Tuleva amerikkalainen tiedustelu- ja hyökkäyshelikopteri on näiden 5 mallin joukossa

Vuonna 1982, kylmän sodan keskellä, Pentagon päätti käynnistää uuden tiedustelu- ja kevythyökkäyshelikopterin, joka on tarkoitettu korvaamaan Yhdysvaltain armeijan OH-58 Kiowa, mutta myös merijalkaväen AH-1 Cobra. Korpukset ja aseistetun UH-1 Hueyn määrä, varustamalla 3 armeijaa. Tämä oli Boeingille ja Sikorskylle uskottu RAH-66 Comanche -ohjelma. Alun perin suunniteltu tuottamaan 6000 kappaletta, tämä vallankumouksellinen ja varkainlaite näki kohteensa kutistuvan surun ihoksi Neuvostoliiton lohkon romahtamisen myötä tavoitellakseen lopulta vain 600 kappaletta vuoden 2000 alussa. Viivästykset, teknologiset umpikujat ja tavoitteet Liiallinen sai viime kädessä paremman ohjelmassa, joka hylättiin vuonna 2006, ilman että se olisi jo maksanut yli 14 miljardia dollaria.

Taloudellisen menetyksen lisäksi amerikkalaiset armeijat löysivät itsensä ennen kaikkea ratkaisusta korvaamaan monien Vietnamista tai 70-luvun alkupuolelta peräisin olevien lentokalustojensa. Mutta budjettijännitteet ja tämän tyyppisten lentokoneiden tarpeen puute epäsymmetrisissä konflikteissa kuten Afganistanissa ja Irakissa, johti peräkkäisiin lykkäyksiin korvaavan ohjelman käynnistämisessä. Lopulta vuonna 2014 viimeiset OH-58 Kiowat poistettiin käytöstä ilman korvaavaa. Ja ilmeisesti juuri tällä hetkellä alkoivat jännitteet maailmassa, erityisesti Venäjän kanssa Krimin liittämisen jälkeen ja Kiinan kanssa Kiinan meren takavarikoinnin jälkeen, ja nämä kaksi maata kiihtyivät, kaikki ainakin julkisesti joukkojensa jälleenrakentaminen ja nykyaikaistaminen.

Helikopterikomanche analysoi puolustusta | Sotilashelikopterien rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Comanche-ohjelma hylättiin yli 20 vuoden kuluttua ja 14 miljardia dollaria käytettiin

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Sotilashelikopterien rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit