SDAM-laivaston drone-ohjelma etenee, mutta sen suunnittelu sisältää merkittäviä harmaita alueita

Mielenosoittajan ensimmäinen lento VSR700 Airbus toteutti 8. marraskuuta 2019. Sotilaallinen ohjelmointilaki (2019 – 2025) määrää ensimmäiset toimitukset vuodesta 2028 alkaen. Ranskan laivaston ylläpitämä institutionaalinen viestintä kuitenkin varmistaa, että laivaston ilmailudronijärjestelmä (SDAM) varustaa puolustus- ja interventiofregatit (FDI) ja Overseas Patrollers (POM) vuodesta 2023, sitten Ocean Patrollers (PO) vuodesta 2024 alkaen. Pyydetäänkö ohjelman edistymistä sotilasohjelmalain tarkistuslausekkeen tarkastelun yhteydessä eli vuonna 2021?

Ohjelma SDAM on ollut valmisteilla vuoden 2005 alusta valvonnassa DGA ja useiden alkupään tutkimusohjelmien (D2AD, IND ja SERVAL) kautta, joiden tarkoituksena on tuoda esiin erilaisia ​​teknisiä tiiliä, joita tarvitaan pyöriväsiipisen dronin toteuttamiseen merellä olevasta aluksesta, jolla on luontainen kapasiteetti nousta ja laskeutua, valvonnan kanssa tai ilman. operaattorilta.

Tätä silmällä pitäen drone Camcopter S-100 Itävaltalainen teollisuusmies Schiebel testattiin merellä fregatissa Montcalm Vuonna 2008. Ensimmäisen operatiivisen kokeen suoritti Merivoimien ilmailun käytännön kokeilujen ja vastaanottokeskuksen ryhmä (CEPA/10S) samalla droonilla offshore-partioaluksellaTaitava (2011 – 2015) arvioidakseen panosta, jonka kauko-anturi voi antaa kalastuksen poliisitehtävien, merenkulun valvonnan, laittoman maahanmuuton ja merirosvouksen torjuntaan. A Camcopter S-100 sen osti Ranskan laivasto vuonna 2012. Se katosi merellä, mutta korvasi teollisuusmies, tutkinnan osoittaneen vastuunsa onnettomuudesta.

Kokeilun toisesta vaiheesta ilmoitettiin vuoden 2016 lopussa ja se alkaa vuonna 2017. Tällä kertaa keskityttiin saman kauko-anturin, joka on pyöriväsiipinen drooni, mahdolliseen osuuteen projektio- ja komentorakennuksesta suoritettaviin amfibiooperaatioihin (BPC). Sekunti Camcopter S-100 AIS-operaattori ostettiin ja vastaanotettiin marraskuun 2018 lopussa osana New Operational Capabilities -markkinoita (NCO) ja vahvisti järjestelmää. THE Camcopter S-100 tätä silmällä pitäen yritettiin osallistua meritilanteen selvittämiseen viraston toimintaympäristössä BPC Diksmuide kahden droonin kuljettaja varmistaakseen laskeutumisaluksen mahdollisten laskeutumisten tunnistamisen alukselle ja lopuksi varmistaakseen poistuneiden joukkojen valvonnan ja tuen.

Siirtyminen kokeiluvaiheista ohjelman käynnistämiseen SDAM Ranskan laivaston vaatimukset täyttävä kypsä ratkaisu varmistetaan tulevalla kapasiteetin kehittämissopimuksella, josta ilmoitetaan Airbus helikopterit et Merivoimien ryhmä 29. joulukuuta 2017. Valmistajilla oli sopimuksen mukaan 45 kuukautta aikaa esittää toimiva ratkaisu. Tuleva drone nimettiin myöhemmin VSR700 on suunniteltu helikopterista Cabri G2 suunnitellut Helicoptères Guimbal jonka on aiemmin valinnut Airbus helikopterit 20. lokakuuta 2016, kun hänen ehdotuksensa Ranskan laivastosta nimettiin Orka.

Cabri G2 fregattilasku Forbin Defense News | Maritime Patrol Aviation | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut
Merikokeet Cabri G2 tehtiin vuonna 2017, jotta tutkittiin itse laitteen käyttäytymistä sen drone-version laivallistamiseksi. Fregatti Forbin Näissä testeissä käytettiin Ranskan laivaston edustajia.

Le VSR700 on 6,2 metriä pitkä, sen roottorin halkaisija on 7,2 metriä ja kokonaisuus on 2,3 metriä korkea. Suurin 700 kg:n lentoonlähtöpainonsa ansiosta se pystyy kuljettamaan 150 kg hyötykuormia, mukaan lukien sähköoptinen anturi, AIS-vastaanotin ja merivalvontatutka. Näin varusteltuna sillä on enintään kahdeksan tunnin autonomia 100 merimailin (185,2 km) etäisyydellä kuljetusaluksesta, eli radiolinkkien maksimikantama. Se tukee maksiminopeutta 185 km/h, sen matkanopeus on 165 km/h ja sen katto on 6000 metriä.

Valinnaisesti pilotoitu demonstraatio kehitettiin a Cabri G2 modified suoritti autonomisia lentoja toukokuusta 2017 alkaen koneen operaattorin kanssa varmistaakseen testien turvallisuuden. Demonstraattori teki ensimmäisen ohjaamattoman ja täysin autonomisen lennon vuonna 2018.

Prototyyppi poistui hallista vuonna 2019. Se hyötyy parannetuilla aerodynaamisilla linjoilla varustetusta kotelosta ja osastosta hyötykuormille. Se suoritti onnistuneesti ensimmäiset täysin autonomiset lentonsa 8. Nämä koostuivat nousu- ja laskuoperaatioista, joiden lento kesti jopa 2019 minuuttia. Lentokonetta pidettiin turvallisuuden nimissä 10 metrin kaapelilla. Prototyyppi valmisteltiin tavoitteena suorittaa vapaa lento ja avata vähitellen mutta kokonaan sen lentokuori. Teollisuustyöntekijät olivat tyytyväisiä ohjelma-aikataulun hyvään toteutumiseen, mikä ennusti odotuksia ja markkinoiden ehtojen vaatimaa tapaamista vastaavan lopputuloksen.

29 ilmoitetun sopimuksen tarkoituksena on esittelyjärjestelmän käynnistäminen SDAM laivalla a FREMM ja amfibiohelikopteritukialus (VAIHE, uusi nimi BPC 1) vuonna 2019, jolloin prototyypin on kyettävä suorittamaan nousuja ja laskuja täysin itsenäisesti ilman operaattorin väliintuloa.

Operatiivinen kokous on yhdistetty sotilasohjelmalain (2019 – 2025) ohjelmalliseen järjestelyyn. Osana Mercator-suunnitelma 2030Ranskan laivaston esikuntapäällikkö, amiraali Christophe Prazuck ilmoitti haluavansa 900–1200 dronea kaikissa segmenteissä, mukaan lukien yksi drone jokaista venettä kohti vuoteen 2030 mennessä.

Amiraali Christophe Prazuck jopa tarkensi, että se olisi pienelle veneelle, pienelle dronelle ja suurelle veneelle, suurelle dronelle. Hän ilmoitti myös, että jokainen viidestätoista ensiluokkaisesta fregatista hyötyisi a SDAM ja että järjestelmä olisi valmis vastaanottamaan ensimmäisen FDI Vuonna 2023. Laajemmin kuuden tekniset tiedot POM vastaanottaminen vuosina 2023-2025 edellytti kykyä käyttää 700 kg:n ilmadronea, tässä tapauksessa SDAM. Sama tulevaisuus PO Manner-Ranskassa (Brest ja Toulon) sijaitsevat laitteet tulisi myös varustaa SDAM kolmea unohtamatta VAIHE yhteensä 34 rakennusta.

VSR700-tehtävät Puolustusuutiset | Maritime Patrol Aviation | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut
Airbus Helicopters ehdottaa, että VSR700-koneeseen integroidaan laaja valikoima kuormia, mikä mahdollistaa sen, että drooni suorittaa muita tehtäviä Ranskan laivaston pyytämien tehtävien lisäksi. Herää kysymys, voisiko SLAMF-ohjelma olla kiinnostunut lisäämään tämän dronin joukkoon robotteja, joiden pitäisi olla miinasodankäyntijärjestelmän vaikuttajia.

Sotilasohjelmalaki (2019 – 2025) sisältää toimitustavoitteen viisitoista SDAM vuodesta 2028 alkaen aiempi ohjelmointi tähtää vuodelle 2023 toimitusten alkamiseen. On selvää, että "järjestelmät" mainitaan ilmoittamatta käytettävissä olevien vektoreiden ja varausten määrää. Se olisi jokaisen ymmärtämisen asia SDAM kaikki mainitut varaukset, mutta jokainen järjestelmä sisältäisi vain yhden vektorin.

Siksi kokeen alkamisen välillä on maailma eroa SDAM vuodesta 2021, mikä vastaa ohjelman käynnistämistä ja ensimmäisen järjestelmän toimittamista vuonna 2028. Olisi toivottavaa, että sotilaallisen ohjelmointilain tarkistuslausekkeen tarkastelu vuonna 2021 mahdollistaisi ensimmäisen järjestyksen aikaistamisen järjestelmiä, parhaimmillaan vuoteen 2026. Kokeilujakso merellä tekisi järjestelmästä kypsemmän, mutta viisi vuotta tähän tarkoitukseen vaikuttaa liialliselta. Tämä merkitsisi myös sen myöntämistä, että POM jää ilman ilmakeinoja pahimmillaan vuoteen 2028, parhaimmillaan 2026 asti. Suorat sijoitukset voivat omalta osaltaan luottaa laivaston uudelleensuuntaamiseen NH90 NFH Caïman Marine Ainoastaan ​​ensiluokkaisten fregattien eduksi, koska vuokrattiin väliaikaiset helikopterit korvaamaan Alouette III:t ja osa AS.365 Dolphin.

Myös ohjelmallinen tavoite viisitoista SDAM näyttää olevan kaukana niistä 34 rakennuksesta, joiden pitäisi hyötyä tästä uudesta toimintakapasiteetista. Jopa operatiivisen teknisen saatavuuden ollessa kyseessä on kysymys siitä, mitkä rakennukset täytetään, unohtamatta, että osa niistä ei sijaitse Manner-Ranskassa ja siksi yksiköitä on perustettava ulkomaille ilman, että on mahdollista siirtyä yhdestä pisteestä toiseen. toinen planeetalla nousujen mukaan.

Tämä suuri aukko ohjelmassa SDAM vaatii tarpeellista selvennystä merivoimien resurssistrategian painopisteistä koskien sen halua hankkia ehkä kolme NH90 NFH Caïman Marine lisäksi hyötyä ohjelman käynnistämisestä HIL jonka ensimmäiset toimitukset tapahtuvat vuonna 2026 laivastolle tavoitteena 49 konetta ja siten ohjelman kohde SDAM mikä vaikuttaa liian alhaiselta ilmoitetut tavoitteet huomioon ottaen.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit