Intian armeija haluaa hankkia 200 jalkaväen taisteluajoneuvoa

Kun jännitteet Pakistanin kanssa lisääntyvät edelleen, Intian armeija käynnistää a menettely 200 jalkaväen taisteluajoneuvon hankkimiseksi "pitää linjaa" Pakistania vastaan. Nämä panssaroidut ajoneuvot joutuvat korvaamaan tähän asti käytössä olleet venäläiset BRMD-tiedusteluajoneuvot, joita pidettiin nyt sopimattomina Intian joukkojen tulivoima-, suoja- ja viestintätarpeisiin.

Intian yleisesikunnan esittämät tekniset tiedot edellyttävät suurta liikkuvuutta maastossa, erityisesti vuoristoisessa maastossa, ja kykyä toimia merkittävissä lämpöamplitudeissa, +45° - -0°. Panssaroidun ajoneuvon on kyettävä kuljettamaan 2 tonnin kuormaa, mukaan lukien miehistö, kuljetettava henkilökunta ja ammukset. Sen on oltava ilmakuljetettavissa C17- tai Il76-lentokoneella. Pyydetty aseistus sisältää 30 mm:n tykillä varustetun tornin, 7,62 mm:n konekiväärillä ja kahdella ”tuli ja unohda” -panssarintorjuntaohjuksella, joiden kantama ylittää 4 km ja joiden onnistumismahdollisuudet ylittävät 90%. Suojauksen osalta, jos panssaria koskevia vaatimuksia ei ole määritelty, on määritelty, että panssarin on kyettävä suojautumaan panssarintorjuntaohjuksilta ja raketteilta, mikä viittaa siihen, että panssari on varustettava Hard-kill- ja Soft-Kill-järjestelmällä. . Lopuksi, liikkuvuuden kannalta IFV:n on saavutettava 80 km/h nopeus tiellä ja sen on oltava amfibinen.

VBCI T40 puolustusuutiset | Intian ja Pakistanin konflikti | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen
Nexterin VBCI 2 varustettu T40-tornilla

Panssaroitujen ajoneuvojen joukossa, jotka todennäköisesti vastaavat tähän kysyntään, ovat VBCI 2 Nexteriltä voisi olla erittäin hyvä ehdokas tähän tarjouspyyntöön. Sen 8 × 8 -kokoonpano tarjoaa erinomaisen liikkuvuuden vuoristoalueilla, ja panssaroitu ajoneuvo on suunniteltu toimimaan laajoilla lämpötila-alueilla. EBRC Jaguarin varustetussa T40-tornissa on mahtava ranskalais-brittiläinen 40 mm:n T40-tykki ja kaksoisohjuksen laukaisulaite MMP-panssarintorjuntaohjuksille, jotka pystyvät osumaan yli 5 km:n etäisyydellä oleviin kohteisiin, jopa piilotettuihin. Se voi kuljettaa 7 aseistettua sotilasta, ja se voi vastaanottaa Hard/Soft Kill -suojajärjestelmän. Toisaalta sillä ei ole autonomisia amfibio-ominaisuuksia, kuten vesisuihkupropulsiota, vaikka tämä on hyvin todennäköisesti mahdollista.

Venäjä voisi ehdottaa uusi VPK-7829 Bumerang VC-versiossaI K-17, uuden sukupolven 25 tonnin panssaroitu ajoneuvo, joka on tarkoitettu korvaamaan BTR ja BRMD Venäjän armeijassa. Tässä kokoonpanossa Bumerangissa on Epoch-torni, joka on varustettu 2 mm:n 42A30-tykillä, 7,62 mm:n konekivääri ja kaksoisohjuksen laukaisulaite Kornet 9M113M -panssarintorjuntaohjuksella, versio ammu ja unohda Kornet D. Se voidaan varustaa aktiivinen suojajärjestelmä, kuten Arena-M. Tämä 8 × 8 panssaroitu ajoneuvo on varustettu 510 hv:n moottorilla, jonka teho/painosuhde on 20 hv/tonni, mikä takaa erinomaisen liikkuvuuden maastossa ja huippunopeuden 100 km/h. Lisäksi siinä on 2 suihkuturbiinia varmistamaan sen amfibiokäyttö.

VPK7829 Bumerag Defense News | Intian ja Pakistanin konflikti | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen
Epoch-tornilla varustettu VPK-7829 Bumerang

Intian teollisuus on myös kehittänyt VCI:n, joka täyttää nämä vaatimukset. DRDO:n ja Tata Motorin suunnittelema WhAp (artikkelin pääkuvassa) on 8-tonninen 8×26 panssaroitu ajoneuvo, jonka voimanlähteenä on 600 hv:n moottori ja joka on varustettu tornilla, johon on asennettu 30 mm:n tykki, 7,62. mm:n konekivääri ja kaksoisohjuksen laukaisulaite AT-4- tai AT-5-ohjuksille, sukupolvia vanhempia kuin MMP tai Kornet-M. Panssaroitu ajoneuvo on tarkoitettu korvaamaan Intian armeijan käytössä oleva BMP-2. Ohjelma suosii varmasti WhAp:ta sen intialaisen alkuperän vuoksi, mutta sen kokeellinen luonne ja siihen liittyvä kypsyyden puute eivät tee siitä ihanteellista ehdokasta eturivissä Pakistanin joukkoja vastaan.

Jos venäläisillä panssaroiduilla ajoneuvoilla on monia kiistattomia etuja, Nexterin IFV on osoittanut vuosikymmenen alusta lähtien esimerkillistä luotettavuutta erityisesti ulkopuolisissa operaatioissa, erityisen vaativissa afrikkalaisissa teattereissa. Muita malleja todennäköisesti ehdottavat myös Saksa, Israel, Etelä-Korea ja mahdollisesti Turkki, mutta kilpailun pitäisi keskittyä näihin kahteen panssaroituun ajoneuvoon New Delhin kahdelta tärkeimmältä puolustustarvikekumppanilta, puolustustarvikkeista ja paikallislaskusta. Niin kauan kuin Pariisi käyttää tilaisuutta tilata myös erän VBCI 2:ta, jonka tarkoituksena on vahvistaa sen korkean intensiteetin komponenttia, Ranska voisi enemmän kuin puolustaa mahdollisuuksiaan tässä asiassa.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit