WS-10-turbomoottorin myötä Kiinan sotilasilma-alasta tulee itsenäinen

- Mainonta -

Esiintyi muutama päivä sitten twitterissä, valokuvia, joissa näkyy sinutn kiinalainen kevyt hävittäjä J10C APLAF: n väreissä, varustettu paikallisella WS-10-moottorilla on paljon suurempi askel kuin maan sotilasilmailualalle näyttää. Tosin WS-10-moottori ei ole uusi, ja se on jo varustellut hävittäjillä J-11B, jotkut J-15 ja J-16. Mutta moottorin epäluotettavuus on toistaiseksi pakottanut Kiinan viranomaiset käyttämään sitä vain kaksimoottorisissa lentokoneissa, yksimoottorisissa lentokoneissa, kuten J-10, joka on nykyään PLA: n ilmavoimien selkäranka. lähes 500 yksikköä käytössä, pysyi uskollisena Venäjällä valmistetuille moottoreille ja erityisesti turbomoottorille AL-31, jolla varustetaan erityisesti Kremlin ilmavoimien Su-30 ja Su-35.

On sanottava, että tehokkaan moottorin kehittämistä pidetään taistelulentokoneiden suunnittelun monimutkaisimpana ja herkimpänä vaiheena. Toistaiseksi vain viidellä yrityksellä maailmassa, nimittäin amerikkalaisilla Général Electrique ja Pratt & Whitney, brittiläisellä Rolls-Roycella, ranskalaisella Safranilla ja venäläisellä järjestöllä Saturnuksella, oli tällainen taitotieto. Maille, jotka pyrkivät kehittämään omaa teollista kapasiteettiaan tietyn strategisen autonomian saavuttamiseksi, tämä on siis kriittinen askel, mutta myös monimutkainen ja riskialtis, koska sudenkuoppia on lukuisia. Kaksi maata on toteuttanut tällaista kehitystä viime vuosina, Intia Kevari-moottorilla ja Kiina WS-5- ja WS-10-moottoreilla.

J11B 01 Puolustusuutiset | Hävittäjäkoneet | Modernisointi Puolustuslaitteiden jälkiasennus
J-11B, joka on tunnistettavissa mustasta säteistään, ajaa eteenpäin kahdella WS-10: llä paikoissa ja paikoissa AL31F: stä, jotka varustavat J-11A: n.

LOGO meta Defense 70 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Modernisointi Puolustuslaitteiden jälkiasennus

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

- Mainonta -

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit