Belgia, Romania, Kreikka ... nämä Euroopan maat, jotka luottavat Ranskan puolustusteollisuuteen

2000-luvun alussa ja lähes 15 vuoden ajan Ranskan puolustusteollisuus ei onnistunut allekirjoittamaan mitään merkittävää sopimusta itsenäisesti Euroopassa, ja sen oli keskitettävä ponnistelunsa Lähi-itään ja Aasiaan säilyttääkseen viennin määrä on yhteensopiva kansallisen tilauksen hyvin alhaisen toiminnan kanssa tuolloin. Viime vuosina näyttää kuitenkin siltä, ​​että Euroopan maat, ainakin jotkut, ovat jälleen kerran luottaneet tähän teollisuuteen toimittamaan merkittäviä laitteita, mikä auttoi sitä totta puolustusbudjettien yleisen kasvun myötä. Katsomme taaksepäin näitä viimeaikaisia ​​sopimuksia, jotka Ranskan puolustusteollisuus allekirjoitti Euroopassa, sekä lupaavimpia nykyisiä kilpailuja.

Belgia, etuoikeutettu kumppani

Mitä emme ole kuulleet, tai jopa lukeneet, Belgian päätöksestä hankkia amerikkalainen F35, ei Rafale Ranskan kieli. Bryssel on kuitenkin tuskin vuodessa myöntänyt Ranskan puolustusteollisuudelle kaksi tärkeintä eurooppalaista sopimusta viimeisten 30 vuoden aikana. Belgian viranomaiset ilmoittivat marraskuussa 2018 CaMo-sopimuksen allekirjoittaminen moottoroituja kapasiteetteja varten, jotka liittyvät 382 panssaroidun monitoimisen VBMR Griffon -ajoneuvon ja 60 ranskalaisen Jaguar EBRC Reconnaissance- ja Combat Armored -ajoneuvon hankintaan, joiden Nexter, Arquus ja Thales ovat suunnitelleet 1,6 miljardilla eurolla. Belgia ei vain hanki viimeisiä ranskalaisia ​​panssaroituja ajoneuvoja, vaan myös sen tavoitteena optimoida joukkojensa yhteentoimivuus Ranskan joukkojen kanssa laajennetun teollisen ja operatiivisen yhteistyön lähestymistapana.

VBMR-griffon lähikuva 1 Analysoi puolustusta | Belgia | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
VBMR-griffonista on tarkoitus tulla ranskalaisten joukkojen selkäranka

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Belgia | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit