Falcon Archange -järjestys: tervetullut, mutta riittämätön kapasiteetin uusiminen

Muutama päivä sitten Ranskan puolustusvoimien ministeriö ilmoitti kahden ensimmäisen Falcon-arkkienkelin tilauksen ilmavoimille. Jos kanonisen C-160 Gabrielin ohjelmoitu uusinta on objektiivisesti hyvä uutinen ROEM-kyvyillemme, niiden suunnittelu heijastaa poliittisen alueen vanhentunutta tai ainakin epätäydellistä lähestymistapaa "sodan" uusien haasteiden edessä.

Tuloksena Dassaultin yhteistyöstä vektorin (Falcon 8X) ja Thalèsin hyötykuorman osalta: CUGE (Universal Electronic Warfare Capability) Falcon ARCHANGE [efn_note] "Payload Intelligence Aircraft of New Generation" kaksi ensimmäistä kopiota (kolmesta). [/efn_note] on tilattu operatiiviseen käyttöön vuosina 2025-2030. Ne korvaavat erittäin ikääntyvän C-160 Gabrielin, joka oli vanha jo vuonna 1991 toisen Persianlahden sodan aikana. Falcon Archangel pystyy kuljettamaan kahdeksan henkilöä ja kolme miehistön jäsentä. Se hyötyy 0,90 Machin maksiminopeudesta, 12 000 km:n toimintasäteestä ja 15 500 metrin katosta, ja se tarjoaa Gabrielia huomattavasti paremman ilmailukapasiteetin, vaikka sen bunkkerien puute rajoittaisikin osittain kuormaa.

Kuitenkin sen CUGE, joka tarjoaa suuren kapasiteetin ELINT, SIGINT et COMINT keinotekoisen älykkyyden tekniikoiden ja moninapapolarisaatioantennien tukemana tulisi korvata tämä häviö. Teknologian puutteellisuus ei anna meille mahdollisuutta sanoa, pystyykö arkkienkeli käyttämään kykyjään turvallisella etäisyydellä (seisomaan), koska sen ilmailuominaisuudet asettavat sen tosiasiallinen Venäjän tai Kiinan toteuttaman kiinteän ilma-aluksen puolustuksen haamuissa. Joten jos tätä vektoria on tarkoitus käyttää CERES-satelliittijärjestelmän lisäksi kohdistusprosessissa ja GEOINT-kartoituksessa, herää kuitenkin kysymys sen säilyvyydestä ei-sallivassa toimintateatterissa.

Falcon 8X ARCHANGE puolustusanalyysi | Awacs ja elektroninen sodankäynti | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Ilmavoimien arkkienkelit mahdollistavat lukuisten ja arvokkaiden sähkömagneettisten tietojen keräämisen. Mutta onko Ranskalla keinoja hyödyntää näitä tietoja operatiivisesta näkökulmasta?

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 analysoi puolustusta | Awacs ja elektroninen sodankäynti | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.Lataa artikkeli pdf-muodossa

Toiminta varattu ammattimaisille tilaajille

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit