Naval Groupin Scorpene valittiin Intian P75i-ohjelman finaaliin

Intian puolustusministeriö on julkaissut luettelon viidestä kansainvälisestä yrityksestä ja 5 paikallisesta telakalta, jotka osallistuvat P75i-ohjelman lopullinen 6 anaerobista käyttövoimaa käyttävän sukellusveneen suunnittelusta ja rakentamisesta. Finalistit ovat Ranskan merivoimien ryhmä Scorpene-sukellusveneellä, venäläinen Rubin Amur 1650: lla, saksalainen TKMS Type 214: llä, Espanjan Navantia S80: lla ja Etelä-Korean DSME KS-III. Kaksi valittua telakkaa ovat Mazagon Docks Ltd (MDL), joka on jo valmistanut P2-ohjelman kaksi ensimmäistä Scorpene-sukellusvenettä, sekä L&T -telakat. Saabin tytäryhtiö ruotsalainen konserni Kockums esitteli A75-mallinsa, kun taas japanilainen Mitsubishi Heavy Industries esitteli Soryu-luokan, mutta yhtiöt lähtivät kilpailusta.

Monien tarkkailijoiden mukaan ruotsalainen A26 vetäytyy kilpailusta pääasiassa vastustaa Naval Groupin ja Rubinin suunnittelutoimistojen malleja. Ranskalainen konserni hyötyy teollisesta työkalusta, joka on jo toiminnassa P75-ohjelman Scorpene-rakennuksen rakentamiseksi, mikä mahdollistaa tuotantokustannusten alentamisen, vaikka käyttövoima perustuisi tällä kertaa anaerobiseen järjestelmään. Lisäksi huolto ja miehistön koulutus optimoidaan 6 Kalvarin ollessa käytössä. Venäjä, Intian tärkein puolustusmateriaalikumppani, tekee kovasti töitä yrittää ehdottaa New Delhille erityistä kehitystyötä. Mutta tämä tarjous heikentää takaiskuja, joita Lada-luokka, jonka AIP-työntövoima näyttää toistaiseksi hylätyn, ja jossa oli monia kehitysvaikeuksia, mikä johti Venäjän merivoimiin suosimaan Ohjelma 636.3 Parannetut Kilo-sukellusveneet Tyynenmeren ja Mustanmeren laivastojen vahvistamiseksi, ja tuo'uusi tilaus todennäköisesti tehdään Itämeren laivastolle.

INS Kalvari Air Independent Propulsion AIP | Saksa | Puolustusanalyysi
Kalvari-luokka edustaa ratkaisevaa askelta kohti Intian laivaston kykyjä
[Armelse]

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Air Independent Propulsion AIP | Saksa | Puolustusanalyysi

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


[/ Arm_restrict_content]

Jatkoa ajatellen

2 Kommentit

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit