Kreikan ja Turkin ilmavoimien lihaksikas vastakkainasettelu

- Mainonta -

On selvää, että Turkki aliarvioi kreikkalaisten taisteluhengen. Kreikan ilmavoimat vastasivat eilen (10. joulukuuta) kolmeen massiiviseen turkkilaisten lentokoneiden tunkeutumiseen Ateenan lennonjohtovyöhykkeelle lähettämällä suuria määriä Helleenien ilmavoimien lentokoneita sieppaamaan heidät. Kreikan puolustusministerin N. Panagiotopoulosin mukaan Kreikan Mirages "putosi" turkkilaisiin koneisiin ja antoi heille “lentotunnin”.

Ensimmäinen turkkilainen hyökkäys olisi tapahtunut Akritoksen saaren, sitten Lemnos Lesvosin ja Chiosin saaren yläpuolella. Kaikkiaan yli 20 turkkilaista lentokonetta havaittiin saapuvan Kreikan ilmatilaan. Mutta Kreikan ilmavoimat reagoivat voimakkaasti lähettämällä 38 lentokonetta, Mirage 2000 ja F16, sieppaamaan tunkeilijoita, jotka löysivät itsensä nopeasti "ympäröimiksi" ja joutuivat vetäytymään, jos lentäjien tiliin voidaan uskoa. Kreikka.

F16 turkki Uutiset Puolustus | Sotilaalliset liitot | Hävittäjäkoneet

Tämä lihaksikas kasvotusten tapahtuu vain muutama päivä sen jälkeen, kun Ateenan parlamentti äänesti ylivoimaisesti loput F16-laivastosta ja Mirage 2000-5 palveluksessa Helleenien ilmavoimien kanssa. Tähän tarkoitukseen on osoitettu 530 miljoonan euron budjetti, joka on nykyään suurin piirtein 80 prosenttia maan asevoimien käytettävissä olevista vuotuisista investoinneista laitteiden nykyaikaistamiseen tai hankintaan. Puolustusministeri N.Panagiotopoulosin mukaan merkittävä osa F16: n modernisointiin liittyvästä työstä tehdään kansallisen teollisuuden toimesta, jotta se olisi valmis vastaaviin kansainvälisiin pyyntöihin. Kreikka on itse asiassa yhdessä Israelin ja Alankomaiden kanssa yksi konsortion jäsenistä, joka vastaa F16-moottoreiden ylläpidosta ja rakentamisesta maailmanlaajuisesti.

- Mainonta -

Jos ripustamista ei ilmeisesti havaita tai esitetä samalla tavalla Turkissa, joka väittää myös osan Egeanmeren saarista siirtyneen Kreikkaan Ottomaanien valtakunnan tappion jälkeen ensimmäisen maailmansodan aikana, Ankara ei todennäköisesti pysähdy siihen. Kun S-400-ilmatorjuntajärjestelmän akut ovat toimintakunnossa, tämäntyyppinen törmäys Egeanmeren yli tapahtuu Venäjän ohjuksen sieppauskuoressa, mikä aiheuttaa ylimääräisen uhan Kreikan lentokoneille. Tällä alueella Mirage 2000: lta käynnistettyjen SCALP-ohjusten sekä MdCN-laitteiden käyttö IDF keskustellaan, luultavasti muodostaa helleenien lentäjien henkivakuutuksen tietäen, että jos Sol-Air-järjestelmä sitoutuu, vastaus voi olla vakava.

Kreikan IDF:n puolustusuutiset | Sotilasliitot | Hävittäjälentokoneita
Kreikan IDF: n puolustus- ja interventiofregaatit kuljettavat 8 MdCN-risteilyohjusta, jotka pystyvät osumaan kohteisiin yli 1000 km

Silti tämä yhteenotto osoittaa jälleen kerran Ankaran ja Ateenan välillä vallitsevat jännitteet, jännitteet, jotka voivat milloin tahansa muuttua aseelliseksi konfliktiksi. Tietäen, että sekä Kreikka että Turkki ovat Naton jäseniä, vain Euroopan unioni tai Euroopan maiden liitto pystyy vahvistamaan Kreikan puolustusta, kuten mitä Nato tekee edessään. Venäjä Baltian maissa ja Romaniassa. Tällainen käyttöönotto, joka on riittävän merkittävä edustavaksi, mutta riittävän rajoitettu, jotta sitä ei voida pitää Ankaran suorana uhkana, olisi epäilemättä ensimmäinen ratkaiseva askel todellisen eurooppalaisen puolustuksen syntymisessä, ja mantereen julkiselle mielipiteelle välitetyssä viestissä. Tällä alalla maat, kuten Ranska, Saksa, Belgia tai Italia, ovat laillisia sijoittamaan ilmavoimia, ilmatorjuntaan sekä tykistö- ja elektronisen sodankäynnin järjestelmiä pidättääkseen ja estääkseen presidentti Erdoganin valitettavasta aloitteesta. Monien puheiden jälkeen on aika toteuttaa idea ja antaa sille sisältöä!

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit