Pelotteen osalta Saksa suosii Yhdysvaltojen suojelua kumppanuuden kanssa Ranskan kanssa

Ranskan presidentti Emmanuel Macron halusi 7. helmikuuta 2020 Ecole de Guerren harjoittelijoille pidetyssä puheessa avata mahdollisuuden neuvotteluihin Euroopan tasolla ehdottamalla keskustelujen aloittamista Euroopan parlamentin kanssa. Eurooppalaiset kumppanit, jotka niin haluavat laajentaa Ranskan pelottelua koskeva oppi näihin kumppaneihin. Vaikuttaa ilmeiseltä, että tämä aukko oli suunnattu ensisijaisesti Berliinille, joka on Ranskan etuoikeutettu kumppani puolustusprojekteissa Emmanuel Macronin saapuessa Elysee-palatsiin. Mutta tietysti Saksan viranomaisilla on hyvin erilaiset tavoitteet ...

Berliini reagoi Saksan presidentin Frank-Walter Steinmeierin äänellä Ranskan presidentille aivan eri tavalla kuin odotettiin. Münchenissä pidetyn vuosittaisen turvallisuuskonferenssin yhteydessä jälkimmäinen muistutti, ettei minkäänlaista eurooppalaista aloitetta saa missään tapauksessa muuttaa transatlanttinen pelottava linkki, vaikka oli suositeltavaa hyödyntää Ranskan tarjousta syventääkseen keskusteluja Euroopan vahvistamisesta. Toisin sanoen, ei ole epäilystäkään siitä, että Saksan viranomaiset tekisivät ilman amerikkalaista suojelua, vaikka siihen liittyy ylimääräinen valta, joka Washingtonilla on nyt tapana Donald Trumpin saapuessa Valkoiseen taloon. Hänen mukaansa mikään maa, edes Euroopan unioni, ei pysty takaamaan Saksan turvallisuutta pitkään aikaan. Saksan armeijoiden ministeri Annegret Kramp-Karrenbauer piti saman puheen erittäin nimenomaisesti toteamalla, että Ranska ei ehdottanut pelotteen siirtämistä eurooppalaisen komennon alaisuuteen.

Annegret Kramp Karrenbauer Saksa | Puolustusanalyysi | Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus
Annegret Kramp-Karrenbauer, Saksan puolustusministeri ja liittokansleri A. Merkelin entinen dauphine, rajoitti selvästi Saksan neuvotteluakseleita, jotka haluavat Ranskan pelotteen siirtymisen eurooppalaisen valvonnan alaisuuteen.

Samaan aikaan Berliini on jälleen kerran osoittanut epäsuotuisat ilmoitukset Pariisille osoittaen olevansa valmis osallistumaan Euroopan merivoimien aloitteeseen Persianlahdella, jos toimenpiteestä tuli eurooppalainen. Tällä hetkellä tämä on kuitenkin ranskalainen aloite, joka kokoaa yhteen useita muita maita, kuten Tanskan ja Alankomaiden, kaupallisen liikenteen turvaamiseksi tällä erittäin rasitetulla alueella. Saksan viranomaiset ovat myös ilmoittaneet kannattavansa valvontavälineiden eikä sotalaivojen lähettämistä, jotta ne eivät näyttäisi olevan sotaa. Nämä julistukset tulevat seuraavana päivänä Bundestagin ehdollinen sopimus FCAS-ohjelman ensimmäisen vaiheen jatkamisesta, ja johon liittyi voimakkaita suojatoimenpiteitä, jotka voidaan nähdä varantona, joka liukuu kohti todellista epäluottamusta Pariisiin nähden.

Viikon aikana Ranskan saksalainen kumppani on siis antanut kolme epäedullista ilmoitusta, joiden seuraukset edellyttävät Pariisin suurempaa varovaisuutta. Näiden julistusten takana olevan logiikan vuoksi näyttää siltä, ​​että Berliinin tavoitteena on ennen kaikkea saada maailmanlaajuinen nousu puolustusasioissa. Ja tätä varten Saksan viranomaisten on heikennettävä Ranskan kuvaa Euroopassa, aivan kuten sen tekninen ja sotilaallinen voima. Koska jos saksalaiset ovat valmiita hyväksymään amerikkalaisen holhouksen, se ei tietenkään ole sama ranskalaisen holhouksen kohdalla, olisiko se rajoittunut pelotekysymyksiin.

IST F18 Super Hornet Saksa | Puolustusanalyysi | Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus
Saksan puolustusministerin antamat lausunnot amerikkalaisen pelotteen puolesta elvyttävät epäilemättä amerikkalaisen F-18 E / F Super Hornets -tarjouksen Saksan Tornadon korvaamiseksi, etenkin ydinoperaatioista vastaavien Naton puolesta.

Kysymys on nyt siitä, kuinka Pariisi reagoi näihin ilmoituksiin. Presidentti Macronille Ranskan ja Saksan kumppanuus oli puolustusprojektin ydin presidenttikampanjan aikana. Mutta on selvää, että presidentin visio eroaa nyt Saksan tavoitteista, jotka ovat paljon hegemonisempia. Kun tiedetään, että Berliini on tietoinen siitä, että ranskalainen yleinen mielipide ei koskaan hyväksy pelotteen siirtämistä eurooppalaisessa johdossa, voidaan miettiä Saksan motiiveja siitä, että siitä tehdään neuvotteluakseli.

Ehkä se on, voisi ajatella, luoda riittävä kansainvälinen kertomus perustellakseen katkaisun ydinsulkusopimuksella, tai Washingtonissa olevat avoimet ovet yhteistyön laajentamiseksi ennaltaehkäisyssä. Älkäämme unohtako tältä osin, että monet saksalaisesta poliittisesta luokasta uskovat, että Pariisin tulisi myös luopua paikkansa Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston pysyvänä jäsenenä, huolimatta tämän vaatimuksen perustuslain vastaisuudesta.

FCAS Saksan malli | Puolustusanalyysi | Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus
Monien ranskalaisten ja saksalaisten eroavuuksien välillä Euroopan puolustuksessa tulisi kehottaa Ranskan viranomaisia ​​olemaan varovaisempia suhtautumisessa Saksalle FCAS- ja MGCS-ohjelmien nojalla myönnettyihin teknologisiin umpikujaan.

Tosiasia on, että nykyiset ranskalais-saksalaiset ohjelmat, kuten FCAS ja MGCS, perustuvat kummankin maan puolustuksen teollisen ja teknisen perustan sotkeutumiseen. Jos Saksan teollisuudella ei kuitenkaan vielä ole riittäviä valmiuksia vaatia itsenäisyyttä, tämä ei koske Ranskaa, jolla on kaikki taidot ja taitotiedot kaikkien puolustusohjelmansa. Siksi Saksalle on mahdollista toteuttaa nämä projektit joko kokonaan tai osittain menettämättä teollisia taitoja ja jopa hankkimalla uusia, mikä ei ole Ranskan tapaus. kansallisten sopimusten puuttuessa menettää taitonsa.

Siksi voidaan miettiä niiden suositeltavuutta nykyisessä poliittisessa tilanteessa tai ainakin niiden toteuttamisen suositeltavuutta kehittämättä samanaikaisesti lisäohjelmia, joilla pyritään takaamaan maan sotilaallinen ja teollinen tehokkuus autonomiassa. riippumatta näiden ohjelmien päättymisestä. Ei ole kysymys siitä, että Saksan kanssa käydään läpi, mitä Ranska on onnistunut välttämään Yhdysvaltojen välillä toisen maailmansodan jälkeen ...

Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

  1. […] Todellakin, Berliinin suunnitteleman kaltainen kilpi, joka perustuu koordinoituun monikerroksiseen puolustukseen, joka perustuu saksalaisen Diehlin kehittämään keskipitkän kantaman ilmatorjuntajärjestelmään IRIS-T SLM, ilmatorjuntajärjestelmään. - American Patriot pitkän kantaman ilma- ja ohjustentorjuntajärjestelmä, joka on tehokas erityisesti lyhyen ja keskipitkän kantaman ballistisia ohjuksia vastaan, sekä ilmakehän ulkopuolinen ohjustorjuntajärjestelmä, kuten Israelin Arrow 3 tai amerikkalainen Aegis Ashore, joka torjuu ballistisia uhkia pitkä ja erittäin pitkä kantama, on osatekijä, jolla on suuri merkitys pelotteena, ilman että ydinaseiden käyttö koostuu tai vastustaa sitä. Sellaisenaan Naton ohjustorjuntakilven sijoittaminen liiton itäpuolelle, Aegis Ashore -järjestelmän sijoittaminen Romaniaan ja toinen Puolaan, oli aiheuttanut venäläisten vihan aikanaan. merkityksetön rooli molemmin puolin asentojen kovettamisessa pelotteen alalla. Toisin sanoen ottamalla hallintaansa tämän La Défensen strategisen osan vanhalla mantereella Berliini onnistui siinä, missä Ranska epäonnistui, suurelta osin Saksan vuoksi, ehdottamalla Ranskan pelotteen laajentamista koskemaan tiettyjä eurooppalaisia ​​naapureita vuonna 2020. […]

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit