Ovatko visuaaliset havainnointimahdollisuudet tulevien meripartioilukoneiden ytimessä?

Vuonna 2018 Ranska ja Saksa allekirjoittivat aiesopimuksen yhteistyöstä uuden meriliikenteen partiolentokoneen (PATMAR) kehittämiseksi nykyisen lentokoneen tilalle vuoteen 2035 mennessä, MAWS (merenkulun lentosotajärjestelmä). Samaan aikaan Ranska voi luottaa 18 kunnialliseen ATL2: een tai Altantique 2: een, joka on parhaillaan remontissa ja joka on aina valmis varmistamaan Ranskan merivoimien ja maaoperaatioiden turvallisuuden kaikkialla maailmassa.

Viime marraskuussa komentaja Molinan artikkeli julkaistiin National Defense Review -lehdessä maalasi robotin muotokuva siitä, mikä tämä tulevaisuuden PATMAR-lentokone voisi olla. Artikkelista syntyvä malli on aluksi melko looginen, mutta tuo kuitenkin esiin tiettyjä ristiriitoja operatiivisten tarpeiden ja käytettävissä olevien teollisten ratkaisujen välillä. Mitä kyseenalaistaa asevoimien tietyn konservatiivisuuden, joka voi johtaa tekniseen umpikujaan, joiden kanssa operaattoreiden on käsiteltävä useita vuosikymmeniä sotilasohjelmien nykyisen keston vuoksi.

Saksan laivaston Atlantic 2 -vartio | Puolustusanalyysi | Maritime Patrol Aviation
Erityisesti meripartiooperaatioon suunniteltu ATL2 loistaa säännöllisesti myös Afrikassa ja Lähi-idässä. Jopa enemmän kuin sukellusveneiden havaitsemiseen, sen lasista nenää käytetään myös maankohteiden visuaaliseen seurantaan.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Saksa | Puolustusanalyysi | Maritime Patrol Aviation

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodi Metanniv24, jusqu'au vain 21. toukokuuta !

Tarjous voimassa 10.-21. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit