Airbus ja Eurofighter Typhoon kokea uusia takaiskuja Lähi-idässä

Selvästi Eurofighterin vientimenestykset Typhoon näyttävät liittyvän toistuviin oikeudellisiin skandaaleihin. Saudi-sopimusta koskevien tutkimusten jälkeen haudattiin puolustussalaisuuden alle ja strategiset eduttai jopa epäily korruptiosta ja petoksista Viidentoista lentokoneen myynnissä Itävallassa Kuwaitin sopimuksen vuoro oli epäillä kavalluksesta.

Joten mukaan Kuwaitin sanomalehti Ai-Rai Puolustusministerin ja varapääministerin Sheikh Ahmed Al-Mansourin kerrottiin oikeudellisiin lähteisiin viitaten jättäneen raportin, jossa tuomittiin useita lainrikkomuksia 28 taistelijan myynnin yhteydessä. Typhoon, allekirjoitettiin huhtikuussa 2016. Syyllisyyteen liittyisi useita ministeriön nykyisiä ja entisiä virkamiehiä sekä ainakin yksi entinen ministeri, jonka henkilöllisyyttä ei olisi paljastettu. Syytökset liittyvät sopimukseen liittyvien palkkioiden maksamiseen, mutta myös viranomaismenettelyjen kiertämiseen, joka saattaa liittyä laitteen valintaan. Ministeriön takavarikoi Syyttäjä aloitti siten tutkinnan virkamies lahjonnasta 25. tammikuuta. Vaikka Kuwaitin sopimuksesta neuvotteli pääasiassa italialainen Leonardo, Eurofighter-konsortio pysyy ensisijaisesti Airbusin omistuksessa. Itse asiassa viime päivinä Kuwaitissa aloitettu tutkimus näyttää myös liittyvän toiseen viime vuosina allekirjoitettuun tärkeään sopimukseen, joka oli Airbus-helikopterien 30 Caracalin helikopteri.

Typhoon KAS-puolustusuutiset | Saudi-Arabia | Hävittäjälentokoneita
72 Eurofighters Typhoon Saudi-Arabian operoimat ovat tehneet lukuisia iskuja Jemenissä. Uusien ilmaiskuihin optimoitujen lentokoneiden pitäisi lopulta korvata Saudi-Arabian tornadot

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Saudi-Arabia | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.Lataa artikkeli pdf-muodossa

Toiminta varattu ammattimaisille tilaajille

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit