Azerbaidžan kiinnostaa innokkaasti venäläistä MIG-35-hävittäjää

Pakistanin viranomaisten toistuvat lausunnot JF-17 Thunder -hävittäjälentäjien "välittömästä" myynnistä Azerbaidžanille, mutta päämiehen viranomaiset eivät koskaan vahvistaneet, olivat todennäköisesti jonkin verran kiireisiä. Todellakin, Azerbaidžanin sivuston Turan mukaanmaan viranomaiset ovat tiettävästi aloittaneet neuvottelut Venäjän kanssa Mig-35-koneiden hankkimisesta. Lisäksi Azerian ilmavoimat ovat tiettävästi kiinnostuneita Su-35: stä, ja kansalliset edustajat ovat viime viikkoina vierailleet kahden lentokoneen kokoonpanolinjoilla Rosoboronexport-yhteenliittymän johdolla.

Bakun halun hankkia uusia taistelulentokoneita sanelee vuoden 2019 ilmoitus ensimmäisen Su-30SM: n toimitus Armenian ilmavoimille tilatulla 12 lentokoneella, mikä edustaa erittäin tärkeää hyvää kapasiteettia tälle antagonistiselle ilmavoimalle, jolla tähän asti oli vain yksi laivue Su-25-hyökkäyskoneita. Su30SM: n edessä Mig29 Azérit joutuisivat selvästi epäedulliseen asemaan erityisesti käytetyn aseen ja havaitsemisominaisuuksien suhteen. Siksi Mig-35: n valinta vaikuttaa merkitykselliseltä maalta, joka oli jo vuonna 2012 tehnyt Mig-29: stä tärkeimmän taistelulentokoneensa, varsinkin kun maa kattaa Itävallan alueen, eikä se vaadi sitten laitteet, joilla on pitkä toiminta-alue tai erittäin suuri kantokyky. Lentäjäkoulutusta varten Baku on ilmoittanut ostavansa 10 M-346 italialaista määräsi Azeran presidentin Ilham Alijevin viime helmikuun virallisella vierailulla Roomaan ja tarjosi vaihtoehdon 15 muulle koneelle korvata Su-25-maahyökkäyksensä.

SU 30SM Armenia Defence News | Hävittäjäkoneet | Azerbaidžan
Armenia sai ensimmäiset 4 kopiota Venäjältä tilatuista 12 Su-30SM: stä

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa.

Meta-Defense täyttää 5 vuotta!

LOGO meta Defense 114 Puolustusuutiset | Hävittäjälentokone | Azerbaidžan

- 20% Classic- tai Premium-tilauksellasi koodilla Metanniv24

Tarjous voimassa 10.-20. uuden Classic- tai Premium-, vuosi- tai viikkotilauksen verkkotilaukselle Meta-Defense-verkkosivustolla.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit