Onko Kambodža kokeilualusta Kiinan valloitukselle?

Alle 5 vuotta sitten Kiinan viranomaiset vannoivat jumalilleen, etteivät he koskaan sijoita sotilastukikohdaa maan ulkopuolelle, samalla kun he kritisoivat amerikkalaista suhtautumista tähän aiheeseen. Kesän 2016 ja kesäkuun 2017 välisenä aikana Kiina kuitenkin rakensi johtava tukikohta Djiboutissa, joka sallii ilma-alusten ja suurten alusten, kuten tyypin 071 rynnäkköalusten, vastaanoton ja on asettanut sinne tuosta päivästä lähtien 10.000 2019 miehen joukot. Vuoden XNUMX alussa ilmestyi avaruusviestintäkeskus Patagoniaan, Etelä-Argentiinaan. Samana vuonna useissa raporteissa ilmoitettiin Kiinan läsnäolon vahvistumisesta Pakistanin Gwadarin meritukikohdassa, vaikka toistaiseksi tämän tukikohdan muutosta Kiinan lipun alla ei ole osoitettu. Muita kiinalaisia ​​tukikohtia on esiintynyt viime vuosina Afrikassa ja uusien Silkkitietä pitkin. Mutta tämä ei ole mitään verrattuna Kambodžaan.

Peking on tosiaankin tehnyt valtavia töitä entisessä Ranskan siirtomaa-alueella, jota Pol Potin ja Khmer Rougen verinen hallituskausi on testannut jo 70-luvun lopulla. Samalla maan viranomaiset myönsivät kiinalaisille yrityksille valtavan satamaprojektin - yksinomaan Dara Sakorin alueella, joka kattaa 20% maan luokituksista, ja - suuri lentopaikka, jolla on erittäin pitkä yli 3000 m: n kiitorata, ilmestyi sisämaassa keskellä metsää samalla alueella. Näihin kahteen hankkeeseen on tehty huomattavia investointeja Kiinasta, ja yhtä usein isäntämaan viranomaisten myöntämä 99 vuoden toimilupa.

sotilaallinen avaruustukikohta las lajas argentina Sotilasliitot | Puolustusanalyysi | Kambodža
Kiinan armeijan avaruustukikohta Las Lajas Patagoniassa

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 sotilasliittoumat | Puolustusanalyysi | Kambodža

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit