Filippiinien presidentti R. Duterte haluaa lopettaa 69 vuoden sotilaallisen yhteistyön Yhdysvaltojen kanssa

- Mainonta -

Alun perin Espanjan siirtomaa 16-luvulta lähtien Filippiinit luovutettiin Yhdysvalloille korvauksena Yhdysvaltojen ja Espanjan sodasta, joka päättyi Pariisin sopimuksella vuonna 1898. Japanin hyökkäyksen vuonna 1942 ja jälkimmäisen tappion jälkeen vuonna 1945 maa julisti itsenäisyyttään ja siitä tuli yksi Yhdistyneiden Kansakuntien perustajamaista vuonna 1946. Filippiinien viranomaiset antoivat kuitenkin sotilaallisia myönnytyksiä Yhdysvaltain joukoille 99 vuodeksi. vuonna 1947 ja allekirjoitti vuonna 1951 hyvin läheisen sotilaallisen yhteistyösopimuksen Washingtonin kanssa. Itse asiassa koko kylmän sodan ajan Filippiinit olivat Yhdysvaltojen läsnäolon pilari Tyynellämerellä, aivan kuten Japani, Australia tai Etelä-Korea.

Lisää Yhteistyö päättyy pian presidentti Rodrigo Duterten yksipuolisella päätöksellä, joka antaa sopimuksen ehtojen mukaan 180 päivää kahdelle päähenkilölle löytää neuvotteluakseli ennen irtisanomista. Tämä päätös, jos se olisi ollut enemmän tai vähemmän muodikasta 3 vuoden ajan, Washingtonin ja presidentti Duterten huonojen suhteiden takia, yllätti silti Trumpin hallinnon, mikä ei toistaiseksi ole voi vain katua sitä julkisesti. On sanottava, että Filippiinien presidentillä, joka tunnetaan äärimmäisistä asemistaan ​​tietyillä alueilla, erityisesti turvallisuuden ja huumekaupan torjunnassa, on ollut ainakin myrskyisät suhteet Washingtoniin, kun hänet valittiin vuonna 2016. "Hän on toistuvasti ilmaissut" ihailunsa "Venäjälle ja Kiinalle, samoin kuin niiden johtajille.

Yhdysvaltain Filippiinien joukot Defense News | Joukkojen käyttöönotto – jälleenvakuutus | YHDYSVALLAT
Yhdysvalloilla on nyt 5 sotilastukikohtaa Filippiineillä, mikä tarjoaa erinomaisen tukikohdan eteläisen Tyynenmeren teatterin alueelliselle valvonnalle.

LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Joukkojen sijoittaminen - Jälleenvakuutus | YHDYSVALLAT

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

- Mainonta -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit