Puola tilaa 32 F35A: ta 4,6 miljardilla dollarilla Mig-29: n ja Su-22: n tilalle

Se on virallista. Deblinin lentotukikohdassa 31. tammikuuta pidetyn seremonian yhteydessä Puolan puolustusministeri Mariusz Blaszczak allekirjoitti määräyksen 32 taistelulentokoneelle F35A amerikkalaiselta Lockheed-Martinilta 4,6 miljardia dollaria eli 4,2 miljardia euroa. Ensimmäisen lentokoneen toimitus tapahtuu vuonna 2024, ja se on tarkoitettu korvaamaan Varsovan sopimuksesta perityt Mig-29 ja Su-22, jotka ovat edelleen käytössä Puolan ilmavoimissa. Näillä on siis viime kädessä vahva ilmavoima 48 F16 -lohkoa 52+ ja 32 F35A.

Puolan tilaus kattaa lentokoneet, huolto- ja koulutustarvikkeet, osien ja aseiden varastot sekä henkilöstön koulutuksen. Toisaalta laskun alentamiseksi Varsova suostui luopua alun perin pyydetyistä teollisista korvauksista. On mielenkiintoista huomata, että Puolan ostotariffi on 14 prosenttia korkeampi kuin Belgian allekirjoittama, ja se koskee 34 laitetta ja niihin liittyviä järjestelmiä 3,8 miljardilla eurolla. Tämä selittää todennäköisesti Yhdysvaltojen teollisuuden haluttomuuden toteuttaa Brysselissä luvattua teollisuuskorvausta, joka ei todennäköisesti koskaan näe päivänvaloa.

Apache AH64 Defense News | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
AH-64 Apache pidetään kilpailun suosikki puolalaisen Mi-24: n korvaamiseksi

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit