Onko Venäjä edessä, pelaaako Nato Turkki tulella Syyriassa?

Venäjän tukeman Bashar Al Assadin säännöllisten Syyrian joukkojen ja Turkin vastakkainasettelu saavutti uuden tason aiemmin tällä viikolla. Turkin puolustusministeriön lausunnon mukaan maan asevoimien sanotaan "neutraloivan" yli sata Syyrian sotilasta, sekä 3 säiliötä, 2 tykistöasemaa ja Syyrian asevoimille kuuluva helikopteri. Tämä sitoutuminen laukaistiin vastauksena Syyrian joukkojen maanantaiaamuna käynnistämään hyökkäykseen, joka vaati vähintään viiden turkkilaisen sotilaan hengen ja haavoitteli yhtä monta sotilasta.

Toisin kuin edelliset yhteenotot, jotka vastustivat pääasiassa Syyrian joukkoja ja Ankaralle uskollisia islamistisia miliisejä, on tällä kertaa merkittävä kahden säännöllisen armeijan välinen yhteistyö, joka on aiheuttanut merkittävän määrän uhreja molemmissa leireissä. Jos Venäjä kuitenkin pysyy tällä hetkellä hillittynä yrittäen olla suoraan osallistumatta näihin sitoumuksiin, on mahdollista, jopa todennäköistä, että tämä ei kestä, jos vastakkainasettelu jatkuisi, varsinkin kun Samanaikaisesti Hmeimimin lentotukikohdan, jossa sijaitsee suuri osa Syyriaan sijoitetuista Venäjän ilmavoimista, sanotaan joutuneen jälleen drone-iskujen kohteeksi.

Su25 Frogfoot on ollut laajalti käytössä Venäjän ilmavoimissa Syyriassa Puolustusanalyysit | Syyrian konflikti | Voimien käyttöönotto – jälleenvakuutus
Hmeimimin tukikohta, johon Venäjän ilmavoimat sijoitetaan Syyriassa, on viime päivinä taas kärsinyt drone-iskuista

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Conflit Syrien | Déploiement de forces - Réassurance

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit