Mitä todella tapahtui Suomeen sijoitetuille F-35: lle?

Edellisessä artikkelissa palaamme suomalaisen HX-ohjelmapäällikön Lauri Purasen sanoihin, jotka kommentoivat F-35: n kohtaamia ongelmia osana Suomen ilmavoimien HX-Fighters -kilpailussa suorittamaa operatiivista arviointia. Sitten hän vahvisti sen, mitä monet tarkkailijat ja ”tarkkailijat” olivat paljastaneet: Pirkkalan lentotukikohtaan odotettiin neljä lentokonetta, mutta vain kaksi saapui.

Mikä pahempaa, toinen näistä kahdesta lentokoneesta olisi kokenut epätyypillisen vaurion, joka estäisi sitä suorittamasta koelentojaan. Kone korjataan vasta ajoissa, jotta se voisi palata Yhdysvaltoihin. Viimeisessä vaiheessa on vaikea kritisoida F-35: n suunnittelua tietämättä kyseisen erittelyn yksityiskohtia. Loppujen lopuksi vika voi tapahtua jokaiselle lentokoneelle, Super Hornet olisi kohdannut yhden HX-arviointinsa aikana, ja juuri tämän vuoksi kukin kilpailija lähettää järjestelmällisesti kaksi lentokoneita.

Toisaalta siirtyminen neljästä käyttöön otetusta F-35: stä paljastaa paljon paremmin ongelmat, joita F-35: n mutta erityisesti USAF: n on edelleen kohdattava, jonka on hallittava jättimäisiä teknisiä ja operatiivisia huolenaiheita kahdella rakenteellisimmalla ohjelmallaan. sen tulevaisuuden toimintakyky: Lockheed Martinin F-35-hävittäjä ja Boeingin KC-46 -tankkuri lennon aikana.

f 35 at pirkkala finaf fb joni malkamc3a4ki Analysoi puolustusta | Hävittäjäkoneet | Lentokoneiden tankkerit
Kaksi F-35: tä sijoitettiin Suomeen. Jos joku heistä hajosi nopeasti, on epäselvää, kuinka paljon hän pystyi joka tapauksessa osallistumaan kokeisiin, erityisesti osoittamaan viestintä- ja tiedonjako-ominaisuudet.

F-35: n käyttöönotto Suomeen: viivästykset ja ilma-alukset


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Tankkeri lentokone

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit