Koninklijke Marine: seuraava tilaus Zr-tankkeriin. rouva Den Helder

Alankomaiden hallituksen puolustusministeri Barbara Visser ilmoitti kommunikea tänä torstaina 19. joulukuuta lähettäessään kirjain D Hollannin parlamentin alahuoneessa (Tweede Kamer). Tämän asiakirjan odotettu ja erittäin todennäköinen hyväksyminen mahdollistaa sopimuksen allekirjoittamisen Zr-säiliöaluksen tilauksesta. Rouva. Den Helder (ohjelmoida Taistelutukialus). Kuninkaallinen laivasto (Koninklijke Marine) Hollanti saa takaisin kadonneen logistiikkamuotonsa vuonna 2025 (2012 – 2014).

Zr. Rouva. Zuiderkruis (1975 – 2012) ja Zr. Rouva. Amsterdam (1994 – 2014) muodostivat logistisen osan kuninkaallinen laivasto. Toinen kahdesta rakennuksesta suunniteltiin yhdessä Madridin kanssa espanjalaisten hankesuunnitelmien perusteella AP: 21. taistelutarvikepankki Patino (1995) ja Zr.Ms. Amsterdam (1995 – 2014) laskettiin lähes samanaikaisesti Espanjassa ja Alankomaissa.

Zr.Ms. Amsterdam siirrettiin Perun laivastolle joulukuussa 2014, missä se on sittemmin toiminut BAP:na Tacna (2014), kun taas Zr. Rouva. Zuiderkruis (1975 – 2012) jäi paremmin ansaitulle eläkkeelle. Ne on virallisesti korvattu Zr.Ms. Karel Doorman (2015).

7 tilattu 2011 miljoonan euron summalla, se rakennettiin osana ohjelmaa Yhteinen tukialus. Rakennus on 204,7 metriä pitkä ja kaukopalkki (suurin leveys) 30,4 metriä ja syrjäyttää 27 800 tonnia täyteen lastattuna. Se voi kulkea jopa 18 solmun nopeudella integroidun sähkövoiman (24,8 MW) ansiosta, ja sen toimintasäde on 9800 12 merimailia 152 solmun nopeudella. 129 merimiehen miehistö varustaa sen majoitustilat XNUMX matkustajalle.

Ohjelma Midlife Update (MLU) Zr. Karel Doorman (Joint Support Ship, JSS) Arvioidun 100–250 miljoonan euron määrärahoista hyötyvän hankkeen olisi käynnistettävä vuonna 2022 (kirje A). Tarjouskilpailun voittaja selviää vuonna 2024 ja työt alkavat silloin.

Sen toimintakyky on kolmea luokkaa:

  • Ensinnäkin se pystyy toimittamaan aluksia merellä kahden portaalin ja vahvojen säiliöiden ansiosta, joissa on 7700 m3 polttoainetta, 1000 m3 helikopteripolttoainetta, 450 m3 juomavettä ja 400 tonnia ampumatarvikkeita;
  • toiseksi sen ilmailutilat mahdollistavat jopa kuuden helikopterin tuen ja toteutuksen haluttaessa NH90 NFH / TNFH, AS-352 Cougar ou AH-64D Apache tai kaksi CH-47F Chinook unohtamatta 129 matkustajaa, jotka voivat olla sotilaita, ja kaksi LCVP ;
  • kolmanneksi humanitaarisen diplomatian hyödyksi rakennuksen arkkitehtuuri sisältää sairaalan (20 hoitoaluetta ja kaksi leikkaussalia) ja 2000 lineaarimetriä, jotka varmistavat ajoneuvojen ja konttien lastausmahdollisuuden, nosturin ja lastaukseen käytettävän 40 tonnin hissin ja purkaminen.
Zr. Karel Doorman Puolustusuutisia | Teollisuuden konsolidointi Puolustus | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
Formaatin kiristymistä vastaan ​​Koninklijke Marine valitsi muiden laivaston tavoin joidenkin laivaston alustojensa monipuolisuuden, kuten esimerkiksi uusien Zr.Ms-logistiikkarakennusten. Karel Doorman ja tuleva Zr. Rouva. Den Helder jotka ovat sekä täydennyssäiliöaluksia että operatiivisia kuljetusaluksia, jotka täydentävät amfibioomaisuutta.

Puolustusministeri Barbara Visser Zr.:n lehdistötiedotteen ehtojen mukaan (19) Rouva. Den Helder (ohjelmoida Taistelutukialus) on suoraan johdettu Zr.Ms. Karel Doorman.

Zr. Rouva. Den Helder johdetaan Zr.Ms. Karel Doorman. Uuden säiliöaluksen runko on tiedotteen ehtojen mukaan lähes 200 metriä pitkä. Täysin kuormitetun siirtymän tulee olla vertailukelpoinen. Edeltäjän 7700 m3 polttoöljyn, 1000 m3 helikopteripolttoaineen, 450 m3 juomaveden ja 400 tonnin ampumatarvikkeiden varastokapasiteettia pitäisi parantaa vähentämällä todennäköisesti merkittävästi strategiseen kuljetuksiin tarkoitettuja varastoja. Lehdistötiedotteen liitteenä olevassa kuvassa näkyy edelleen vain kaksi nostoa.

Damen Schelde Naval Shipbuilding esitteli mallin (Xavier Vavasseur, " Alankomaiden kuninkaallinen laivasto on lähempänä uuden taistelutukialuksensa Zr. Rouva Den Helder Damenista », Naval News, 19) CSS-ehdotuksestaan ​​– lehdistötiedotteen kuvassa näkyy sama siluetti – jonka ominaisuudet ovat 2019 metriä korkea rakennus, jonka kaukokeila on 179,3 metriä ja siirtymä (valo?) 26,4 22 tonnia. Miehistö on varattu 400 merimiehelle ja majoitus 75 lisähenkilölle.

Tulevaisuuden poliittis-sotilaallinen etu Zr. Rouva. Den Helder Lehdistötiedotteessa korostetaan, että on löydettävä mereltä pysyvä logistiikkakapasiteetti, joka on omistettu alusten toimittamiseen, tai jopa kansainvälisen liittoutuman puitteissa, jotta ne kestäisivät pidempään.

Toisaalta aluksella käyttöön otettuja strategisia kuljetus- ja tukivalmiuksia arvioidaan käytettäväksi poikkeuksellisemmalla tavalla ja olisi tärkeää ymmärtää, että ne täydentävät Zr.Ms:n tavoin. Karel Doorman, kahden laskeutumisaluksen kuljetukset Zr.Ms. Rotterdam (1998) ja Zr.Ms. Johan de Witt (2007).

Hyväksynnän jälkeen kirjain D Hollannin parlamentin alahuoneen (Tweede Kamer) mukaan rakennuksen rakennusurakka 375 miljoonalla eurolla Damen Schelde Naval Shipbuilding. Tuleva tankkeri toimitetaan vuoden 2024 toisella neljänneksellä ja otetaan aktiiviseen palvelukseen vuoden 2025 toisella neljänneksellä.

Mitä tulee M-fregat, Damen Schelde Naval Shipbuilding ei asetettu kilpailuun. Alankomaiden puolustusministeriö vetosi myös Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 346 artiklaan. Lehdistötiedotteessa 19 todetaan selkeästi, että koko uuden säiliöaluksen rakentaminen toteutetaan Hollannissa. Runko (2019 – 2011) Karel Doorman oli käynnistetty Romaniassa.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit