Nämä tekniikat pystyvät havaitsemaan F35: n vuodesta 2030

Siitä lähtien, kun F117:ää käytettiin ensimmäisen Persianlahden sodan aikana vuonna 1991, varkautta on pidetty taistelulentokoneen olennaisena ominaisuutena, jotta se pystyy kohtaamaan määrätietoisen vihollisen nykyaikaisen ilmatorjuntajärjestelmän. Ja everstiluutnantti Zelkon lentokone, joka ammuttiin alas S-175-ohjuspatterilla (SA-3 NATO-luokituksessa), kun se oli juuri avannut ammusluukkunsa 27. maaliskuuta 1999 Serbian yllä, ei juurikaan muuttunut.

Stealthistä oli tullut lentokonevalmistajien ja maailman ilmavoimien esikuntien pyhä malja. Siitä lähtien taistelulentokoneiden, kuten amerikkalaisten F22 ja F35, venäläisten Su57 tai kiinalaisten J20, sekä strategisten pommikoneiden alalla kehitettiin useita tähän ominaisuuteen perustuvia ohjelmia amerikkalaisista B2 Spiritistä ja B21 Raiderista. tuleva HH -20 kiinalainen ja venäläinen Pak-DA.

Kuten aina, lentokoneen tutkan vastaavan alueen vähentämiseen tähtäävät tekniikat jatkuivat, muut tutkijaryhmät kehittivät tekniikoita niiden torjumiseksi ja näiden laitteiden havaitsemiseksi oletetusta tutkanäkymästä. Aluksi empiirisesti nämä uudet varkaudenestotekniikat saavuttavat nyt luotettavuuden tason, joka tekee niiden operatiivisesta käytöstä mahdolliseksi. Vuoteen 2030 mennessä monet heistä ovat tosiasiallisesti käytössä, mikä tekee F35: n, Su57: n tai J20: n kaltaisissa laitteissa käytetyn passiivisen varkauden, ellei vanhentunutta, joka tapauksessa paljon vähemmän tehokasta.

2020: multistatismi

Multistatismi perustuu tutkalähettimen ja vastaanottimen fyysiseen erottamiseen. Varkaustaso ei todellakaan ole koskaan varsinainen, ja kun se lähestyy tietyn etäisyyden alapuolella tutkasta, se havaitaan. Siten F35A: n julkisten tietojen mukaan A-3 Sentry pystyy havaitsemaan sen 30 km: n etäisyydeltä, kun taas se pystyy havaitsemaan Su-30: n tai F-15: n yli 200. km.

F35 Italialainen Saksa | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
F35: n varkain ei ole täysin tehokas vielä muutama vuosi, minkä jälkeen uudet havaitsemistekniikat neutraloivat edut.

Kuitenkin, kun tutkavastaanotin tuodaan lähemmäksi kohdetta, havaitsemisalue lähettimeen nähden kasvaa, ja signaalin voimakkuus pienenee lähettimen ja kohteen välisen etäisyyden neliön sekä kohteen ja kohteen välillä. vastaanotin .. Tämän tekniikan oletetaan pystyvän synkronoimaan ja saamaan etälähettimet ja -vastaanottimet toimimaan yhdessä, mutta se mahdollistaa ensimmäisen vastauksen, joka perustuu olemassa olevien tutkatekniikoiden käyttöön passiivisen salamisen torjumiseksi. Sitä kokevat myös monet asevoimat ympäri maailmaa, myös Euroopassa.

2025: matalataajuiset tutkat


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Saksa | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

Kaikki

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW