Uuden lentokoneen USS Gerald R. Fordin sähkömagneettiset katapultit validoitiin lopulta

Amerikkalainen teollisuusmies 11. helmikuuta General Atomics ilmoittaa hyväksyneensä katapulttinsa käytön sähkömagneettiset (EMALS - ElectroMagnetic Aircraft Launch System) sekä sen uuden sukupolven pysäytyslangat (AAG - Advanced Arresting Gear) lentokoneen USS Gerald R. Fordilla tammikuun lopussa. Tätä varten Yhdysvaltojen merivoimien kanssa toteutettiin yhteensopivuustestauskampanja, joka eteni USS Fordilla katapulttiin ja purkaa koko nykyisen lentokonekantaansa.

Amerikan rannikon ulkopuolella se oli siis todellinen pieni armada, joka aloitti lentokoneen kuljettajaa CVN-78 kohti ja muodostui F / A-18E / F Super Hornet -taistelulentokoneista, EA-18G Growler elektroninen sodankäynti, E-2D Hawkeye -valvontalentokoneet, C-2A Greyhound -kuljetuslentokoneet ja T-45C Goshhawk pienet kaksipaikkakouluttajat. Yhdysvaltain merivoimien julkaisemien kuvien mukaan testit suoritettiin raskaissa kokoonpanoissa, jotka edustavat taistelukäyttöä.

T 45C Goshhawk emails uss gerald ford News Defense | Yhdysvallat | Lentotukialus
Koulutus T-45 valmis katapultoitumaan CVN-78: lla. EMALSin saapuessa se on ehdottomasti loppu sumuiselle ilmapiirille, joka on tyypillistä höyrykatapultteilla varustettujen lentotukialusten lentokoneille.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Yhdysvallat | Lentotukialus

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit