Kiinalainen valmistaja Shenyang kehittää uuden salamurhaajaa

Yhtiön WeChat-tilillä julkaistun raportin mukaan kiinalainen lentokonevalmistaja Shenyang, joka rakentaa muun muassa hävittäjiä J-11 johdettu Su-27:stä, J-16 johdettu Su-30:stä ja J-15 kantaja-hävittäjä, joka on johdettu Su-33:sta, olisi alkanut vuonna 2018 uuden salahävittäjän kehittäminen. Ohjelmalle annettu koodinimi " JJ", kertoo meille, että se on hävittäjäkone, ei hävittäjäpommikone, ja että se on tarkoitettu Kiinan ilmavoimille, ei vientiin, kuten FC-31 Gyrfalcon. Raportissa ei anneta mitään viitteitä laitteesta ja sen toiminnasta, paitsi että salaamiseen kiinnitetään erityistä huomiota, varsinkin johtuen kuvasta, jossa näytetään ilmanottoaukot, jotka on suunniteltu vähentämään turbiinin siipien altistumista vastakkaisille tutkaille. Muutoin aikataulua ei esitetä. Näistä eri kohdista on kuitenkin mahdollista tehdä tietoisia päätelmiä.

Todellakin, tämä ilmoitus näyttää poistavan kaiken mahdollisuuden nähdä Shenyang FC-31 jonain päivänä kansan vapautusarmeijan palvelukseen. Lisäksi, kun otetaan huomioon lukuisat kehitysvaikeudet ja suorituskyky, joka oli selvästi odotettua alhaisempi ensimmäisten testien aikana, mikä pakotti valmistajan tarkistamaan laitteensa perusteellisesti, on epätodennäköistä, että laite koskaan astuisi käyttöön ulkomaisissa ilmavoimissa. Itse asiassa Shenyang näyttää päättäneen luopua ohjelmasta keskittyäkseen uuteen laitteeseen, joka täyttää PLA:n odotukset.

FC31 News Defense | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Shenyangin FC-31-prototyypin tulevaisuus pimenee JJ-kehityksen ilmoituksen myötä

Nykyään Kiinan ilmavoimat käyttävät kuitenkin kahta lentokonetta, jotka on tunnistettu täysin "2. sukupolveksi"[efn_note]vastaamaan 3. sukupolvea länsimaisessa nimikkeistössä[/efn_note], nimittäin JH-7-hävittäjäpommittajaa ja J-11 ilmavoimahävittäjä. korvaa JH-7, tunnus JH-XX, on useiden raporttien mukaan jo pitkälle edennyt, ja useat havainnot osoittavat, että ainakin yksi prototyyppi on jo testauksessa. Koska JJ-ohjelma alkoi vuonna 2018, se ei voi olla niin edistynyt. Siksi kyseessä on luultavasti lentokone, joka on tarkoitettu korvaamaan J-11 ja siten toimimaan pohjana uudelle raskaiden hävittäjien perheelle PLA:lle, jättäen J-20-hävittäjää jo valmistavalle Chengdulle. J-10-kevythävittäjän korvaavan suunnittelun.

Lisäksi Kiinan ilmailuteollisuus on viimeisen 30 vuoden aikana valmistanut uuden lentokoneen keskimäärin 5–7 vuoden välein. Olettaen, että JH-XX on otettava käyttöön vuonna 2025, kun JH-7-laivaston käyttöikä ylittää 30 vuotta, JJ:n tänään annettu ilmoitus on yhdenmukainen J-11:n vaihdon kanssa, jonka on tapahduttava vuodesta 2030 alkaen. Voidaan ihmetellä, eikö J-20 olisi jo vaihtoehto J-11:lle. Jos J16-koneilla on tarkoitus korvata Kiinan nimikkeistön "8. sukupolven" J-2-hävittäjät (Mig 21, Mirage III, F4 jne.), uusilla koneilla on kuitenkin kyettävä korvaamaan yli 250 J-11-hävittäjää. palveluksessa Kiinan asevoimissa. Muistakaamme tässä suhteessa se venäläisen Su-57:n ”kotimainen” hinta on 35 miljoonaa dollaria, kun taas J-20, joka on suunniteltu vastustamaan F22:ta, ylittäisi 100 miljoonaa dollaria. On todennäköistä, että Kiinan viranomaiset tavoittelevat JJ:n kanssa vastaavia noin 35 miljoonan dollarin tuotantokustannuksia, jotta saataisiin laite, jota voidaan valmistaa suuria määriä, kuten Su57 tai F35, eikä niin kuin J -20 tai F-22. Tämä selittää myös FC-31:n, 25 tonnin luokkahävittäjän, todennäköisen loppumisen eikä 33 tonnin, kuten J-11.

J11B 01 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
J11B, joka tunnistetaan mustasta valokupusta, jossa on uusi EASA-tutka, on luultavasti viimeinen versio J11-perheestä.

Gyrfalcon-ohjelman havaittu epäonnistuminen jättää edelleen epäilyksiä Kiinan teollisuuden todellisista kyvyistä tuottaa yksinään uuden sukupolven taistelulentokoneita, joiden suorituskyky/hinta-suhde on verrattavissa länsimaisten ja venäläisten lentokoneiden vastaaviin. Tässä suhteessa JJ- ja JH-XX-ohjelmat toimivat mitä todennäköisimmin indikaattoreina maan teollisista ja sotilaallisista ilmailukyvystä tulevina vuosikymmeninä ja siten Keski-imperiumin todistetuista mahdollisuuksista haastaa sotilaallinen ylivalta Yhdysvalloissa. hänen liittolaisiaan.

Huomautus: Tämän artikkelin pääkuva ei edusta "JJ:tä", jonka ulkonäköä ei tunneta.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit