Pakistanin laivaston nykyaikaistaminen etenee nopeasti

Pekingin ja Islamabadin lähentymistä ei enää voida osoittaa, etenkään sotilaallisen yhteistyön ja puolustustarvikkeiden osalta. Talebanin kapinallisten ja afganistanilaisten islamistien ja erityisesti Osama bin Ladenin, jonka eläkkeellejäämisen Pakistanin salaiset palvelut ovat todenneet vuodesta 2009, kohdanneiden Pakistanin ja Yhdysvaltojen viranomaisten välillä vallitsevien jännitteiden takia on havaittu tyytymättömyyttä. lähtee liikkeelle keskeytymätön sarja uusia seuraamuksia vuodesta 2011 lähtien. Islmabad on jo lähellä Pekingiä puolustuskysymyksissä, erityisesti suhteessa intialaiseen perinnölliseen viholliseen, kiihdyttänyt uskollisuuttaan ja siirtänyt suurimman osan tuoduista sotilasohjelmistaan ​​Kiinan teollisuudelle.

Pakistanin armeija sai 2000-luvulta ensimmäiset Al Khalid -säiliöt, jotka olivat peräisin kiinalaisen Narincon MBT2000-mallista, ja vuonna 2019 tilasi 240 VT4-raskasta säiliötä, joka oli erittäin moderni Type 99A -vientiversio. VUONNA 2019 hän määräsi 236 itseliikkuvaa pistoolia 15 mm SH-155 pyörillä, aina saman kiinalaisen valmistajan kanssa.

Ilmavoimat puolestaan ​​kehittivät yhteistyössä kiinalaisen Chengdun kanssa kevythävittäjän JF-17 Thunder, jonka tarkoituksena on korvata asteittain käytössä olevat vanhentuneet kevyet hävittäjät, kuten Mirage III, mutta myös kiinalaiset Chengdu Q-hävittäjät. 5 ja F7 hankkivat, kuten mirage III, 70- ja 80-luvuilla. F16: ta kevyemmällä JF17: llä on myös hävittäjään verrattavat mitat, tyhjä massa (6 tonnia) ja lentoonlähtö (11 tonnia). Ranskan kieli. Sisään sen uusin lohko III -versio, se toteuttaa AESA-tutkan, IRST: n ja sähköiset lennonohjaimet ja pystyy toteuttamaan nykyaikaisimmat kiinalaiset ja länsimaiset ohjukset ja ammukset, kuten AMRAAM-ohjus ja American Sidewinder, samoin kuin erittäin voimakas ohjus, jolla on pitkän kantaman PL15 kiinalainen.

JF17 Pakistanin puolustusuutiset | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Intian ja Pakistanin konflikti
Kevyt KF-17 Thunder -hävittäjä tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja sisältää edistyneen ilmailutekniikan, joka tuo sen ajan tasalle F16V: n kaltaisten nykyaikaisten hävittäjien kanssa.

Pakistanin laivasto käytti edelleen suurinta osaa hiljattain lännestä hankittuja laitteita, kuten Ranskan Agosta AIP -alukset, tai Type 21 Tariq -luokan fregatit, jotka hankittiin Yhdistyneestä kuningaskunnasta vuonna 1994. Vuonna 1996, kun Brooke-fregatit ja 3 Garcia-luokan fregattia palasivat Yhdysvaltain laivastolta lainaksi, Islamabad muutti lähestyi Pekingiä tutkimaan uusien yksiköiden hankkimista, tässä tapauksessa tyypin 053 fregatteja, joiden kuormitus oli 3100 tonnia, ja tyypin 054 fregatteja, joiden kuorma oli 3900 tonnia. Ensimmäinen sopimus Zulfiqar-luokan eli Kiinassa tyypin 4H22 neljästä Z-053P-fregatista allekirjoitettiin vuonna 2, ja työ aloitettiin vuonna 2006 kiinalaisilla telakoilla, joiden oli tarkoitus rakentaa tämän luokan 2008 ensimmäistä laivanrakennukseen erikoistunutta yksikköä. rannikon sukellusveneiden vastainen sodankäynti. Kaksi muuta yksikköä tilattiin myöhemmin. Ensimmäiset 3 yksikköä otettiin käyttöön vuosina 4--2009.

Tyyppi 053H2 Zulfiqar-luokan pakistan fregatti Puolustusuutiset | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Intian ja Pakistanin konflikti
Zulfiqar-luokan tyypin 053H2-fregatit on erikoistunut rannikon sukellusveneiden vastaiseen sodankäyntiin

Tilaus 4 Type 054AP -frigaateille kesti kauemmin, ja työ alkoi vasta vuonna 2018, kuitenkin erittäin korkealla tuotantomäärällä, koska neljän fregatin odotetaan vuonna 4 olevan Pakistanin laivaston sisällä. Nämä alukset ovat 2021 metriä pitkiä 134 tonnin kuormitettuna, ja ne ovat Pakistanin laivaston tehokkaimmin aseistettuja pintayksikköjä, erityisesti 4100 pystysuoran siilon ansiosta, joissa käytetään Yu-32 sukellusveneiden ohjuksia ja erityisesti HQ-8 ilma-aluksen ohjukset, kiinalainen versio SA-16 Grizzlystä venäläiseltä Buk-perheeltä, jonka kanssa ohjus kehitettiin, ja tarjoaa kantaman 17 km. Tärkeää on, että fregatilla on edistyksellisiä sukellusveneiden vastaista taistelutoimintaa, MGK-40 -rungoluotaimen ja H / SJG-335: n hinattavan muuttuvan syvyyden kanssa kaikuluotain antaa ASM-valmiudet aavalla merellä. toisen yksikön kölin lasku suoritettiin 23. maaliskuuta Hudong Zhonghuan telakoilla kahden maan merivoimien läsnä ollessa.

Jiangkai II Type 054A-luokan fregattipuolustusuutiset | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Intian ja Pakistanin konflikti
054A-fregatit ovat erittäin hyvin aseistettuja ja varustettuja aluksia, jotka pystyvät suorittamaan monenlaisia ​​tehtäviä rannikko- ja merialueilla.

Huomaa, että tyypin 053 ja 054 fregettien lisäksi Pakistanin laivasto tilasi vuonna 2015 myös 8 AIP Type 039B -sukellusvenettä, jotka ovat tehokkaimpia muita kuin ydinvoimalaitoksia Kiinan arsenaalissa, yhteensä 5 miljardilla dollarilla. . Uppoasuntojen on tarkoitus aloittaa liikenne vuosina 2023-2028, ja niitä rakennetaan samanaikaisesti Kiinassa ja Pakistanissa. Viimeinkin Pakistanin viranomaiset ilmoittivat vuonna 2018 4 Ada-luokan korvetin tilaamisesta Turkki, toinen Pakistanin läheinen liittolainen, nämä 2500 5 tonnin alukset on toimitettava kaikki viiden vuoden kuluessa. Näissä monipuolisissa korveeteissa on alusten vastaiset valmiudet kahdeksalla Atmaca-pitkän kantaman ohjuksella, rannikon luotaimella varustetuilla sukellusveneillä ja kahdella Mk8-valotorpedoilla varustetulla kolminkertaisella torpedo-laukaisimella sekä itsepuolustuskyvyllä antenni vahvistettu RAM-järjestelmän läsnäololla.

turkki ada luokan korvetti News Defense | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Intian ja Pakistanin konflikti
Ada-monikäyttöiset korvetit valmistavat Pakistanin laivaston arsenaalin vuoteen 2025 mennessä

Pakotetun modernisointivaiheen lopussa Pakistanin laivaston operatiiviset valmiudet uudistetaan ja laajennetaan suurelta osin kaikilla toiminta-aloilla. Se on kuitenkin huomattavasti Intian laivastoa huonompi, vaikka viimeksi mainitun on jaettava voimansa kohtaamaan samanaikaisesti Pekingin ja Islamabadin painostukset. Uudella laivastollaan Pakistanin amiraliteetilla on kuitenkin tehokkaat puolustustavat, todennäköisesti riittävät estämään Intian laivastoa sen 1046 km: n rantaviivaa reunustavilta vesiltä ja ehkä jopa pääsyn Arabianmerelle.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit