Naval Group paljastaa ainutlaatuisen tekniikan vakiinnuttaakseen asemansa Alankomaissa

Julkaistu alun perin 28

Naval-konsernin yhtiön lehdistösuhdejohtaja, Mr. Emmanuel Gaudez, ilmoitus Twitterissä että yritys esittelee teollisen strategiansa NEDS-puolustusnäyttelyssä Rotterdamissa. Ilmoituksen olennainen osa on siihen liittyvä tietokoneella luotu kuva: Hollannin laivastolle ehdotettu sukellusvene. Ranskalainen yritys tekee samaa kuin SEA 1000 -ohjelma (Australia): runko on kokonaan peitetty kaiuttomilla laatoilla, tekniikkaa, jota kukaan kilpailijoista ei pysty tarjoamaan. Tekeekö Naval Group kaikkensa voittaakseen nämä markkinat?

Hollantilaiset Walrus-luokan sukellusveneet (Zr. Ms. Mursu (1992), Zr. Rouva. Zeeleeuw (1990), Zr. Rouva. Delfiini (1993) ja Zr. Rouva. Bruinvis (1994) joutuu poistumaan palveluksesta vuosina 2027-2031 vuosina 2013 ja 2019 tehdyn puolivälin huollon ansiosta. Vuodesta 2014 alkaen periaate korvata Mursu tallennetaan. THE Valkoinen kirja 2018 toisessa liitteessä (s. 24) selittää tämän valinnan. Liitteessä 4 esitetään uusimisaikataulu Mursu (2,5 miljardia euroa tai enemmän). Tietopyyntö lähetettiin tärkeimmille sukellusvenevalmistajille vuonna 2018. Tarjoajan valinta, jonka kanssa yksinoikeudelliset neuvottelut käydään, voidaan ilmoittaa vuoden 2019 lopussa.

Helmikuun 2019 alussa julkisesti julkistettu ranskalainen ehdotus ei ole a Scorpene. Scorpene Evolution Lähes 3000 tonnia odotettiin kuitenkin Batavian laivaston ilmaiseman sotilaallisen tarpeen tyydyttämiseksi. Tämä ensimmäinen kuva näyttää, mikä osoittautuu lisäversioksi Barrakuda. Sillä erolla, että massa ei ole sama, koska etummaiset sukellustaangot ovat sisäänvedettävät ja massan edessä Barrakuda Australialaiset ja ranskalaiset ovat tässä versiossa integroituina yläosan yläosaan.

Ohjelman "hitti". MERI 1000 koostui tekniikan ehdottamisesta, jota kukaan muu kilpailija ei voinut tarjota: potkuripumppu (pumppu-suihku). Potkuri ei ole enää yksinkertainen potkuri, jolla on enemmän tai vähemmän monimutkaiset muodot. Tämä on suojus, joka sisältää a staattori käytetään saattamaan merivesi liikkeelle ennen kuin potkuri itse "hyökkää" siihen, tässä kuvataan roottori. Täydellinen järjestelmä vähentää kavitaation aiheuttamaa melua (ilmakuplien muodostuminen potkurin lapoihin ja räjähdys). Tämä järjestelmä on tällä hetkellä tekniikan tason paras, jotta voidaan vähentää itse potkurin synnyttämää melua.

Shortfin Barracuda pumpjet Defense News | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Naval-ryhmän Australialle osana SEA 1000 -ohjelmaa ehdottama sukellusvene oli nimeltään Shortfin Block 1A, kunnes se valittiin Canberrassa, jossa siitä tuli tulevan Attack-luokan päällikkö. Pariisin antama sopimus potkuripumpun integroimisesta (pumppu-suihku) oli ratkaiseva.

Ja vain kaksi kuvaa toimitti Merivoimien ryhmä Alankomaissa tarjottaessaan varoa tarjoamasta yleiskuvaa ponneaineesta jättäen samalla epäilyksen, koska se on a Barrakuda. Tarjotaanko sitä potkurilla vai potkuripumpulla?

Tänään välitetty synteettinen kuva esittelee ilman epäilystäkään pinnoitteen kaiuttomia laattoja koko rungon yli: massiivin huipulta köliin, keulasta ohjausvaihteeseen.

Tämä tekniikka koostuu "laatoista", joiden perusmateriaalit ovat kumia tai synteettisiä polymeerejä. Niiden tehtävänä on absorboida aktiivisten kaikuluotainten akustisia aaltoja (akustisten aaltojen päästöjä, jotka vastaavat tutkan toimintaa), joita käyttävät erityisesti sukellusluotaimella varustetut sukellusveneiden vastaiset sota-alukset ja helikopterit. Tämän tekniikan rajoitukset ovat sen luontaiset kustannukset, jotka lisäävät rakennuskustannuksia, ja ennen kaikkea runkoon lisättävä massa, joka on välttämätöntä ennakoida suunnittelun aikana, jotta sukellusvene voidaan tasapainottaa Arkhimedesin puitteissa. työntövoima. Puhumattakaan rungon ja itse pinnoitteen ylläpidon lisävaatimuksista.

Harvat osavaltiot ovat kehittäneet tätä tekniikkaa: Kiina (ainakin Kirjoita 039A tai Yuan-luokka), Yhdysvallat, Japani (ainakin luokka Sōryū ), Yhdistynyt kuningaskunta, Venäjä ja Ranska. On olemassa erityinen tapaus Kanadan kuninkaallinen laivasto mukaan lukien luokan sukellusveneet Victoria hankittu Yhdistyneestä kuningaskunnasta vuonna 1998 (luokka ylläpitäjä ou Tyyppi 2400) on kaiuton laattapäällyste ilman, että maalla on tarvittavia taitoja hallita tekniikkaa.

Kaiuttomien laattojen tarjoaminen on ratkaiseva suhteellinen etu muihin ehdotuksiin verrattuna. naiset et SAAB ei ole tätä tekniikkaa. Heidän ehdotuksensa (malli 712) perustuu ohjelmaan A26, lukuun ottamatta aiempia ruotsalaisten sukellusveneiden luokkia, keskittyi akustisten ja magneettisten tuntomerkkien vähentämiseen. Naval Groupin uusi ehdotus vastaisi ruotsalais-hollantilaiselle konsortiolle, joka ehdottaa ääni 2076 2 tekemällä sopimuksella naiset et SAAB kanssa Thales UK. Enemmän kuin luotain, se on jatkoa brittiläisille ydinsukellusveneille (SSBNs et SSN), mukaan lukien keulakaiku, kylkiluotaimet, kaikuluotain, vedenalainen puhelin, aktiivinen luotain miinojen havaitsemiseen ja hinattava lineaarinen antenni. Yksi maailman parhaista luotainratkaisuista, joka odottaa ultramatalataajuisia kaikuluotaimia (2030-luku).

HMS Triumph 1 -sadon puolustusuutiset | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
HMS Riemuvoitto, Kuninkaallisen laivaston ydinsukellusvene, jonka runkopäällyste on kaiuton. Sen heikkeneminen korostaa, kuinka tarjottu käyttöetu vaatii huoltoa sen ylläpitämiseksi. Viimeaikaiset massiiviset tällaisten laattojen menetykset Yhdysvaltain laivaston Virginiassa telakan tai sen alihankkijoiden huolimattomuuden vuoksi osoittivat, kuinka helposti tämä etu voidaan menettää.

Merivoimien ryhmä pyrkii ja todennäköisesti onnistuu peittämään espanjalaisen laivanrakennusyhtiön esittelyn Navantian jonka oli määrä paljastaa näyttelyssä ehdotuksensa, joka perustuu julkaisun mukauttamiseen S-80. Espanjan hallituksen tuella Navantian ehdottaa S-80 Plus, 3400 XNUMX tonnin vedenalainen alus, jonka mitat ja vetoisuus on suurempi – tästä syystä S-80 Plus ja ei S-80 – erityisesti moduuliintegraatioprojektin aikana ilmenneistä vaikeuksista AIP (Air Independent Propulsion). Luotainsarja sekä taistelujärjestelmä ovat amerikkalaisten toimittamia Lockheed Martin. Ehdotus Navantian Analyytikot pitävät sitä nyt Alankomaiden heikoimpana, ja monet ennustavat hylkäämistä tai eliminoitumista.

Merivoimien ryhmä vakuuttaa Alankomaiden puolustusministeriölle ja laivastolle, että ne pystyvät tarjoamaan teknologiaa, joka mahdollistaa sen, että tulevat sukellusveneet ovat samalla tasolla kuin edistyneimmät sukellusveneet, erityisesti Venäjän federaation pohjoislaivaston ydinvoimalla toimivat sukellusveneet. Ranskalainen teollisuusmies jättää epäilyksen potkuripumpun toimituksesta. Yleisideana on tarjota vedenalaisen rakentamisen huippua toiminnallisella tasolla kokeneimmille sukellusveneiden vastaisille laitteille, kuten venäläisille.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit