Yhdysvaltain laivasto käynnistää huippututkimuksen super lentotukialusten tulevaisuudesta

Vaikka Yhdysvaltain laivasto ei kykene esittämään tyydyttävää mallia merivoimien valta-aseman säilyttämiseksi Kiinassa pitkällä aikavälillä, se käynnisti, breakingDefense.com-sivuston mukaan, tutkimus nimeltä Future Carrier 2030 Task Force, jonka tavoitteena on olla ratkaiseva lentokuljettajien tulevaisuuden suhteen inventaariossaan sekä niiden ympärille rakennettu työryhmä. Odotetut tulokset voivat saada Yhdysvaltain laivaston rajoittamaan rakenteilla olevien Ford-luokan superlentotukialusten määrää vain 4 yksikköön. Tämä tutkimus, joka nimensä mukaan keskittyy lentotukialusten uhkatilaan sekä puolustus- ja hyökkääviin valmiuksiin vuonna 2030, ei ainoastaan ​​määrää lentotukialusryhmien haavoittuvuustasoa tänään, vaan myös johda käyttöoppeja sekä Yhdysvaltain laivaston muoto lentokoneiden kuljettajina itse ohjaamaan teollista ja opillista työtä tulevina vuosina.

Kuten Yhdysvaltain puolustusministeri Mark Esper ja Yhdysvaltain kongressi, monet ihmettelevät tänään Washingtonissa lentotukialusten selviytyvyyttä Venäjän ja Kiinan merivoimien uusien aseiden edessä lähitulevaisuudessa. Kaksi uhkaa korostetaan erityisesti tällä alueella hypersonic-ohjukset tai alusten vastainen ballistiikka, kuten Venäjän Tzirkon et kiinalainen DF26ja molempien laivastojen hyökkäyssukellusveneissä saavutetut edistykset. Kysymykset eivät kuitenkaan koske vain itse lentotukialusta, vaan sen ilmassa olevaa ryhmää, joka on myös alttiina uusille kiinalais-venäläisille monikerroksisille pääsylaitteiden epäämisille sekä rajoituksille ja mahdollisille vastauksille näihin rajoituksiin. jotka edustavat kaikkia sen järjestelmiä nykyiseen lentotukialusten käyttöä koskevaan oppiin nähden.

Liittoutuneiden työryhmä merellä OMANin puolustusanalyysit | Yliääniset aseet ja ohjukset | Sotilaalliset laivaston rakenteet
Lentoliikenteen harjoittaja on ollut länsimaisen ja amerikkalaisen meren ylivallan symboli yli 75 vuoden ajan

Ongelma voidaan tiivistää seuraavasti:

  • Lentokoneiden kuljettajat ja heidän saattajansa eivät nykyään pysty suojautumaan tehokkaasti tulevilta hyperäänisiltä laivanvastaisilta ohjuksilta (kuten venäläinen 9M22 Tzirkon), ja niillä on vain rajoitettu kyky suojautua - ruuvaa aluksen ballistisia ohjuksia (kuten DF21D tai kiinalainen DF26)
  • Nykyaikaisten sukellusveneiden, dronien ja satelliittien yhdistetty käyttö antaa vastustajalle mahdollisuuden löytää helposti lentotukialueen iskuryhmä superlentotukialuksen ympärille ja siten ohjata ohjuksiaan.
  • Tätä uhkaa korostetaan käyttämällä hyperäänisiä ohjuksia väliaineiden vaihtamiseksi hyökkäävät sukellusveneet, saatavana suurena määränä, ja suorituskyky kasvaa jatkuvasti.

Itse asiassa on todennäköistä, että lentotukialukset joutuvat tulevaisuudessa toimimaan paljon suuremmilla etäisyyksillä vastakkaisista rannikoista, jos he tekisivät perinteisiä hyökkäysoperaatioita, kuten esimerkiksi tapahtui. Irakissa Persianlahden ja Intian valtameren vesiltä kahden sodan aikana Irakia vastaan ​​tai Libyaa ja Serbiaa vastaan ​​Välimeren vesiltä ja tietysti Pohjois-Vietnamista Persianlahdelta alkaen Tonkin. Tästä eteenpäin lentotukialus saattoi saada kehittymään yli 1000, jopa 2000 km: n päähän vastakkaisista rannikoista, jotta voidaan suojautua rannikko- tai ilmahyökkäyksiltä näiden pitkän kantaman ohjusten avulla. Tänään ei kuitenkaan ole aluksella olevia taistelukoneita eikä F / A 18 E / F Super Hornetia, eikä F35C Lighting II: n taistelualue on yli 1000 km, jotka todella vaativat lentokoneita, tai toimita droneja heidän mukanaan, droonit, jotka voivat myös osoittautua erittäin haavoittuviksi ilmapuolustuksen ja vihollisen metsästyksen edessä. Toisin sanoen lentotukialus ei vain voi osoittautua merkittävästi haavoittuvammaksi, mutta sen käyttämät koneet voivat osoittautua sopimattomiksi tehtäviin tulevassa operatiivisessa tilanteessa.

F35C lentoonlähdön puolustusanalyysi | Yliääniset aseet ja ohjukset | Sotilaalliset laivaston rakenteet
Ainoastaan ​​Super Hornet, F35C: llä ei ole riittävää ulottuvuutta vastaamaan amerikkalaisen laivametsästyksen tulevia tarpeita.

Onko tämä sitten lentotukialusten ohjelmoitu loppu? Luultavasti ei ! Ja Future Carrier 2030 -työryhmän tehtävänä on lisäksi määrittää, mikä näiden alusten käyttö tulevaisuudessa on ja miten niistä voidaan tehdä laivaston ylivoima. Yksi näistä ilmeisistä käyttötavoista olisi lentotukialusten antaminen merialueen valvontaoperaatiot, joka oli heidän päätehtävänsä myös toisen maailmansodan aikana. Lentotukialus varmistaisi kelluvan merivoimien lentotukikohdan roolin kieltää tai suojella meritilaa alueella, kuten amerikkalaisten työryhmien tehtävä Atlantilla oli kylmän sodan aikana. On huomattava, että Venäjän laivastot, ja erityisesti kiinalaiset, näyttävät tällä hetkellä erikoistuneen merivoimien ilmaryhmiinsä näihin tehtäviin, minkä vuoksi he käyttävät ilmapuolustukseen, sukellusveneiden ja laivojen vastaiseen taisteluun erikoistuneita lentokoneita. .

Voi myös vaikuttaa siltä, ​​että superlentokoneiden, kuten Fordin ja Nimitz-luokan alusten, muoto ei enää pysty vastaamaan nykyisiin haasteisiin, ja että kevyemmät lentokoneet, mutta myös lukuisampi, koska sen rakentaminen ja käyttäminen on halvempaa, voisi olla merkityksellinen vastaus superpääoman alusten ongelmaan, jonka menetys aiheuttaisi syvän trauman sekä Yhdysvaltain laivastolle että amerikkalaiselle yleisölle. . On todennäköistä, että analyysissä tuodaan esiin nykyisen amerikkalaisen ilmailuryhmän rajat, erityisesti ilmapuolustuksen suhteen, sillä sillä ei enää ole raskasta sieppainta, jolla on pitkä toiminta-alue, kuten sen aikanaan F14 Tomcat, eikä sillä ole sukellusveneiden vastaista taistelua, kuten S3 Viking, jolla oli kuitenkin ratkaiseva rooli Pohjois-Atlantilla Venäjän sukellusveneitä vastaan ​​kylmän sodan aikana.

F14 AIM54 Puolustusanalyysi | Yliääniset aseet ja ohjukset | Sotilaalliset laivaston rakenteet
F14 Tomcat oli Yhdysvaltain laivaston vastaus Neuvostoliiton pitkän kantaman pommikoneiden, jotka oli varustettu pitkän kantaman laivanvastaisilla ohjuksilla, uhkaan.

Lopuksi on enemmän kuin todennäköistä, että tässä tutkimuksessa tarkastellaan kriittisesti amerikkalaisen kantorakko-ryhmän saattajavalmiuksia etenkin sukellusveneiden vastaisessa sodankäynnissä, koska saattajien vetäytyminen, kuten fregatit OH Perry ja Knox ennen Ne muodostivat tiheän sukellusveneiden vastaisen puolustavan verhon lentotukialuksen ympärillä, jossa nykyään A.Burke-hävittäjät ja Ticonderoga-risteilijät ovat ennen kaikkea erikoistuneet ilma-alusten puolustukseen ja iskevät ilmaan. Maa. Sellaisena sen on otettava huomioon puolustusjärjestelmien kehitys, kuten esimerkiksi laseraseet, Les kiskopistooli ja ohjukset hypersonic-aseiden torjumiseksi tai semibalistiikka kehitteillä.

Yksi asia on varma, että tämä ennakoiva analyysi on ratkaiseva Yhdysvaltain laivaston lentotukialusten, mutta myös kaikkien länsimaiden laivastojen, myös Ranskan laivaston, joka on aloittanut alustavan tutkimuksen sen ainoa ydinkäyttöinen lentotukialus, Charles de Gaulle. Se voi myös vaikuttaa FCAS-ohjelmaan, joka yhdistää Ranskan, Saksan ja Espanjan, vastuussa tulevaisuuden taistelukoneiden suunnittelusta ja maailmanlaajuisesta ilmataistelujärjestelmästä, joka varustaa kolmen maan ilmavoimat sekä laivalla olevan ilmaryhmän. Ranskan laivaston.

FCAS-malli, jonka esitteli Dassault Aviation Analyzes Défense | Yliääniset aseet ja ohjukset | Sotilaalliset laivaston rakenteet
Future carrier 2030 -tutkimus vaikuttaa todennäköisesti eurooppalaiseen FCAS-ohjelmaan, jonka tulee muun muassa korvata Rafale Lentoryhmän M nousi ranskalaiseen lentotukialukseen

Mutta on selvää, että se osoittaa ennen kaikkea, missä määrin Venäjän ja Kiinan viime vuosina kehittämät puolustusjärjestelmien tekniikat asettavat nyt länsimaisten, myös amerikkalaisten, asevoimien ajattelun ja muodon. , vahvistaen tarvittaessa strategisen aloitteen vaihtaneen puolta tänään.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit