Nigerissä terrorismin vastaiset iskut osoittavat Mirage 2000D: n ja aseistetun droonin MQ-9 Reaper täydentävyyden

sisään hänen viimeisimmän viikkoraporttinsaAsevoimien pääesikunta antoi yksityiskohtaiset tiedot 12. maaliskuuta Mali, Nigerin ja Burkina Fason välisellä alueella "kolme rajaa" tunnetusta alueesta. Vaikka Ayourou-sektorin suuri terroristiryhmä hyökkäsi Nigerien vartiointiin, Ranskan Barkhane-operaation joukot sijoittivat alueelle merkittäviä lentovaroja.

Nigerian asevoimien tukemiseksi ilmavoimat lähettivät aseistetun MQ-9 Reaper -mallin ja Mirage 2000D-hävittäjäpartion. Kaksi lakkoa sanottiin toteutettavan, mikä mahdollisti noin 2000 terroristin ja heidän lukuisten moottoripyörien neutraloinnin. EMA-raportissa ei täsmennetä, toteuttiiko lakkoja vain Mirage 2000D vai myös alueelle sijoitetun Reaperin kautta. Itse asiassa ohjattujen hävittäjien ja aseellisten droonien välinen vuorovaikutus näyttää nykyään ilmavoimissa riittävän pitkälle, ettei tällaisilla yksityiskohdilla enää ole väliä. Nyt Mirage 9D ja MQ-XNUMX Reaper näyttävät kykenevän toimimaan täydellisessä koordinoinnissa yhtenä hyvin testattuna aseena.

barkhane mirage 2000 MQ 9 Reaper e1584711713727 Puolustusuutiset | Koulutus- ja hyökkäyslentokoneita | Hävittäjäkoneet
Sen jälkeen kun Mirage 2000C vetäytyi Barkhane-operaatiosta viime marraskuussa, MQ-9 Reaper on ollut Mirage 2000D: n uusi virallinen kumppani afrikkalaisissa operaatioissa.

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Koulutus- ja hyökkäyslentokoneita | Hävittäjälentokoneita

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit