Nämä 10 teknologiaa, jotka mullistavat tai muuttavat sotilaallista toimintaa (osa 2)

- Mainonta -

Suurten teknologiamaiden välisten jännitteiden palauttamiseen liittyy intensiivistä tutkimusta uusien tekniikoiden kehittämiseksi tai niiden tekniikoiden soveltamiseksi, jotka on kehitetty kylmän sodan päättymisen jälkeisen 30 vuoden suhteellisen rauhan aikana. Sisään tämän artikkelin ensimmäinen osakäsittelimme kvanttisovelluksia, sähkömagneettisuutta, tekoälyä, nanoteknologioita sekä suunnattuja energia-aseita. Tämän 5 teknologian paneelin täydentämiseksi on vielä tutkittava 10 päätekniikkaa, jotka mullistavat sotatoimet tulevina vuosina.

6- Hypervelocity

Ilma-alusten ja ohjusten nopeus oli ollut tärkeä kysymys 50- ja 60-luvuilla, jolloin tutkimus mahdollisti taistelulentokoneiden saavuttavan ja ylittävän Mach 2: n nopeuden. Mutta 70-luvulta lähtien ilmailutekniikka on kohdannut kaksi vaikeutta, jotka ovat verrattavissa kilpailun aikana vallinneeseen ääniesteen ylittämiseen. Itse asiassa koneen 2,8 jälkeen lentokoneen ilman kitka aiheuttaa merkittävän kasvun etupintojen lämmössä, mikä luo vähitellen plasman lentäjää ympäröivään ja läpinäkymättömään sähkömagneettisiin aaltoihin. Lisäksi koneesta 3 tavanomaiset reaktorit eivät enää onnistu hidastamaan ilmavirtaa polttoaineen palamisen hallitsemiseksi, mikä tekee lämpöreaktion erittäin epävakaasta ja merkittävän räjähdysvaaran.

Venäjän ilmavoimien Mig31, joka on varustettu hypersonic-ohjuksella Kinjhal Hypersonic-aseet ja -ohjukset | Sotilaalliset droonit ja robotit | Ydinenergia
Ensimmäisen kerran keväällä 2018 ilmestynyt Kh47M2-ballistinen ohjus on muuttanut perusteellisesti käsitystä hyperääniaseista

Nämä kaksi tekijää, jotka liittyvät uhan vähenemiseen 80-luvun jälkeen, johtivat lentokoneiden, kuten ohjusten, suorituskyvyn pysähtymiseen lähes 30 vuoden ajan ja toissijaisten tekniikoiden, kuten varkain, syntymiseen. Tämän sukupolven koneet ylittävät harvoin Mach 2: n, suosien huippuristeilyä huippunopeudella. Lisäksi Naton ja Venäjän välisten jännitteiden nopea lasku johti yhtä nopeasti kiinnostuksen menetykseen ballistisia ohjuksia kohtaan, ainakin lännessä. Venäjällä ja Kiinassa työ kuitenkin jatkui ja syntyi uuden sukupolven asejärjestelmät, jotka ilmestyivät vuodesta 2015.

- Mainonta -

LOGO meta Defense 70 Hypersonic-aseet ja ohjukset | Sotilaalliset droonit ja robotiikka | Ydinenergia

Tämä artikkeli on tarkoitettu vain tilaajille

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
kaikki artikkelit ilman mainoksia, alkaen 1,99 €.


Uutiskirjeen tilaus

- Mainonta -

Rekisteröidy Meta-Defense-uutiskirje vastaanottaa
uusimmat muotiartikkelit päivittäin tai viikoittain

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit