ajoneuvojen väitetään tuhoutuneen Bashar Al Assadin hallinnon vastustajien käyttämien kamikaze-droneiden toimesta suojelun varmistamisesta vastaavan ilmatorjuntajärjestelmän liikkeiden aikana.

Ilmeisesti Venäjän kenraali esikunta analysoi nämä toimet huolellisesti, koska sen mukaan päivälehti Izvestia, Venäjän joukot varustettu Pantsir ja Tor-M2 järjestelmät saavat pian kyvyn ampua liikkeellä, jotta he eivät enää paljasta itseään eivätkä voimia ja infrastruktuureja, joita heidän on suojeltava uudelleensijoitusvaiheiden aikana, jotka ovat välttämättömiä heidän suojelunsa ja tehtävänsä tehokkuuden varmistamiseksi.

9K332 Tor M2U Defense News | Syyrian konflikti | Ilmatorjunta
Tor M2U -järjestelmä käytössä Venäjän maavoimien kanssa

Venäläisen sanomalehden mukaan vuoden 2020 alussa tehdään kokeilu, jolla muutetaan TOR- ja Pantsir-järjestelmien miehistön koulutusta siten, että saadaan kyky ampua liikkeellä. Kuvatun mukaan ei näytä siltä, ​​että a järjestelmien muuttaminen tai modernisointi on välttämätöntä, vain koulutukseen liittyvä kehitys. Jos kokemus osoittautuu ratkaisevaksi, lähestymistapaa sitten yleistetään, jotta tämä kapasiteetti voidaan tarjota kaikille käytössä oleville järjestelmille ja niiden miehistöille.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit