Voienno-Morskoï Flot: tulipalo venäläisen lentotukialuksen Admiral Kuznetsov kyydissä

Tulipalo syttyi puolivälissä aamulla lentotukialuksella Amiraali Kuznetsov (1143.5-projekti) kiinnitetty johonkin korjaustehtaan nro 35 laiturista (United Shipbuilding Corporation), Murmanskissa. Kolme kuollutta, seitsemän loukkaantunutta ja yksi kadonnut on valitettavaa. Tämä onnettomuus vaarantaa todennäköisesti tuotteen toimituspäivänAmiraali Kuznetsov Venäjän sotilaalliselle laivastolle (Voienno-Morskoy Flot) vuonna 2022.

Lentotukialuksen puolivälissä tehty peruskorjaus Amiraali Kuznetsov (1991) oli keskusteltu viimeistään vuodesta 2016 lähtien. Vasta 23 solmittiin urakka rakennuksen modernisoinnista noin 2018 miljoonan euron summalla (800). Kolmivuotinen projekti uskottiin korjaamolle tehdas nro 2018 (United Shipbuilding Corporation), Murmanskissa, kun taasKrylov-instituutti vastasi modernisointiin liittyvistä tutkimuksista.

Työn suorittamiseen käytettävä infrastruktuuri perustui uivan telakan käyttöön PD-50 rakennuksen oleviin töihin, eli rungon upotettuun osaan, kohdistuvien toimenpiteiden osalta, kun taas kuolleisiin töihin (vesirajan yläpuolella) ja rakennuksen osastoihin vaikuttavien toimenpiteiden oli tapahduttava laiturissa.

Ensimmäinen suuri vaikeus ilmeni kelluvan telakan uppoamisen yhteydessä 30. PD-50 kun taas Kuznetsov oli "laivalla". Korvaa tämä mittojensa vuoksi Venäjällä ainutlaatuinen laitteisto rakentamalla toinen kelluva telakka, joka pystyy vastaanottamaanAmiraali Kuznetsov ei saanut palveluksia Venäjän viranomaisilta. Useiden kuukausien viivyttelyn jälkeen oli parempi yhdistää ja suurentaa kaksi korjauslaitoksen nro 35 ruumaa muodostamaan lentotukialusta vastaava ruuma. Hanke kestäisi puolitoista vuotta. Tiimit vakuuttivat, että määräajoissa oli mahdollista noudattaa, mikä oli erittäin kunnianhimoinen tavoite ja aikataulu on häiriintynyt.

Kuznetsov kelluva telakka Puolustusuutiset | Venäjän federaatio | Modernisointi Puolustuslaitteiden jälkiasennus
Lentotukialus Amiraali Kuznetsov PD-50 kelluvalla telakalla, joka oli tuolloin ainoa merivoimien ohjelmille omistettu infrastruktuuri, joka pystyi nostamaan sen vedestä koko pohjoisen laivaston alueella. PD-50:n uppoamisella oli se onnekas vaikutus, että se pakotti työn kahden suuren altaan luomiseen.

Tapahtui samana iltana, kun aluksen uppoaminen PD-50, 70 tonnin nosturin putoaminen lentotukialuksen päälle Amiraali Kuznetsov saattaa vaikuttaa anekdoottiselta vähäisten rakenteellisten vaurioiden vuoksi.

Joulukuun 12. päivänä 2019 alkanut tulipalo näyttää aiheuttavan suuria vaikeuksia. Palon epäillään jo olevan ihmisperäinen ja se liittyy hitsaustyöhön. Palo sai alkunsa toisen kannen sähköosastosta, lähes välittömästi ohjaamon alapuolelta. Dieselin "varasto", joka sijaitsee alemmalla tasolla, olisi silloin syttynyt. Palon kerrotaan levinneen vähitellen noin 600 m²:n alueelle, alueen kerrotaan olevan noin 120 metriä pitkä. Iltapäivän alussa ilmeni, että palo saatiin rajattua 120 m²:n alueelle.

Taistelussa ovat mukana Murmanskin hätätilanneministeriön palokunta sekä rajavartiolaitoksen palokunta ja luultavasti myös rakennustyömaan oma yksikkö.

Suurin huolen lähde liittyy presidentin lausuntoon United Shipbuilding Corporation, Aleksei Rakhmanov, joka osoittaa, että "taistelu aluksen selviytymisestä jatkuu". Osastojen tulviminen mainitaan, koska rakennuksen selviytyminen olisi nyt vaakalaudalla. Vähintäänkin on huolestuttavaa, että aluksen rakenteellinen eheys voitaisiin ymmärtää, mikä pakottaa Venäjän hallituksen päättämään jatkotyöstä.

Tämä uusi vaikeus vaarantaa todennäköisesti lentotukialuksen nykyaikaistamishankkeen aikataulun. Amiraali Kuznetsov. Paluu Venäjän laivastossa oli aiemmin pudonnut vuodesta 2021 vuoteen 2022, jolloin päivämäärä vaikutti jo optimistiselta. Tulipalon aiheuttamat vahingot, joista aiheutuneiden vahinkojen laajuus ja merkitys on vielä mittaamatta, saa meidät ihmettelemään lisäviivettä: 2023?

Saat lisätietoja tästä tulipalosta ja sen seurauksista katso RedSamovarin verkkosivusto.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit