DARPA: n suborbitaalinen XSP-lentohanke romutettiin Boeingin vetäytymisen jälkeen

Boeing ilmoitti 22. tammikuuta päätöksestään lopettaa osallistuminen Experimental Spaceplane -ohjelmaan (XSP tai XS-1), jota johtaa Yhdysvaltain puolustusalan tutkimus- ja kehitysvirasto DARPA. Vetäytyminen, joka puhtaasti ja yksinkertaisesti merkitsee tämän ohjelman loppua, koska Boeing oli pääurakoitsija. Jos ilmoitus vaikuttaa melkein anekdootilta keskuudessa takaiskuja, joita amerikkalainen lentokonevalmistaja kokee tällä hetkellä, se on kuitenkin uusi isku Yhdysvaltain avaruusalalle, joka kamppailee ehdottomasti antamalla elämän automatisoiduille avaruussukkuloille, erityisesti sotilaallinen sektori.

On sanottava, että XS-1-ohjelma, myöhemmin uudelleen määritelty XSP, ei ollut Pentagonin ja DARPAn ensimmäinen yritys. Muistamme etenkin 30-luvulla toteutetun Rockwell X-1980 -sarjan, joka hylättiin vuonna 1993 ennen prototyypin ensimmäistä lentoa. Vielä tunnusomaisempi, Orbital Sciences -yrityksen X-33 VentureStar ja X-34 mobilisoivat valmistajien, DARPA: n ja Nasan lukuisia ponnistuksia, kunnes rahoitus lopetettiin vuonna 2001. Prosessissa DARPA yritti sitten käynnistää RASCAL, hypersonic-laitteen, jonka tarkoituksena oli käynnistää satelliitteja kuljettava miniraketti.

phantomexpress 1 Puolustusuutiset | Sotilaslentokoneiden rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Boeingin Phantom Expressin olisi pitänyt kantaa kevyttä kantorakettia selällään, mikä mahdollisti kevyen satelliitin nopean ja edullisen toteutuksen matalalla kiertoradalla

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Sotilaslentokoneiden rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.Lataa artikkeli pdf-muodossa

Toiminta varattu ammattimaisille tilaajille

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit