Rand varoittaa keinotekoisen älykkyyden käyttöön liittyvistä riskeistä

Kaksi kertaa kylmän sodan aikana venäläisten upseerien viileys ja viisaus suojeli maailmaa ydinsodalta. Lokakuussa 1962 Kuuban ohjuskriisin keskellä Sukellusveneen B-59:n poliittinen upseeri Vasily Arkhipov vastusti ydinkärjellä asetetun torpedon käyttöä amerikkalaista laivastoa vastaan, huolimatta Yhdysvaltain laivaston määrittelemistä taistelusäännöistä. Admiral Fokhine ennen lähtöä. B-59 ei ollut vastaanottanut Venäjän amiraliteetin lähettämää vastakäskyä yrittäessään paeta Yhdysvaltain laivaston hävittäjän havaitsemista.

Syyskuussa 1983, euroohjuskriisin huipulla, Moskovan eteläpuolella sijaitsevalla Serpukhov-15-strategisella tutka-asemalla päivystävä Stanislav Petrov pysyi rauhallisena, kun hänen näytöilleen ilmestyi neljä ballistista ohjusta, jotka olivat matkalla kohti Neuvostoliittoa. Nuori upseeri analysoi tilanteen nopeasti ja päätteli, että kyseessä oli järjestelmävirhe, joka perustui lähetettyjen ohjusten vähäiseen määrään.

Hän ei nostanut hälytystä, eikä Neuvostoliitto vastannut siihen, mikä oli todellakin järjestelmävirhe. Näissä kahdessa erittäin ratkaisevassa tapauksessa, koska maailmanlaajuisen ydinsodan välttämisen ansiosta planeetan kohtalo säilyi matala-arvoisten upseerien viisauden ansiosta, jotka olivat tietoisia huonon päätöksen seurauksista asiassa.

vassili arkhipov sankarit kylmän sodan Analysoi puolustus | Taisteludroneja | Sotilaalliset droonit ja robotiikka
Vassili Arkhipov lähti Neuvostoliiton laivastosta vuonna 1985 varaadmiraliksi

LOGO meta Defense 70 analysoi puolustusta | Taisteludroneja | Sotilaalliset droonit ja robotiikka

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit