Onko Saabin esittämällä Gripen E / F: llä pienintäkään mahdollisuutta Kanadassa?

Ruotsalainen teollisuusjohtaja Saab vahvisti maanantaina 2. maaliskuuta virallisesti ehdokkuutensa Kanadan tarjouskilpailuun 88 F / A-18 Hornet -taistelulentokoneen (paikallisesti nimeltään CF-188) korvaamiseksi. Tätä varten Saab tarjoaa Gripen E / F: n, Gripen C / D: n modernisoidun version ehdotettiin myös Suomessa F / A-18 Hornetin korvaamiseksi. Ilmoitus sinänsä ei ole yllättävää, Saab ei koskaan salannut aikomustaan ​​hakeutua Kanadaan. Loppujen lopuksi ruotsalainen on ainoa eurooppalainen ehdokas tässä kilpailussa, jossa hän kohtaa Boeingin F / A-18E / F Super Hornetin ja Lockheed Martinin F-35.

Itse asiassa Dassault Aviation ilmoitti vetäytyvänsä kilpailusta vuoden 2018 lopussa, koska se väitti kilpailun epäreilun kontekstin. Monet tarkkailijat, jotka olivat aiemmin pettyneitä Belgian Dassault Aviationin ehdotuksen puuttumiseen, pahoittelivat ranskalaisen teollisuusyrityksen päätöstä. Rafale esitti kuitenkin vakavia perusteluja Kanadassa. Siihen asti kun Eurooppalainen konsortio Eurofighter puolestaan ​​päättää peruuttaa tarjouksensa noin Typhoon, Airbus julisti puolestaan ​​syyskuussa 2019, että eurooppalaisella lentokoneella ei olisi mahdollisuuksia Kanadassa amerikkalaisten ehdokkaiden edessä.

Saab Gripen E ja GlobalEye Military Alliances | Puolustusanalyysi | Hävittäjäkoneet
Kuten Thaimaassa Saab 340 AEW & C: n kanssa, Saab yrittää viedä täyden Gripen + GlobalEye -paketin Suomeen. Kanadalainen tarjouskilpailu ei todennäköisesti salli tällaisia ​​ehdotuksia.

"Gripen Canada" -tiimin ehdotus


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Military Alliances | Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit