Pakistan tilaa 236 kiinalaista 155 mm SH-15 itseliikkuvaa tykkiä

- Mainonta -

Vaikka uusi itseliikkuva ase SH-15 aloitti virallisesti Kiinan kansan vapautusarmeijan palveluksessa vasta tänä vuonnaIDEAS 2018 -näyttelyn aikana ensimmäistä kertaa esitelty malli on jo voittanut Islamabadin sotilasviranomaiset, jotka ovat juuri tilaa 236 kpl, joka pyrkii jatkuvasti nykyaikaistamaan Pakistanin asevoimia. Kaupan määrää tai ajankohtaa ei julkistettu.

NARINCO-yhtiön suunnittelema ja valmistama SH-15 on hyvin lähellä ranskalaisen Nexter-yhtiön CAESARia. Se on asennettu 6 × 6 -runkoon, jossa on 400 hv:n moottori, ja se on varustettu 155 mm:n tykillä, jonka pituus on 52 kaliiperia, mikä antaa sille yli 50 km:n kantaman lisätyllä propulsiovoimalla (High-Explosive Extended-Range Full). Bore Base-Bleed Rocket-Assisted tai HE ERFB-BB-RA). Sen aseistaa 4–5 hengen miehistö, mikä antaa sille tulinopeuden 4–6 ammusta minuutissa. Kuten CAESAR, se on suunniteltu iskemään ja katoamaan nopeasti, jotta se ei altistu vastaparistotulelle. Näin ollen sen suunnittelijan mukaan kuluu alle minuutti siirtyä laukaisukokoonpanosta liikekokoonpanoon.

op chammal tirs caesar08031704 Puolustusuutiset | Tykistö | Intian ja Pakistanin konflikti
Task Force Wagramin CAESARit Irakissa osoittivat tämän erittäin liikkuvan, tarkan pitkän kantaman tykistökonseptin pätevyyden.

Pakistanin asevoimien tykistö perustuu pääosin 350-luvulla hankittuihin 109 amerikkalaista alkuperää olevaan M90-paladiiniin sekä noin viiteenkymmeneen 110 mm:n M203-koneeseen. Sen loput kappaleet, yli 1200 kappaletta 105, 122, 155 ja 203 mm, ovat kaikki hinattavia. SH-15:n käyttöönotto lisää niiden liikkuvuutta ja tulivoimaa merkittävästi, varsinkin kun Intian vihollisella on vain alle 200 itseliikkuvaa tykistökappaletta.

- Mainonta -

Tämä sopimus edustaa myös Islamabadin ja Pekingin yhä voimakkaampaa sidettä, erityisesti mitä tulee sotilaalliseen yhteistyöhön. SH-15:n lisäksi Pakistanin joukot ovat hiljattain tehneet tilauksia VT-4 raskaat panssarivaunut 240 säiliöllä tilattu vuonna 2019, JF-17 block III hävittäjät 150 JF-17:n tilaus ja 100 lisäesimerkin tilaus, fregatti tyyppi 054A 4 Type 054A -fregattia 350 miljoonalla dollarilla kukin ja Type 039 -sukellusveneitä, mukaan lukien 8 AIP Type 039A -sukellusvenettä, tilattiin Kiinan puolustusteollisuudelta 5 miljardilla dollarilla vuonna 2015.

VT4 on johdettu T99:stä, joka on käytössä PLA Defense News | Tykistö | Intian ja Pakistanin konflikti
Pakistan on tilannut SH-15:n lisäksi 240 kiinalaista VT-4 raskasta panssarivaunua. Kun T-90-tilaus Venäjältä peruuntuu, on todennäköistä, että uusi VT-4-tilaus julkaistaan ​​pian.

SH-15 on osa tykistöjärjestelmää, joka on ilmestynyt viime vuosina ja on saanut inspiraationsa ranskalaisesta CAESARista, joka on osoittanut toimintakykynsä Irakissa, Syyriassa ja Malissa. Niistä voimme mainita Amerikkalainen Brutus, The Japanilainen tyyppi 19, The Intialainen ns, L 'Israelin tunnelma taibrittiläinen jousiampuja.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit