MBDA julkistaa SPEAR EW -ohjuutensa vihollisen lentokoneiden vastaisten puolustusten poistamiseksi

Ilmasuojainten poistaminen on tunnustettu Euroopan ilmavoimien heikkoudeksi, joilla ei ole kumpaakaanomistettu tukkimistukikone, kuten amerikkalainen EG-18 Growler, tai ilma-maa-ammukset, jotka ovat erikoistuneet tähän eurooppalaiseen tyyppiseen tehtävään. Ainakin näin oli tähän asti, koska eurooppalainen ohjustevalmistaja MBDA esitti yhdessä italialaisen Leonardon kanssaeur uusi SPEAR EW -ohjus (Electronic Warfare), tarkoitettu ensisijaisesti lentokoneiden varustamiseen Typhoon Eurooppalaiset.

Tähän päivään asti vihollisen ilmatorjuntapuolustuksen poistamiseen tarkoitetut SEAD-tehtävät (Search and Destroy) uskottiin lentokoneille, jotka pystyivät käyttämään amerikkalaista AGM-88 HARM-tutkatorjuntaohjusta. Raytheonin ohjus, Vietnamin sodan aikana debytoineen AGM-45 Shriken evoluutio, voi tuhota tutkan 150 kilometrin päässä, on kelpuutettu F16-, F18-, Tornado- ja Typhoon, ja sen ostivat Euroopassa Saksa, Espanja, Italia ja Kreikka. Kohteensa löytämiseksi HARM:ssa on laajakaistainen passiivinen tutkahakija, joka pystyy jäljittämään tutkan sähkömagneettisen säteen lähteeseensä tuhotakseen sen. Vaikka tutka lopettaisi lähettämisen, ohjus jatkaisi viimeistä tunnettua sijaintia ja voi siten tuhota lähteen, ellei sitä siirretä nopeasti.

Saksalainen tornado varustettu HARM-ohjuksella Defense News | Saksa | Ei-tappavat aseet
Luftwaffen Tornado ECR -laitteissa on säteilyn vastaisia ​​HARM-ohjuksia. Saksa tilasi äskettäin 91 näistä ohjuksista amerikkalaiselta Raytheonilta

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Saksa | Ei-tappavat aseet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.Lataa artikkeli pdf-muodossa

Toiminta varattu ammattimaisille tilaajille

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit