Koninklijke Marine: kirje B annettiin sukellusveneiden rakentajille, jotka valittiin korvaamaan Walrus

- Mainonta -

Alankomaiden hallituksen puolustusministeri Barbara Visser allekirjoitti perjantaina 13. joulukuuta 2019 kirjain B luovutettiin tarjouskilpailun viimeiseen vaiheeseen valituille kolmelle sukellusveneen rakentajalle. siellä kirjain B julkaistiin jopa Alankomaiden puolustusministeriön lehdistötiedotteena. Kolmen valmistajan säilyttäminen edustaisi päätökseen osallistuneiden ministeriöiden kyvyttömyyttä sopia ja jopa vaikeuttaisi ehdotusten jatkotutkimusta. Nyt on virallista, että luokan sukellusveneiden korvaaminen Mursu alkaa vuoden suunniteltua myöhemmin.

Hollannin luokan sukellusveneitä Mursu (Zr. Ms. Mursu (1992), Zr. Rouva. Zeeleeuw (1990), Zr. Rouva. Delfiini (1993) ja Zr. Rouva. Bruinvis (1994) lähtee palvelusta vuosien 2028 ja 2031 välillä aiemmin tavoitellun ajanjakson eli 2027 - 2031 sijaan. Vuoden viivästys lisää teollisuuden painetta, joka painaa markkinoiden voittajaa nousta neljällä sentillä - purjehtijat neljässä vuodessa sarjan pään kehitysajalla, joka on lyhennetty tyhjäksi.

Luokan sukellusveneiden vaihto-ohjelma Mursu Hollannin lehdistön mukaan noin 3,5 miljardia euroa. siellä kirjain B täsmentää, että koko budjetti veloitetaan pelkästään puolustusministeriön lompakosta vuosina 2019-2034.

- Mainonta -

Korvausohjelma Mursu joka alkoi Alankomaiden kuningaskunnan yli 25 miljoonan euron julkisia hankintoja koskevien oikeudellisten menettelyjen mukaisesti lähettämällä tietopyynnön, joka sisältyi " kirjain a » eurooppalaisille sukellusveneiden rakentajille. Tämä sisältää vaatimusten määrittelyvaiheen ("mitä" ja "miksi" tarpeesta).

Toinen vaihe oli tarkoitus alkaa lähettämällä " kirjain B » menestyneille tarjoajille. Tämä kirje olisi täsmentänyt kaikki näiltä sukellusveneiltä odotetut sotilaalliset ominaisuudet ja kysyy "miten" tarve täytetään. Aikataulun mukaan Valkoinen kirja 2018, kirje olisi pitänyt lähettää vuonna 2018. Vuoden 2020 talousarviossa lykättiin finalistien valintaa ja siten myös kilpailun lähettämistä. kirjain B vuoden 2020 alussa. Mutta poliittinen tahto saada tämä asia toteutumaan vuoden 2019 lopussa oli havaittavissa.

La kirjain B25 sivua pitkä, kertoo koko toimielinmenettelystä, jota on noudatettu yli XNUMX miljoonan euron arvoisten julkisten hankintojen oikeudellisten menettelyjen mukaisesti, ja kuvaa edistymistä.

- Mainonta -
A26 puolustusuutiset | Teollisuuden konsolidointi Puolustus | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
A26-ohjelma hyötyi tilauksesta vuonna 2015: tulevaisuuden HMS Blekinge (2024?) ja HMS Skåne (2025?). SAAB, ostettuaan Kockumsin (2014) TKMS:ltä, mikä antoi ruotsalaisen tytäryhtiönsä kuolla, pyrkii voittamaan ulkomaisen tilauksen. Australian (malli 612, 4000 t) jälkeen SAAB Damenin kanssa tarjoaa muunnelman A26:sta (malli 712, ~ 3000 t) Alankomaissa.

Näin ollen vahvistetaan (s. 8), että ehdotus Navantian (S-80 Plus) ei pidetä tyydyttävänä, joten se jätetään seuraavan vaiheen ulkopuolelle. Ministeriö raportoi, että espanjalainen laivanrakennusyhtiö ilmoitti, että se ei voinut siirtyä pois hyllystä valmistettavista laitteista (Armeija 0ff Hylly (WORDS) ohjelman S-80 hollantilaisten tarpeiden tyydyttämiseksi, joka vaatii toisenlaisen "muunnelman".

naiset - SAAB Kockums (Malli 712 (A26), Merivoimien ryhmä (Barrakuda) ja TKMS (Tyyppi 212 CD (Yhteinen kehitys) säilytetään (s. 8 ja 9) tarjouspyynnön loppuosan ajan. Koska tämä ei ole uusi tarve, ei siksi ole tarpeen noudattaa menettelyä vaihe C. Neuvottelut alkavat näiden sukellusveneiden rakentajien ja Puolustusmateriaalijärjestelmä (DMO tai materiaaliorganisaatioosasto) osana menettelyn vaihetta D, jonka tuloksena allekirjoitetaan sopimus tarjouskilpailun voittajan kanssa.

Kolmen neljästä sukellusvenevalmistajasta säilyttäminen näyttää merkitsevän sitä, että menettelyyn osallistuvat Alankomaiden ministeriöt (puolustus-, ulkoasiain-, valtiovarain- ja talousministeriöt) eivät pysty lopullisesti saamaan aikaan ellei päätöstä, niin ainakaan yksimielisyyttä. Navantian jätetään pois pelkästään siksi, että sen teollinen ehdotus ei voi kehittyä riittävästi Alankomaiden tarpeisiin. Tämä virtuaalinen päätöksenteon puute saa jotkut pelkäämään, että yksityiskohtainen tutkimus ja vuoropuhelu, joka perustetaan välillä DMO ja ehdokkaat ylittävät tarkasti Alankomaiden hallinnon valmiudet tutkia ehdotuksia ja seurata niiden kehitystä.

- Mainonta -
SMX Netherlands Defense News | Teollisuuden konsolidointi Puolustus | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
Naval Group tarjoaa Hollannissa veneen, jonka sukellusuppouma on yli 3000 tonnia. Tämä on uusi versio siitä, mitä pitäisi kutsua Barracuda "perheeksi", joka sisälsi jo Attack (Australia) ja Suffren (Ranska) luokat. Tämä sukellusvene erottuu vuoristoon sijoitetuista sukellustankoista ja kokonaan kaiuttomilla laatoilla peitetystä rungosta.

Tarjouskilpailun loppuvaiheessa olevat kolme sukellusveneen rakentajaa käyvät kovaa taistelua. SAAB Kockums on täydennettävä työmääräsuunnitelmaansa varmistaakseen taitojensa säilymisen ja taloudellisen kannattavuutensa. Ruotsin puolustusministeriö ei näytä olevan valmis uusille ja tuleville sukellusvenetilauksille ohjelmasta A26. TKMS Tiedetään myös olevan vaikeuksissa, koska sen tärkeimmät sukellusvenesopimukset (Turkki, Etelä-Korea, Singapore) ovat päättymässä. THE Tyyppi 212 CD Norjassa on vaikeassa tilanteessa ja Merivoimien ryhmä ehdottaa, että italialaiset eivät tilaa heidän versiotaan Tyyppi 212 CD. Merivoimien ryhmä voi vain tarttua tilaisuuteen joutua vaikeuksiin TKMS että SAAB Kockums Tarkoituksena on saada valta Euroopan laivaston uudelleen kokoonpanosta ja pakottaa saksalainen teollisuusmies tulemaan neuvottelupöytään.

Määrittämä tavoite kirjain B Sopimus on määrä virallistaa vuonna 2022 sen jälkeen, kun Alankomaiden parlamentti on tutkinut sen. Tämä voi edellyttää ymmärtämistä, että tarjoaja voitaisiin valita vuonna 2021, jotta yksinoikeudelliset neuvottelut voidaan käydä vuosien 2021 ja 2022 välillä.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit