Yhdysvaltain armeija haluaa TITANin hallitsevan digitaalisen tiedon kulkua taistelukentällä

Digitaalisesta tiedosta on tullut olennainen osa nykyaikaisten asevoimien, kuten ammusten, polttoaineen ja tukijärjestelmien (tykistö, konepaja, ilmatuki, jne.) toimintaa. Mutta kun tarve kasvoi ja teknologia kehittyi, tietolähteet moninkertaistuivat, samoin kuin tämän tiedon pääsypisteiden määrä. Itse asiassa nykyään on mahdotonta saada käsiksi kaikkea operaatioalueella tosiasiallisesti saatavilla olevaa tietoa, koska järjestelmät ovat monimutkaisia ​​eikä niitä ole suunniteltu kommunikoimaan keskenään.

Tämä on nimenomaan rooli Tactical Intelligence Targeting Access Node eli TITAN, panssaroitu ajoneuvo, joka on suunniteltu vastaanottamaan, käsittelemään ja jakamaan kaiken tämän tiedon muotoillussa tietojärjestelmässä taisteluyksiköitä ja esikuntia varten. Konkreettisesti TITANilla on useita tehtäviä:

  • vastaanottaa ja tallentaa kaikki tiedot käytettävissä operaatioteatterin osalta. Tämä sisältää taistelukentän valvontatutkat, elektroniset salakuuntelujärjestelmät, valvontadroneiden ja taktisten droneiden keräämät tiedot, ilmajärjestelmät (F35, SIGINT jne.), satelliitit, sotilaat ja siviilit.
  • Yhdistä, priorisoi, analysoi ja yhdistä nämä tiedot yhdessä muodossa ja käyttöliittymässä standardoitua, nopeaa ja yksinkertaista käyttöä varten
  • Jaa tätä tietoa muotoiltu tulevaisuuden tietojärjestelmään Taistelun hallinnan komento ja viestintä, jossa määritellään standardi Yhdysvaltain armeijan tietojen vaihdolle ja pääsylle sekä muoto tietojen vaihtamiselle muiden järjestelmien kanssa, olivatpa ne kansallisia (US Navy, Air Force) tai liittoutuneita (NATO).

Selviytyäkseen tällaisesta tietovirrasta TITANin on oltava sekä skaalautuva että skalaarinen, jotta se pystyy integroimaan uusia tietojenkäsittelytekniikoita, kuten uusia tietolähteitä, jotka tulee varmasti piansekä laitteet, jotka on tarkoitettu lisäämään tietojen tallennus-, käsittely- ja jakelukapasiteettia. Tässä mielessä TITAN tulee olemaan keskeinen osa Tuleva pitkän kantaman tarkkuustuliohjelma, yksi Big 6 -superohjelman päärakennuspalikoista, joka käynnistettiin varmistamaan Yhdysvaltain armeijan teknologinen ja toiminnallinen ylivoima taistelukentällä tulevina vuosikymmeninä.

Titan-konsepti Puolustusuutiset | EMP-sähkömagneettiset pulssiaseet | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen
TITAN-ohjelman esittely

Tosiasia on, että tällaisen panssaroidun ajoneuvon suunnittelu ja valmistus ei ole kaukana yksinkertaisesta, koska ongelmia on niin paljon. Ensinnäkin sillä on oltava erittäin merkittävä sähköntuotantokapasiteetti, joka ylittää sen, mitä perinteinen panssaroitu ajoneuvo pystyy tuottamaan. Kuten suunniteltu ohjelma amerikkalainen korkean energian laser-ilmatorjuntajärjestelmän,turbiinin käyttöä yhdistettynä tähän toimintoon omistettujen suurikapasiteettisten akkujen kanssa näyttää olevan ratkaisu. Mutta tämä ratkaisu vie paljon tilaa ja kuluttaa paljon polttoainetta jatkuvaan käyttöön. Samoin kevyiltä ammuksilta ja sirpaleilta suojauksen lisäksi TITAN on suojattava myös sähkömagneettiselta säteilyltä ja erityisesti Sähkömagneettiset pulssiaseet voi vaurioittaa kaikkia elektronisia piirejä muutaman sadan metrin säteellä. Sen tulee myös varmistaa elektroniikkajärjestelmien ja ohjaamon jäähdytys, mikä luo merkittävää lämmön vapautumista ajoneuvon ympärille, mikä tekee siitä selvästi näkyvän kohteen kaikille vastustajan infrapunajärjestelmille. Lopuksi, ja tämä on luultavasti suurin haaste, on välttämätöntä koota kaikki nämä elementit panssaroituun ajoneuvoon, joka on luonnostaan ​​pienempi kuin lentokone tai taistelulaiva.

Lisäksi kuten ennakkovaroitus (Awacs) tai tiedustelulentokone ja elektronisen salakuuntelun (SIGINT) ansiosta TITANeista on tarkoitus tulla amerikkalaisen järjestelmän keskeisiä osia taistelukentällä ja siksi etuoikeutetuiksi kohteiksi vastustajalle, joka ei jätä suunnittelematta laitteita ja taktiikoita heille. . Itse asiassa Yhdysvaltain armeijalla tulee olla huomattava määrä näitä kuormanjako- ja replikointijärjestelmiä, jotta palvelun saatavuus säilyy myös merkittävän kulumisen yhteydessä.

DwpNQKIWoAAmfUF Puolustusuutiset | EMP-sähkömagneettiset pulssiaseet | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen
Konseptinäkymä ranskalais-saksalaisesta MGCS-ohjelmasta

TITAN-ohjelman tarve on olemassa niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin. Tämän vuoksi voimme odottaa vastaavan ohjelman ilmestyvän joko pysyvän jäsennellyn eurooppalaisen yhteistyön puitteissa tai ranskalais-saksalaisten ohjelmien, kuten uuden sukupolven panssarivaunujen Main Ground Combat Systemin tai tykistöjärjestelmiä koskevan CIFS:n, puitteissa.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit