Vladimir Putin jäljittää Venäjän laivaston nykyaikaistamisen etenemissuunnan tulevina vuosina

Sotšissa pidetyn 14. La Défense -kokouksen yhteydessä Venäjän federaation presidentti Vladimir Poutine määritteli laivaston nykyaikaistamisen pääakselit Venäjän federaatio on tulevina vuosina tulossa osaksi nykyistä ohjelmalakia vuosina 2019-2027. Aikaisempina ajanjaksoina Venäjän laivasto oli hieman laiminlyöty, koska investoinnit olivat keskittyneet partioveneiden ja kevyiden korvetien rakentamiseen ohjuslaskurit, sukellusveneet 636.3 Parannettu Kiloa, Borei-ohjelman ja Bulava-strategisen ohjuksen kehittämistä. INF-sopimuksen katoamisen myötä Venäjällä on vähemmän turvautua tähän kevyiden alusten laivastoon Kalibr-risteilyohjuksen toteuttamiseksi. Sopimus kieltää tämäntyyppisten ohjusten käytön kantoraketeissa. Lisäksi kun venäläisten telakoiden modernisointi on saatu päätökseen, maa pystyy nyt tuottamaan jälleen suurempia tonnistoyksikköjä.

Hyperäänisen ohjuksen 3M22 Tzirkon yleistäminen

Ensimmäinen Venäjän presidentin määrittelemä vahva akseli lepää yllättäen Tzirkonin laivanvastaisen ohjuksen yleistymisessä mahdollisimman monelle taistelualukselle: fregattien, corvettes, sukellusveneet ja rannikkoparistot. Yli 1000 km: n kantama ja Mach 9 -nopeus Tzirkhon on nykyään käytännöllisesti katsoen kaikkien länsimaiden laivastojen ohjustentorjuntajärjestelmien ulottumattomissa lukkiutumattomia järjestelmiä lukuun ottamatta. Lisäksi ohjus suunniteltiin toteuttamaan sama laukaisusilo, jota käytettiin Kalibr-risteilyohjuksissa tai yliääniset Onyx-alusten vastaiset ohjukset, jotka nyt varustavat monet venäläiset alukset käytössä tai rakenteilla.

Tzirkon Air Independent Propulsion AIP-ohjus | Puolustusanalyysi | Yliääniaseet ja ohjukset
3M22 Tzirkon-ohjus tarjoaa merkittävän taktisen edun Venäjän merivoimien yksiköille

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Air Independent Propulsion AIP | Puolustusanalyysi | Yliääniaseet ja ohjukset

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit