Vietnam ostaa Moskovasta 12 Yak-130-kouluttajaa

Vietnamin kansanarmeija on etsinyt uutta lentokonetta ilmavoimien modernisointiin siitä lähtien, kun Mig 21 -lentokone poistettiin käytöstä vuonna 2015. Uusi lentokone korvaa Mig 21:n lisäksi kolmekymmentä edelleen käytössä olevaa Su-22-hävittäjäpommittajaa. Hanoi näyttää olevan kiinnostunut useista lentokoneista, mukaan lukien amerikkalainen F16 Typhoon Eurooppalainen, ruotsalainen Gripen E ja Rafale Ranskan kieli. Mutta näyttää siltä, ​​että Venäjä on ottanut tietyn johtoaseman tässä kilpailussa Vietnamin viranomaisten Venäjän puolustusteollisuudelle tekemällä uudella tilauksella, joka liittyy 12 edistyksellistä Yak-130-lentokonetta.

Suunniteltu korvaamaan L-39-harjoituslentokone, Yak-130 aloitti palvelun vuonna 2010, ja on jo viety Valko-Venäjälle, Algeriaan ja Myanmariin sekä kolmelle muulle ilmavoimelle. Se on seurausta alkuperäisestä yhteisestä kehityksestä Italian kanssa, joka kehittää puolestaan ​​M-3: n, kun taas Venäjä jatkaa Jak-346: n kanssa, mikä selittää näiden kahden lentokoneen väliset monet yhtäläisyydet. Kyky ylittää 130 km / h, kuljettaa jopa 1000 tonnia aseita ja jolla on moderni ohjaamo, joka on verrattavissa Su-2,5SM-, Su-30- ja Su-34-koneisiin, lentokoneessa tehtävänä on kouluttaa nuoria hävittäjälentäjiä mahdollisimman lähellä aseiden tasoa, mutta paljon halvemmalla, Jak-35: n ostaminen maksaa vain 130 miljoonaa dollaria.

Yak 130 Defense News | Koulutus- ja hyökkäyslentokoneita | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Bangladeshin ilmavoimat Yak 130

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Koulutus- ja hyökkäyslentokoneita | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.Lataa artikkeli pdf-muodossa

Toiminta varattu ammattimaisille tilaajille

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit