Presidentti E. Macron luo perustan uudistetulle Ranskan puolustusstrategialle

- Mainonta -

Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi tänä aamuna Sotakoulun harjoittelijoille pitämänsä puheen, jota odotti myös puolustusyhteisö. Ja vähiten voimme sanoa, että nämä odotukset olivat perusteltuja. Todellakin hieman yli tunnin uskomattoman tiheä puhe, Ranskan presidentti laati realistisen, mutta huolestuttavan arvion kansainvälisen turvallisuuden tulevaisuudesta sekä Euroopassa että muualla maailmassa, ja esitteli Ranskan kannan joko pelotteen tai puolustuksen suhteen. Eurooppa, puuttuminen ulkomaisiin teattereihin ja Ranskan rooli kansainvälisissä elimissä.

Valitsemalla sotakoulu, paikka, jossa ranskalaiset upseerit koulutetaan, mutta myös monet ulkomaiset upseerit, hankkivat tietoja, taitotietoa ja ihmissuhdetaitoja, jotka ovat välttämättömiä tullakseen vanhemmaksi upseeriksi ja kenties yleiseksi upseeriksi, presidentti Macroniksi viittasi voimakkaasti kenraali de Gaulleen, viittaukseen, joka ei onnistunut, kun ilmaistut kannat toistavat jälkimmäisen kantaa. Itse asiassa kaukana presidentin toimeksiannonsa alussa käyttämistä paradigmista, uusi strategia, jonka hän aikoo soveltaa, perustuu ennen kaikkea takaisin kansalliseen itsemääräämisoikeuteen, joka kykenee yhdistämään kaikki eurooppalaiset tai osan niistä esimerkin lisäksi myös konkreettisten valmiuksien avulla. Ranskan joukot pyrkivät palauttamaan Eurooppaan strategisen autonomian, joka on välttämätöntä oman kohtalonsa hallitsemiseksi.

Valtioiden välisten konfliktien ja suurten uhkien paluu


LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Pelotevoimat

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

- Mainonta -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit