Koninklijke Marine: Belgialais-hollantilaisen M-fregatin vaihtoa koskevan esiprojektin kehitys

La PuolustusmateriaalijärjestelmäTai DMO tai Materiel Organization Directorate (Alankomaiden puolustusministeriö) piti esityksen kuninkaallisen laivaston upseereille (Koninklijke Laivasto) Hollanti tänä keskiviikkona 18. joulukuuta. Tässä yhteydessä, ja YoungbyCZSK-tilillä (Instagram) julkaistun valokuvan mukaan, nyt poistettu (Jaime Karremann, " Uudet beeld vervangers M-fregatten lekt uit », Marineschepen, 18), nykyinen alustava luonnos, jonka tarkoituksena on varmistaa M-fregat Belgialais-hollanti paljastettiin. Valintoja on jalostettu edellisen syksyllä 2018 esitellyn alustavan luonnoksen jälkeen.

Jatkona Amsterdamin ja Brysselin toteuttamille laivastoyhteistyölle maat allekirjoittivat 30. marraskuuta 2016 yhteisymmärryspöytäkirjan, jonka tavoitteena on yhdistää ponnistelunsa miinanmetsästäjien (6 + 6) korvaamiseksi ja heidän monitehtävänsä korvaamiseksi. fregatti (2 + 2). Belgia vastaa kolmikantaisen miinanmetsästysohjelman alusten korvausohjelman johtamisesta ja Alankomaat uuden monen tehtävän fregattiohjelman johtamisesta. Yhteistyökehystä tukee jälleen 8 allekirjoitettu yhteisymmärryspöytäkirja.

Le Valkoinen kirja 2018 (Alankomaat) antoi liitteessä IV kaikkien Alankomaiden aseistusohjelmien aikataulun. " Monikäyttöisen fregatin vaihto » pyrkii nimensä mukaisesti varmistamaan luokan monitoimifregattien uusimisen Karel Doorman, jonka päätehtävä on sukellusveneiden vastainen sodankäynti. Ensimmäiset Alankomaissa tehdyt tutkimukset korvaamisen hyödyksi fregat-M alkoi vuonna 2013.

Luokka Karel Doorman ou fregat-M koostui kahdeksasta fregatista, jotka otettiin käyttöön vuosina 1991-1995. Hollannin väreillä vain fregatit Van Speijk (1995 – ?) ja Van Amstel (1993 – ?) ovat edelleen käytössä. THE Karel Doorman (1991-2006) ja Willem van der Zaan (1991 – 2007) siirrettiin Marine Componentille (Belgia) vuonna 2007 ja 2008, missä he ovat sittemmin toimineet vastaavasti Leopold I (2007 – ?) ja Louise-Marie (2008 -?). Loput neljä alusta luovutettiin Chilen (2) ja Portugalin (2) laivastolle.

Le Monikäyttöisen fregatin vaihto, 1000-2500 miljoonan euron rahoituspuitteet hallinnoivat Puolustusmateriaalijärjestelmä. Sen tavoitteena on siirtyä aktiiviseen palvelukseen kahden uuden aluksen alueella kuninkaallinen laivasto vuonna 2024, kun ensimmäinen belgialainen fregatti toimitetaan Merikomponentti vuonna 2027.

Ohjelma Monikäyttöisen fregatin vaihto suoritetaan hollantilaisten yli 25 miljoonan euron julkisten hankintojen oikeudellisten menettelyjen puitteissa. A kirjain a, joka käsittelee tarpeen "mitä" ja "miksi" lähetettiin vuonna 2018 laivanrakennusyhtiölle naiset ja Thales Netherlands, ilman että niitä joutuisi kilpailemaan, huomattava ero verrattuna luokan neljän sukellusveneen korvausohjelmaan Mursu.

M fregatin vaihto 2016 Puolustusuutiset | Belgia | CIWS ja SHORAD
Vuonna 2016 julkistettu DMO:n esiprojekti esitteli monitoimifregatin arkkitehtuuria, jonka päätehtävä on klassisin sukellusveneiden vastainen sodankäynti (runko ja hinattavat kaikuluotaimet). Vain pitkä lahti erottui.

La kirjain B, jossa määritellään kaikki odotetut sotilaalliset ominaisuudet ja kysytään "miten" tarve tyydytetään, pitäisi saavuttaa naiset vuodesta 2020. Tämä aikataulu on Alankomaiden osalta vuoden jäljessä Alankomaiden aikataulusta Valkoinen kirja 2018 joka aikoi lähettää tämän kirjeen vuonna 2019.

La kirjain C Koska kyseessä on uusi tarve, joka perustuu täysin uuteen alustaan, lakimenettelyssä määrätään hankkeen erityisestä seurannasta. D-kirjain, eli sopimuksen muodollinen allekirjoitus, odotettiin vuodelle 2020, mutta noudattaminen Valkoinen kirja 2018 näyttää nyt vaarantuneen edellä mainitun viiveen vuoksi.

Vastuu alustavan luonnoksen laatimisesta on DMO. Esiteltiin ainakin kolme päätösten kehitystä paljastavaa alustavaa projektia (2016 – 2019), jotka esittelivät fregatin entistä hienostuneempaa siluettia. Viimeinen 18. joulukuuta julkistettu esiprojekti on ns RMF-22D (versio 3). Runko on 134 metriä pitkä ja kaukopalkki (suurin leveys) on 17,1 metriä, syväys 7 metriä. Ennusteiden mukaan täyskuorman uppouma on 5475 5700 tonnia, ja sen odotetaan saavuttavan XNUMX XNUMX tonnia käyttöiän lopussa.

Fregatin yleinen siluetti muuttuu suhteellisen vähän esiprojektista toiseen vuosien 2016 ja 2019 välillä. Arkkitehtuuri on tämän tyyppisille laivoille klassinen, aseistus keskittyy pääasiassa etuosaan, "linnoitus" vie lähes kaksi kolmasosaa pituudesta. rungon ja helikopterin alusta viimeistelee jälkimmäisen. Päällirakenteet koostuvat mastosta, jossa on välttämättömät tavarat ja tärkeimmät antennianturit, kun taas muut on sijoitettu savupiippuun, sijoitettuna taakse. Linnoitus on lävistetty molemmilta reunoilta, kahden päällirakenteen väliltä, ​​kahdella suurella lahdella, joista kummassakin on todennäköisesti taavetit.

Merkittävimmät kehitystyöt vuoden 2016 jälkeen koskevat päällysrakenteita ja erityisesti mastoja. Yleisiä linjoja on jalostettu ja ne näyttävät toimivan paremmin. Kaksi aikaisempaa alustavaa projektia tarjosivat sellaisenaan lähes karikatyyrin näkemyksen yhdestä mastosta, jossa oli tasapintaisia ​​tutkia.

Ensimmäisen esiprojektin melko pitkiltä vaikuttavat sivulahdet on myös jaettu toisesta esiprojektista pitkän, suojapeitteellä piilotetun suorakaiteen muotoisen aukon ja toisen, pienemmän ja neliömäisen väliin. Neliön muotoiset ovat nyt toisella sijalla vuonna 2019 eivätkä enää ensimmäisellä sijalla kuin vuonna 2016.

M fregatin vaihto 2018 Puolustusuutiset | Belgia | CIWS ja SHORAD
DMO:n vuonna 2018 esitelty esiprojekti ei häiritse arkkitehtonisia ratkaisuja, jotka säilyvät hyvin klassisina, mutta poikkesivat vuoden 2016 valinnoista ilmapuolustuskyvyn merkittävällä vahvistamisella erityisesti takasektorilla.

Tapaan Tyyppi 31, nämä lahtien suuret näennäiset mitat näyttävät olevan tarkoitettu suurten puolijäykkien veneiden (8, 11 metriä?) sekä dronejen (USV, UUV/AUV) käyttämiseen. Konttien ja siten esimerkiksi miinasodankäyntijärjestelmän toteuttamisen mahdollistavien tehtävämoduulien kuljetusta ei näytä integroidun. Toinen siluetin evoluutio: toisen esiprojektin jälkeen näyttää varmalta, että runkoluotain integroidaan keulaan eikä enää kupoliin sijoitettu runkoluotain.

Operatiiviset valinnat, lisäksi mielenkiintoisimmat, koskevat laivaston tykistöä. Vuonna 2016 rantaan sijoitettiin laivaston tykistö, selvästi a 76mm Super Rapid toOTO-Melara, hallitsi pienempikaliiperinen teleohjattu kappale, luultavasti 20 tai 30 mm. Kokoonpano mahdollisti etusektorin peittämisen yli 180° kaarella, suurin kaliiperi takaa pintasodankäynnin ja kaksi kappaletta lyhyen ja erittäin lyhyen kantaman ilmatorjuntaa. Vuonna 2018 tätä tykistöjärjestelyä laajennettiin huomattavasti, koska kolmas laivaston tykistö sijoitettiin lentokonehallin yläpuolelle, savupiipun juurelle. Lisäksi kaksi tykkiä 76mm Sovraponte (läpäisemätön torni, jossa on kaksi 38 kuoren varastoa)OTO-Melara nousi valtaistuimelle etukannella ja hangaarin yläpuolella.

Vuonna 2019 tämä tykistöjärjestely säilyy, mutta kappalevalikoima on kehittynyt. Etukannelle mahtuu aina a 76mm Sovraponte toOTO-Melara mutta katto joka hallitsee sitä, tukee nyt tykkiä Millenium 35mm toOerlikon. Ja ilmailuhalli on sekunti kärjessä Millenium 35mm. Se hallitsee a AHTAA ou RAM Mk31 Ohjattu ohjusasejärjestelmä (GMWS), läheinen ilma- ja ohjustentorjuntajärjestelmä, joka koostuu kantoraketista – Mk-144 Ohjattu ohjustenheitin (GML) – ja 21 RIM-116 Pyörivä lentorunkoohjus (RAM). Näiden ohjusten pidennys on noin 9 km nopeudella, joka on suurempi kuin 2 Mach. Lyhyen ja erittäin lyhyen kantaman ilmatorjunta kolmen vuoden aikana perustuu nyt kolmeen tykistökappaleeseen ja AHTAA mahdollistaa paitsi etu- ja takasektorin peittämisen, myös tulen ylittämisen paapuurin ja oikeanpuoleisen sektorin kanssa. Takakaaren vahvistus heijastaa ehkä tiettyjen laivantorjuntaohjusten kykyä suosia tiettyjä aluksen sektoreita muihin verrattuna.

Fregat M vaihto ennen RMF 22D -projektia 1 Puolustusuutiset | Belgia | CIWS ja SHORAD
18 esitellylle DMO:n esiprojektille oli tunnusomaista lyhyen kantaman ilmapuolustuksen vahvistaminen entisestään, mutta myös kehittyneemmillä päällirakenteilla ja tilan varauksella pystylaukaisujärjestelmää varten.

Pystylaukaisujärjestelmä ei esitä ensi silmäyksellä mitään merkittävää kehitystä esiprojektien arkkitehtuurissa. Toisaalta, jos on edelleen kysymys kahden kahdeksankertaisen kantoraketin (16 siiloa) integroimisesta, luultavasti Mk 41, on huomattava, että vuoden 2019 alustava luonnos, toisin kuin kaksi edellistä, näennäisesti vapauttaa tilaa katto ja nämä kaksi kantorakettia. Kutsu ajatella, että nyt olisi suunniteltu reservi, joka mahdollistaisi kahden lisälaukaisimen asentamisen, jolloin kokonaisuus kasvaisi neljään eli 32 siiloon.

Ilmatorjuntaohjus, joka varustaa nämä fregatit, on jo valittu. Se tulee olemaan noin RIM-162 Evolved Sea Sparrow -ohjus (ESSM) Estä 2, jonka etuna on, että ne voidaan pinota neljäksi (" quad-pakkaus ") ja sen vuoksi sallitaan 64 ohjuksen jakaminen vain 16 siiloon.

Pintatorjunta ei poikkea eurooppalaisista tavoista, sillä kahdessa nelinkertaisessa kantoraketissa päämaston takaosassa on kahdeksan laivantorjuntaohjusta. Ammusten valintaa ei ole vielä päätetty.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit