USAF ja Yhdysvaltain laivasto käyttävät AC-130W-tykkialusta torjuakseen Persianlahden uusia merivoimien uhkia

8.-9. Maaliskuuta Yhdysvaltain asevoimat osoitti Persianlahdella mahdollisuuden käyttää "taistelulaivaa" ilma-alusta merenkulun tukitoimiin. Koe sisälsi Yhdysvaltain ilmavoimien AC-130W Stinger-II -aseet, samoin kuin Poseidon P-8A-merivartiolentokoneet ja Yhdysvaltain laivastonsyklonin luokan kevyen partioaluksen.

Näennäisesti anekdoottinen, tämä testi kuitenkin mahdollistaa ilma- ja merivoimien yhteisen käytön validoinnin, mikä mahdollistaa kevyiden ja ohjattavien pintojen kohteiden parvien torjumisen. Suorittamalla mielenosoituksen lyhyen matkan päässä Hormuzin salmasta, amerikkalaiset joukot lähettävät myös selkeän viestin Iranille. Viimeiseksi on myös kysymys USAF AC-130W: n käytön joustavuuden osoittamisesta ajankohtana, jolloin erityistoimintaan tarkoitetut USAF: n laivueet havaitsevat noin neljäkymmentä uutta AC-130J Ghostrideria.

AC 130 Defense News | Saudi-Arabia | pienaseet
Jos AC-130-koneilla ei ole todellisen hävittäjäpommikoneen selviytymiskykyä, niillä on edelleen suurelta osin vahvistetut itsesuojat, jotta ne voivat toimia kiistanalaisissa ympäristöissä.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Saudi-Arabia | pienaseet

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit