Venäjällä on S400-järjestelmiä arktisella alueella

sisään puolustusministeriön sisäiselle sanomalehdelle Krasnaja Zvezda annetussa haastattelussa (punainen tähti), pohjoisen laivaston komentaja, vara-amiraali Aleksandr Moisejev ilmoitti lähettävänsä pitkän kantaman ilmatorjunta-akku S400 Arktisella Novaja Zemljan saarella, joka erottaa Barentsinmeren Karamerestä napapiirin yläpuolella. Hänen mukaansa kaikki pohjoisen laivaston tärkeimmät kohteet saavat tulevina kuukausina ja vuosina S400-järjestelmät, joilla varmistetaan niiden suoja lentokoneita, risteilyohjuksia ja ballistisia ohjuksia vastaan.

Ilmastonmuutoksen vaikutusten myötä arktisesta alueesta on tullut Moskovan strateginen kysymys. Merijään todennäköisen vähenemisen pitäisi mahdollistaa enemmän tai vähemmän keskipitkällä aikavälillä pohjoisen vesiväylän avaaminen, joka on avoinna suurimman osan vuodesta ja joka tarjoaa vaihtoehtoisen ja taloudellisen reitin Tyynenmeren ja Intian valtameren läpi kulkevalle reitille. Euroopassa. Lisäksi paksun merijään ja ikiroudan katoaminen avaa merkittäviä kaivos- ja porausmahdollisuuksia venäläisille yrityksille Venäjän ottaessa vaatimuksia arktiselle mannerjalustalle.

Actic TOR Defense News | Ohjuspuolustus | Ilmatorjunta
Paraatissa 9 esiteltiin ATV-2017 panssaroituun ajoneuvoon asennettu arktinen ilmatorjuntajärjestelmä TOR M2.

Yhdysvalloista ja Kanadasta tulevilta ja pohjoisnavan läpi kulkevilta mahdollisilta iskuilta suojautumisen lisäksi näiden pitkän kantaman ilmatorjuntajärjestelmien käyttöönotto tapahtuu samanaikaisesti käyttöönoton kanssa. rannikkoparistot, jotka on aseistettu Bastionin laivantorjuntaohjuksilla, sekä äskettäin ilmoitettu pysyvien arktisten tukikohtien uudelleen avaaminen antavat Moskovan ottaa tämän alueen hallintaansa ja sijoittaa sinne suojaavan kuplan pääsyn estämiseksi. Siten, kuten Peking Kiinan merellä, Kreml varmistaa tällä alueella peruuttamattoman fait accompliin, riippumatta kansainvälisestä välimiesmenettelystä, jota ei joka tapauksessa tunnusteta.

Tosiasia on, että jos nämä sijoitukset vaikeuttavat amerikkalaisten, kanadalaisten tai tanskalaisten tavoitteita teillä ja arktisella mannerjalustalla, se on myös viesti lähetetty Kiinan liittolaiselle, joka on myös osoittanut merkittäviä tavoitteita tällä alueella. Itse asiassa Peking näkee sen haitallisena vaihtoehtona uusien silkkiteiden strategiselle hankkeelleen. Siitä lähtien Kiinan viranomaiset eivät ole koskaan lopettaneet arktisen alueen status quon ylläpitämistä, rakentaneet partioveneitä ja jäänmurtajia varmistaakseen läsnäolon alueella. Se, että tämä ensimmäinen käyttöönotto tapahtuu Barentsinmerellä, ei Behringin tai Itä-Siperianmerellä, mahdollisimman lähellä Yhdysvaltoja ja Kanadaa, liittyy varmasti haluun säilyttää nykyiset hyvät Kiinan ja Venäjän suhteet. Ilmoitus sen yleistämisestä koko arktiseen vyöhykkeeseen on kuitenkin edelleen selkeä viesti: Moskova huolehtii yksin pohjoisen reitin hallinnasta.

Naton länsirajan jälkeen arktinen alue on tänäänVenäjän joukkojen toinen suuri teatteri. Merkittävä osa siis Sinne siirrettiin T80BVM-tankkeja, jotka ovat erityisen hyvin sopeutuneet ankariin arktisiin olosuhteisiin propulsioturbiininsa ansiosta. Samoin TOR M2 -ilmatorjuntajärjestelmästä kehitettiin ja otettiin käyttöön erityinen versio varmistamaan joukkojen tiivis suoja lentokoneita ja risteilyohjuksia vastaan. Useita sotilastukikohtia, jotka on suljettu Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen, on myös modernisoitu pysyvien joukkojen vastaanottamiseksi.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit