Uutta Su-57-moottoria ei ole vielä saatavana

- Mainonta -

Niiden monien innovaatioiden joukossa, jotka ohjelma on tuonut uuden sukupolven venäläinen hävittäjä Su-57, uusi turbomoottorimoottori, joka on väliaikaisesti nimetty Izdeliye-koodilla 30 (kohde 30), on todennäköisesti ollut monimutkaisin. On sanottava, että tämän ohjelman tavoitteet ovat itse Su-57: n mittakaavassa!

Jos ensimmäisen T50: n, Su57-ohjelman mielenosoittajien, ensimmäinen lento tapahtui vuonna 2010, Izdeliye 30 -moottoripyörän ensimmäinen esiintyminen tapahtui vasta 5. joulukuuta 2017, ja jälleen kerran se asensi vain toisen kahdesta moottorikennosta. 'yksi mielenosoittajista. Koko Su-57-ohjelma kehitettiin todellakin toisen moottorin, Izdeliye 117 -moottorin, NPO Saturnuksen AL41-perheen moottorin, joka ohjaa Su35-moottoreita, ja pian uudistettu Su30SM. Jos tämä moottori tarjoaa huomattavia suorituskykyjä, kuten 9 tonnin ja 14,5 tonnin kuivapainovoima jälkipalolla ja vektorivirta, joka tarjoaa erinomaisen ohjattavuuden lentokoneelle, se on kuitenkin "Vanha" ja tyypillisesti venäläinen muotoilu, esimerkiksi suhteellisen lyhyt käyttöikä, 6000 lentotuntia.

Su 57 Izdeliye 30:n kanssa puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Venäjän federaatio
Yksi harvoista kuvista T50-2-prototyypistä uudella Izdeliye 30 -moottorilla

Uusi Izdeliye 30 -moottori pyrkii eroon venäläisten turboruihkukoneiden perinteisestä suunnittelusta tarjoamalla paljon pidemmän käyttöiän (vaikka emme tiedä tarkalleen kuinka paljon), mahdollisuuden muuttaa moottoria uudelleen ilman, että sitä tarvitsee vaihtaa (puhtaasti Länsi-ominaisuus tänään), täysin digitaalinen pilotointi yhdistettynä lentotietokoneeseen. Perustekijöitä ei kuitenkaan ole laiminlyöty, sillä kuivatyöntövoima on yli 10 tonnia ja yli 17 tonnia jälkipolton aikana. Lisäksi sen polttoaineenkulutus olisi vähentynyt 30 %, työntövoimavektorin hallinta olisi optimoitu digitaalisella ohjauksella ja moottori olisi mahdollistanut superristeilylennon Su-57:lle eli yliäänilennolle ilman käyttöä. erittäin polttoainetta kuluttava jälkipoltin. Huomaa, että tämä viimeinen ominaisuus, joka alun perin sisällytettiin taistelulentokoneiden 5. sukupolven "määrittelyyn", katosi mystisesti, kun kävi selväksi, että F35:tä ei varustaisi sillä, toisin kuin F22:ssa. Typhoon, Gripen E/F tai Rafale.

- Mainonta -

Nyt moottori olisi riittävän luotettava uuden testikampanjan käynnistämiseen, ja se jo olisi suoritti 16-lentoja testaamaan erilaisia ​​konfiguraatioita ja lentoalueita, erityisesti negatiivisen g: n alla tapahtuva toiminta ja hiiren optimointi, Venäjän asevoimajätin Rostecin ilmailuteollisuuden johtajan Anatoly Serdyukovin mukaan. Vielä on odotettavissa, milloin moottorivalmistajan NPO Saturnin uusi moottori on todella saatavilla. Vaikka sen oli varustettava esisarjan ilma-alus, jonka ensimmäisen kappaleen toimituksen pitäisi tapahtua muutaman päivän sisällä, jälkimmäinen varustetaan siten aina prototyyppien tapaan 117S-turbomoottoreilla, mikä ei salli kentän koko laajuutta laitteen varkaus.

Safran M88 Defense News | Hävittäjälentokone | Venäjän federaatio
Philippe Stroppa / Safran

Tämä esimerkki havainnollistaa selvästi vaikeuksia ja teknistä suunnitella korkean suorituskyvyn moottori taistelulentokoneiden käyttämiseksi jopa yrityksille, joilla on erittäin hyvä kokemus kentältä. Tällä hetkellä on vain 5 yritystä, joilla on tämä kapasiteetti: amerikkalaiset Général Electrique ja Pratt & Whitney, brittiläinen Rolls-Royce, venäläinen NPO Saturn ja ranskalainen Safran. Kiina sijoittaa huomattavasti energiaa hankkia tämä erityinen osaaminen, jonka avulla se voi todella liittyä suurten ilmailuvaltioiden klubiin.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit