Ukraina haluaa ostaa amerikkalaisia ​​AH-64 Apache -taisteluhelikoptereita

Selon ukrainalainen sivusto ukrmilitary.com, Kiovan kerrotaan harkitsevan amerikkalaisten AH-64 Apache -taisteluhelikopterien hankkimista korvatakseen sen Neuvostoliiton ajalta peräisin olevat Mi-24 Hindit, joista suurin osa on jäädytetty varaosien puutteen vuoksi Ukrainan ja Venäjän välisten vastavuoroisten kauppasaartojen jälkeen. Krimin hyökkäys. Sivuston mukaan keskustelut Washingtonin kanssa on jo aloitettu tästä aiheesta osana Yhdysvaltain avustusohjelma Ukrainan puolustusvoimavarojen nykyaikaistamiseksi.

Donbassissa toiminnan alkaessa ukrainalaiset helikopterit, kuten sen hävittäjä- ja kuljetuslentokonekanta, maksoivat kovan hinnan vastustaessaan ilmatorjuntaa, pääasiassa Venäjän armeijassa käytössä olevia järjestelmiä, jotka siirrettiin Donbassiin huomaamattomasti. tämän laitteiston vangitsemisen varjossa Ukrainan armeijan arsenaaleihin. Tämä pakotti Ukrainan asevoimat luopumaan ilmatuen käytöstä, jonka sen Mi-24-helikopterit sekä Mig-29-, Su-24- ja Su-25-lentokoneet olisivat voineet tarjota.

mi24 ukraine Puolustusuutiset | Konflikti Donbassissa | Sotilashelikopterien rakentaminen
Ukrainalaiset Mi24:t maksoivat kovan hinnan ensimmäisten päivien aikana osallistuessaan Donietzin taisteluun.

Kuten käyttöönottoon Javelin-panssarintorjuntaohjukset, jotka Yhdysvallat luovutti Kiovalle Vuonna 2018 Mi-24 Hindin korvaaminen AH-64 Apachella voi muuttaa merkittävästi voimatasapainoa Donbassin konfliktin ympärillä. Nykyaikaisella ilmailutekniikalla varustettu ja jopa 16 laserohjattua Hellfire-panssarintorjuntaohjusta kuljettava amerikkalainen lentokone, jolla on myös vahvistettu itsepuolustuskyky, voi muodostaa erittäin merkittävän uhan Moskovan tukeman panssaroidun joukolle. Kremlin tulee puuttua asiaan paljon nykyistä näkyvämmällä tavalla ottamalla käyttöön nykyaikaiset ilmatorjuntajärjestelmät, kuten TOR M2, Pantsir tai uusimmat versiot BUK-ohjuksista panssaroitujen joukkojensa suojaamiseksi.

Jos Kiova hyötyisi jonkin aikaa päivityksestä Venäjän interventiosta Donbassiin, voimme ihmetellä sen tehokkuutta keskipitkällä aikavälillä. Varmasti, kun Moskova on virallisesti sotilaallisesti mukana konfliktissa, Ukrainan viranomaiset voivat toivoa radikaalimpaa ja massiivista tukea eurooppalaisilta ja erityisesti amerikkalaisilta vastustaakseen tätä Venäjän läsnäoloa, joka merkitsee osan sen alueen voimakasta liittämistä. Mutta Georgian esimerkki vuonna 2008 vaatii varovaisuutta, kun on kyse länsimaalaisista toiveista sitoutua aineellisen ja diplomaattisen tuen lisäksi Kiovan rinnalle. Lisäksi kun sen läsnäolo paljastettiin, mikään ei estäisi Venäjän joukkoja vahvistamasta asemiaan, tällä kertaa käyttämästä pitkän kantaman puolustusjärjestelmiä, kuten S350 ja S400, sekä panssaroituja yksiköitä, jotka on varustettu T72:n, 80:n ja 90:n modernisoiduilla versioilla. unohtamatta nykyaikaisten tykistöjärjestelmien käyttö ilmatuella, taistelulentokoneilla ja helikoptereilla. Siinä tapauksessa muutaman kymmenen Apache-helikopterin läsnäolo ei muuttaisi voimatasapainoa Kiovan hyväksi, päinvastoin.

Normandian muotoinen puolustusuutiset | Konflikti Donbassissa | Sotilashelikopterien rakentaminen
Normandian keskustelut, jotka tuovat yhteen Saksan, Ranskan, Ukrainan ja Venäjän, ovat nykyään ainoat, jotka todennäköisesti tuovat poliittisen ratkaisun Donbassin konfliktiin.

Itse asiassa, jos näiden helikopterien hankinta saattaa näyttää suosivan nykyisten voimien tasapainoa lyhyellä aikavälillä; Keskipitkällä aikavälillä sillä voi olla paljon vähemmän myönteisiä vaikutuksia Donbassin konfliktin ratkaisemiseen. Tässä mielessä eurooppalaisten ja erityisesti ranskalais-saksalaisen parin "normandian"-muotoisten keskustelujen kautta tuoma poliittinen ratkaisu, jos se vaikuttaa sovittelevammalta Moskovaa kohtaan, näyttää myös todennäköisimmältä "välttämään tulipalon". Tosiasia on, että Ukrainalla suvereenina maana on luonnollisesti oikeus ja jopa velvollisuus vahvistaa ja nykyaikaistaa asevoimiaan, jotta se voisi pelotella ja tarvittaessa suojella aluettaan ja ukrainalaisia ​​mahdolliselta hyökkäykseltä. Kaikkien tähän konfliktiin osallistuvien toimijoiden on hallittava tätä kohtaa huolellisesti ja huolellisesti, jottei nykyisessä vallitsevan vallan muodostavassa voimatasapainossa syntyisi nopeaa ja merkittävää mullistusta. Tämä on luultavasti se osa, joka puuttuu nykyisestä ranskalais-saksalaisesta aloitteesta, jotta se olisi ainoa elinkelpoinen globaali ratkaisu selviytyä tästä kriisistä turvautumatta aseisiin.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit