Nämä 10 tekniikkaa, jotka mullistavat tai muuttavat sotilaallista toimintaa (osa 1)

Kylmän sodan jälkeinen ajanjakso, joka alkoi Neuvostoliiton kuolemasta ja jolle oli ominaista kiistaton Yhdysvaltain valta-asema, on päättynyt muutama vuosi sitten, vaikka käsitys tästä aikakauden muutoksesta on vasta tunnustamassa. maailmanlaajuiset poliittiset viranomaiset. Uusi aikakausi, jota emme vielä voi nimetä, on saapunut vähitellen, ja sille on ominaista suurten maailmanvaltojen teknisten tavoitteiden merkittävä kasvu ja erityisesti La Défenseen liittyvien teknologiaohjelmien kiihtyminen.

Riippumatta siitä, onko kyseessä uusi asevarustelukilpailu, tosiasia on, että muutamassa vuodessa useat tekniikat ovat vakiinnuttaneet asemansa näiden maiden sotilaallisten teknologisten tavoitteiden ytimessä ja ottaneet taustalle jotkut muut vallankumouksellisiksi esitetyt. vain muutama kuukausi sitten, kuten varkain. Mitä nämä uudet tekniikat ovat mullistavia tai tulevat mullistamaan tulevina vuosina sotilaallisessa toiminnassa samoin kuin kansakuntien teknisen hierarkian maailmanlaajuisesti?

1- Kvanttimekaniikan sovellukset

Niels Bohr, modernin fysiikan isä, tapasi sanoa, että jos kvanttifysiikka ei ole järkyttänyt sinua syvästi, et ole ymmärtänyt sitä. Siksi ei tarvitse yrittää kappaleessa selittää sen määritteleviä perusteita ja periaatteita. Toisaalta on hyödyllistä tarkastella edistyksen hyvin konkreettisia sovelluksia tällä alalla, suunnitella puolustusteknologioita. Useat ohjelmat liittyvät suoraan tähän “outoon” ja erittäin lupaavaan fysiikkaan.

supercal Sunway Taihulight quantum Laseraseet ja suunnattu energia | Railgun sähkötykki | Ilmapuolustus
Kiinassa on jo käytössä ensimmäinen superkvanttilaskin

Niinpä useat maat ovat sitoutuneet kehittämään kvanttitietokoneita, jotka aineen kvanttitilaa käyttämällä voivat muuntaa bitin, joka voi olla kahdessa muodossa (2 tai 0), quBitiksi, joka voi olla jopa 1 muotoa. , avaamalla uuden vaiheen digitaalisten työkalujen kehityksessä, tehon lisääntyessä jatkuvalla energiankulutuksella verrattuna nykyisiin prosessoreihin. Tämä laskentatehon elpyminen energisesti rajoitetussa ympäristössä löytää tietysti paikkansa modernissa aseessa, jota digitalisoidaan yhä enemmän ja joka sisältää vähitellen yhä enemmän aluksella olevaa älykkyyttä ja käsittelykapasiteettia.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Laser-aseet ja suunnattu energia | Railgun sähkötykki | Ilmatorjunta

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

1 KOMMENTTI

Kommentit on suljettu.

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit